Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єжель скасував наказ про реорганізацію Сакського санаторію імені Пирогова

Міністр оборони України Михайло Єжель скасував наказ № 415 від 15 липня 2011 року про реорганізацію Сакського центрального військового клінічного санаторію імені Пирогова Міністр оборони України Михайло Єжель скасував наказ № 415 від 15 липня 2011 року про реорганізацію Сакського центрального військового клінічного санаторію імені Пирогова. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Ми таки змусили Єжеля зупинити знищення Сакського військового санаторію, який він хотів передати на баланс фірмочки типу« Роги і копита »під назвою Укрвоєнкурорт. Не вийшло! », - написав А.Гриценко.

За його словами, Михайло Єжель скасував липневий наказ 28 грудня 2011 наказом № 818.

«Це найкращий санаторій в Україні і найбільший платник податків серед усіх санаторіїв України. У ньому лікуються люди з понад 60 країн світу, з усіх континентів; річний оборот понад 120 мільйонів гривень. Залишилося витягти з СІЗО директора санаторію, який його підняв на ноги і який заважав ділкам з Міноборони, а ще - стежити, яку нову схему рейдерства вони придумають, бо надто ласий це шматок », - зазначив А.Гриценко.

Як повідомляв «Центр» 15 липня 2011 року міністр оборони Михайло Єжель видав наказ, яким ліквідується «Сакський центральний військовий клінічний санаторій ім. Пирогова », а всі його фонди, оборотні кошти та цінності передаються іншому державному підприємству МО -« Укрвійськкурорту », яке крім назви не має ніякого відношення до медицини та курортної діяльності.

Як з'ясував «Центр», Сакський санаторій повинен був дістатися близького друга «смотрящего» за ПБК від регіоналів. Колишній гірничий інженер-будівельник і техдиректор «Донецкугля» Сергій Малюков, який очолює держпідприємство «Укрвійськкурорт», свого часу заснував ТОВ «Торгсин» з нинішнім народним депутатом і великим бізнесменом - співвласником компанії «Укртранслізинг» Сергієм Васютін. Останній прибув до Криму слідом за Василем Джарти і під час виборів його називали «смотрящим» по ПБК від Партії регіонів.

30 вересня директора санаторію В.Устюжаніна затримали . За даними кримської прокуратури, 30 вересня щодо Устюжаніна було порушено кримінальну справу за частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 366 КК України - заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення. За даними відомства, В. Устюжаніна затримали в порядку ст.115 КПК України за підозрою в заволодінні державними коштами на суму 7,8 мільйона гривень.

21 жовтня виконуючим обов'язки директора санаторію імені Пирогова призначений Микола Георгійович Філонов - колишній начальник Гурзуфського центрального військового санаторію.

«Центр»

Новости