Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

День пам'яті жертвам цунамі 2004 року: пам'ятки

25 грудня 2004 року жителі азіатських країн, що омиваються водами Індійського океану, за звичаєм своїм, закінчивши всі справи, насолоджувалися яскравими тропічні снами ... Вони ще не підозрюють, що трапиться вранці наступного дня і що для багатьох з них цей сон стане останнім.

Вранці 26 грудня о 07:58 на глибині 30-ти км Індійського океану стався землетрус, магнітудою близько 9-ти балів за шкалою Ріхтера, породивши цунамі жахливо-руйнівної сили, одночасно, закріпивши за ним верхні рядки в історії спостережень за світовим океаном. Хвилі досягали 15-ти метрової висоти, обрушилися всю свою міць на житлові споруди, не залишаючи нічого на своєму шляху.

Ударна хвиля пройшла через всю планету, на частки секунд, змінивши швидкість обертання землі.

За різними даними, загинуло до 300 тисяч чоловік, багато з яких пропали без вісті.

Лише в 2006 році ООН створили Систему попередження про цунамі, а ранком листопада 2004 року жодного хто не очікував, що через деякий час вся інфраструктура багатьох регіонів Азії буде стерта з лиця землі.

Зараз, зусиллями різних країн, інфраструктура постраждалих регіонів, практично скрізь, відновлена, але пам'ять про той день залишиться з людьми назавжди ...

Сьогодні ми разом з вами згадуємо той день і пропонуємо замислитися: чи справді-ми такі сильні перед природою, як ми їй це демонструємо вирубуючи ліси і знищуючи екологію, або все-таки це не зовсім так ...?

Сьогодні ми разом з вами згадуємо той день і пропонуємо замислитися: чи справді-ми такі сильні перед природою, як ми їй це демонструємо вирубуючи ліси і знищуючи екологію, або все-таки це не зовсім так

На відео представлений пам'ятник жертвам цунамі, що знаходиться на пляжі Камала острова Пхукет.

Новости