Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в США для українців 2019

  1. Загальний порядок отримання американської візи
  2. Документи для відкриття віза в США українцям
  3. Вартість візи і термін отримання
  4. Співбесіда
  5. Віза в США для українців, які проживають в Криму
  6. Термін дії та очікування візи
  7. Корисні адреси

Громадянам України, які планують відвідати США в 2019 році, як і раніше необхідна віза в США для українців. Також необхідно пройти, дотримуючись строгий порядок, оформлення і нести досить значні фінансові витрати на отримання дозволу. В останні роки українці сподіваються на полегшення візового режиму з Америкою, для отримання американської візи. Чекати змін в цих питаннях в 2019 році передчасно.

Чекати змін в цих питаннях в 2019 році передчасно

Загальний порядок отримання американської візи

Америка - країна з найбільшим різноманітністю в'їзних віз. Залежно від мети візиту існує більше десятка типів в'їзних дозволів, які обкладаються різними за розміром консульським збором.

Отримання американської візи складається з декількох етапів:

  1. збір документів;
  2. оплата візового збору;
  3. співбесіду в посольстві США.

Увага! Правило про полегшений отриманні повторної візи на українців не поширюється, а тому уникнути особистої участі в оформленні візи не вийде.

Документи для відкриття віза в США українцям

Список документів для відкриття американської візи в 2019 році не великий:

заяву на відкриття візи DS-160. Це один із найскрутніших моментів в отриманні візи. Форма заповнюється онлайн за обмежений проміжок часу. Для того щоб вкластися в термін потрібно заздалегідь вивчити прикладену транслітерацію, і приготувати список:

підійдуть:

  1. Свідоцтва про шлюб з чоловіком, що залишаються в Україні;
  2. Свідоцтво про народження дітей, які залишаються в Україні;
  3. Свідоцтво про право власності на нерухомість в Україні;
  4. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з підтвердженням стажу, посади і зобов'язанням збереження за заявником робочого місця на весь час поїздки.
  • підтвердження мети візиту. Ще одна можливість отримати відмову - сумнів консульського службовця з метою поїздки претендента. Особливо це стосується гостьовий і туристичної візи. Чим більше документів, які доводять саме заявлену мету тим краще. наприклад:
  1. туристична - бронь готелю або готелю, квитки в обидва напрямки;
  2. робоча - запрошення місцевих компаній або документи по перекладі між філіями;
  3. гостьова - запрошення американських родичів, із зобов'язанням надати місце проживання і документи, що підтверджують родинні зв'язки;
  4. медична - підтвердження оплати лікування, лист з клінік із зазначенням зразкових термінів лікування.

Увага! Всі надані документи можуть бути перевірені, в разі виявлення обману в дозволі буде відмовлено.

Вартість візи і термін отримання

Поїздка в США досить витратний захід, це стає ясно вже на етапі оформлення візи. Її ціна буде залежати від типу дозволу. Неімміграційні візи дешевше імміграційних і отримати їх простіше, але вони не дають право претендувати на отримання постійного місця проживання в США. Консульський збір в 160 доларів:

  • транзитна;
  • гостьова;
  • туристична;
  • членам екіпажів повітряного і морського транспорту;
  • студентська;
  • учасникам програм обміну;
  • журналістам;
  • жертвам злочинності та работоргівлі.

транзитна;   гостьова;   туристична;   членам екіпажів повітряного і морського транспорту;   студентська;   учасникам програм обміну;   журналістам;   жертвам злочинності та работоргівлі

Трохи більше - 190 доларів коштує віза:

  1. робоча для переводящем в американське відділення компанії;
  2. робоча для сезонних працівників і практикантів;
  3. робоча для осіб, які мають видатні здібності в будь-якої відрости;
  4. для спортсменів і діячів культури;
  5. для учасників програм культурного обміну;
  6. релігійних діячів.

Для візи дозволяє вступати в шлюб з американцем потрібно заплатити 265 доларів збору.

Документ про сплату збору дає право запису на співбесіду тільки особі, її оплатила.

Увага! У 2019 сплатити збір при оформленні візи в США на Україні можна тільки у відділеннях Райффайзен Банку Аваль. Всі інші переклади не будуть прийняті, а гроші не повертаються.

Консульський збір безвозвратен, в разі відмови повернути гроші не вдасться. Але якщо поїздка зірвалася, і документи не були подані, продовжити оформлення візи можна буде протягом року.
Зазвичай гроші надходять на рахунок посольства вже протягом 5 годин і після цього можна записуватися на співбесіду. Якщо оплата проведена у вихідні, то доведеться почекати до полудня понеділка.

Співбесіда

Для запису на співбесіду онлайн: https://cgifederal.secure.force.com/?language=English&country=Ukraine

потрібно ввести номер закордонного паспорта, номер, вказаний у квитанції про про оплату та штрих-код зі сторінки де заповнювалася форма DS-160.

У 2019 більшість відмов у американській візі відбувається не на етапі подачі документів, а за підсумками співбесіди. У дозволі буде відмовлено, якщо у консульського службовця виникнуть сумніви в намірі іноземця своєчасно повернутися, з метою візиту або він запідозрить претендента в бажанні зовсім залишитися в США нелегально. А тому на співбесіді важливо:

  • відповідати тільки на поставлене запитання;
  • уникати зайвої для службовця інформації;
  • давати тільки ті документи, які просять;
  • вести себе впевнено і спокійно.

Бажано вільно володіти англійською мовою, варто відразу дати зрозуміти співрозмовнику, якщо це не так. Зазвичай низький рівень володіння мовою не стане причиною відмови сам по собі. Високі вимоги щодо мови пред'являються тільки до студентів.

При відвідуванні американського посольства не можна мати при собі і помістити в камеру зберігання:

  1. електронні гаджети;
  2. зарядні пристрої й проведення;
  3. великогабаритний багаж або сумки;
  4. холодну або вогнепальну зброю;
  5. легкозаймисті спреї та аерозолі, включаючи духи.

Можна мати при собі мобільний телефон розміром не більше 3 см x 13 см x 6 см, але його доведеться помістити в камеру зберігання.

Так як в більшості міст України в 2019 році немає можливості пройти співбесіду доведеться також подбати про витрати на транспорт і кур'єрську доставку документів заявнику.

Віза в США для українців, які проживають в Криму

На тлі напруженості викликаної приєднанням Криму до Росії, виникли деякі особливості, пов'язані з отриманням візи в 2019 році українцями, які проживають в цьому регіоні.

  • Українці, які проживають на півострові, і бажаючі отримати імміграційні візи або візу нареченого / нареченої, повинні подавати документи на візу до Посольства США в Києві.
  • Консульські збори, сплачені українцями в філіях Пости Росії, і не будуть прийняті;
  • Збори, оплачені в Україні, не будуть прийняті в Посольстві США в Росії і навпаки.

Термін дії та очікування візи

Обрізатися за візою в 2019 році слід не менше ніж за 3 місяці до передбачуваної поїздки. Це викликано і чергами, і можливими додатковими питаннями по документам з боку консульства. Рішення зазвичай приймається протягом 10 - 14 днів після співбесіди, але в пік новорічних розпродажів і відпусток, розгляд може затягнутися.

У 2019 українці можуть отримувати одноразові і багаторазові, довгострокові і короткострокові дозволи на в'їзд в США. При визначенні терміну консульські службовці орієнтуються на дати зазначені у квитках, мета візиту і то вмів раніше громадянин закриті без порушень візи в Америку або європейські країни. З 2014 року громадяни України можуть претендувати на багаторазові десятирічні візи.

Корисні адреси

  • Посольство США в Києві

Посольство США в Києві

Адреса: вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, д. 4
Телефон для довідок: 044-521-5000

Офіційний сайт: ukraine.usembassy.gov

Українці, законно проживають в Росії, в 2019 році можуть подавати документи в місцевих представництвах за умови, що зможуть представити документ, що підтверджує законність проживання в країні.

Com/?

Новости