Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Indian visa, Інструкція до отримання ...

Досвід наших подорожей поки не настільки великий і до нинішнього випадку, візи ми отримували по прильоту в аеропорту (arrivial visa). Зібравшись ж в цьому році в Індію, виникло питання самостійного отримання візи в консульстві Алмати.

Зібравшись ж в цьому році в Індію, виникло питання самостійного отримання візи в консульстві Алмати

"- Чи не велике діло!", - скажете Ви і будете, по-своєму праві, АЛЕ, можливо, комусь ця інформація стане в нагоді. Написати цей пост вирішила з метою допомогти таким же "чайникам", як я, які планують свої поїздки самостійно і не бажають платити свої кровно зароблені посередникам.

Звичайно, простіше звернутися в одну з численних турфірм, АЛЕ ми не шукаємо легких шляхів! :) В даних організаціях за оформлення візи з Вас візьмуть від 10 000 до 12 000 тенге з людини, при цьому, пакет документів Ви все одно будете збирати самі. Співробітники фірм лише здадуть документи / заберуть готові візи в / з консульства. Вартість візи, що оформляється самостійно, становить 8 000 тенге. В інтернеті безліч різної інформації і списків документів, необхідних для оформлення візи, АЛЕ на всіх сайтах вони різні, починаючи з розмірів фотографій, закінчуючи кількісними переліком. Перелопативши купу даних і звівши з розуму дзвінками працівників консульства, я склала свій список. Після кожного пункту - виділеним текстом мої коментарі.

Список документів для отримання ТУРИСТИЧНОЇ візи до Індії:

1. Анкета, заповнена он-лайн ( http://indianvisaonline.gov.in/ );

Анкета англійською мовою, заповнювати досить клопітно, безліч пунктів, аж до питання "чи не ходив Ваш дідусь у родинних стосунках з пакистанцями". Анкета повинна бути заповнена ТІЛЬКИ в онлайн варіанті, потім роздрукована і прикладена до пакету документів. Раніше можна було скачати форму анкети і заповнити від руки, зараз це неприпустимо.

2. Паспорт, дійсний не менше 8 місяців, з дня подачі заяви;

Обов'язково перевіряйте терміни дії паспортів. У нас був випадок, перед поїздкою на Шрі-Ланку, вже забронювавши тур, розглянули, що паспорт чоловіка прострочений, довелося в терміновому порядку, і відповідно, за чималі гроші робити паспорт, а це час і нерви. Оригінал паспорта залишається в посольстві (консульстві) до отримання візи.

3. Копія паспорта (обов'язково);

Копія паспорта залишається в посольстві (консульстві)

4. 2 фотографії 5 * 5 см (кольорові на білому тлі);

З фотографіями взагалі мало зрозумілого. На різних сайтах розміри варіюються від 3,5 * 4,5 см до 5 * 5 см. У нас після кожної країни набрався вже цілий фотоальбом на будь-який смак і розмір. Про всяк випадок привезли їх все. Порада: якщо у Вас є фотографії з зазначеного діапазону (обов'язково на білому фоні) можете не морочитися з походом в фотосалон. У нас забракували лише 5,5 * 6,5 см, мовляв незручно буде їх сканувати, обійшлися фотографіями 3,5 * 4,5 см, дворічної давності (тсссс, за правилами, фото повинно бути не більше півроку! :)

5. Довідка з місця роботи із зазначенням посади та заробітної плати або довідка з банку про наявність на рахунку грошових коштів;

Цей пункт також викликає почуття тривоги в наше free-lance-style час. На деяких інтернет-ресурсах робиться акцент на те, що офіційна заробітна плата на кожного повинна становити не менше 500 доларів, що на банківському рахунку має лежати, як мінімум, 1000 доларів та інші безглуздості. Насправді ж, наприклад, якщо Ви їдете удвох з чоловіком (дружиною), досить довідки з місця роботи одного з пари. Як варіант, можна надати довідку з банку про наявність грошових коштів, будь це поточний рахунок або депозитний. Дана довідка обійдеться Вам від 500 до 1000 тенге, робиться протягом дня. Ми робити не стали, їх влаштувала довідка з місця роботи чоловіка.

6. Дівчатам, у віці до 35 років необхідний дозвіл від батька або чоловіка на в'їзд в країну + копія його посвідчення особи (якщо дівчина їде одна);

Дівчатам до 35 років, без чоловічого супроводу, необхідний дозвіл від чоловіка або батька + ксерокопія засвідчує особу чоловіка / батька. Дозвіл пишеться в довільній формі. За фактом нотаріального посвідчення дозволу, краще уточнити, тому як правила змінюються досить часто.

7. Копія свідоцтва про шлюб, якщо їде удвох з чоловіком;

Ну тут все зрозуміло.

8. Підтвердження броні готелю;

Навіть якщо Ваш маршрут розтягнутий на місяць і десяток міст, досить надати ваучер готелю в одному з пунктів призначення, заброньований хоча б на два дні. Цього достатньо.

9. Копії авіаквитків

У самому консульстві висить пам'ятка про те, що не обов'язково прикладати копії викуплених авіаквитків, можна надати броні. Ми доклали копії міжнародного і всіх внутрішніх перельотів.

10. Візова мито. У разі відмови сплачена мито не повертається;

Як уже писалося вище, вартість туристичної візи до Індії становить 8 000 тенге з людини. Термін оформлення звичайної візи 3-5 робочих днів, термінова - 1 день.

11. На дітей необхідно надавати паспорта, вклейки в паспорти батьків не дійсні.

По цьому пункту нічого не скажу, так як поки ми подорожуємо без дітей.

Пакети документів приймаються щодня з 10-00

Відділ консульства Посольства Індії в м.Алмати

Алмати, вул. Мауленова, д.71, 3-й поверх, Кут Казибек Бі. Тел .: +7 (727) 2784455, +7 (727) 2784465, Факс: +7 (727) 2784685, WEB: www.indembassy.kz

Як дістатися: 2ГІС не видав на карті заданого адреси, так що позначила як змогла, не питайте чому червоною зіркою, мабуть, творча натура не дає спокою. Консульство Індії - триповерхова білий будинок, вхід з правого боку. З парадного входу знаходиться якийсь навчальний заклад, так що можна заблукати.

З парадного входу знаходиться якийсь навчальний заклад, так що можна заблукати

Ми приїхали до пів на десяту і застали досить значну чергу. В основному - співробітники турфірм. Рівно о 10-00 двері відкриваються і стражденним лунають талончики, з від руки написаними номерами (до чого дійшов прогрес! :). Потім весь "табір" запрошується в кімнату очікування. У порядку черги, Вас викликають в кабінет, де перевіряються подаються документи і оплачується віза.

Після видається квитанція. У правому верхньому куті - пишеться дата, коли Ви повинні приїхати за готовою візою. Зазвичай це дата за день, до вильоту.

На мій погляд, це досить незручно. Останній день перед поїздкою, зазвичай завантажений збором валіз і іншими справами. Тому, після нового року, я здзвонилася з консульством і попросила дозволу отримати наші візи раніше. Вони пішли на зустріч. Не потрібно боятися проектувати ситуацію так, як зручно саме Вам. Всі ми люди-люди і можемо зрозуміти один одного, було б бажання.

НАШІ ПОМИЛКИ:

Так як, пакет документів збирався і здавався вперше, ми побоялися, що нам можуть його повернути на доопрацювання (а раптом ?!) і відвезли всі заздалегідь. А саме, майже за півтора місяці до вильоту. Відповідно, залишилися на цей період часу без паспортів. Може бути комусь не принципово відсутність цього документа на руках, але мені якось спокійніше жити за принципом "все своє ношу з собою". Тому краще подавати документи днів за 7-10 до поїздки, встигнете! Перш ніж прийняти Ваш пакет, співробітники консульства переглядають його, якщо нарікань немає, оплачується мито. Тому ймовірність відмови в отриманні візи вкрай мала.

Готові візи видаються щодня з 16-30 по 17-30

Не дивлячись на заявлений час, раджу приїжджати трохи раніше, щоб зайняти чергу і отримати візу одними з перших. Наприклад, приїхавши до 16-00 ми вже були десятими, і до 16-30 за нами набралося ще чоловік двадцять. Хто б міг подумати, що це такий популярний напрям! :) Порядок видачі аналогічний процедурі подачі документів. Все відбувається досить швидко і організовано. Ніяких штовхання і нервотрепок.

В РЕЗУЛЬТАТІ на двох:

  • фінансові витрати - 16 000 тенге (замість 20 000 - 24 000 тенге);
  • часові витрати, з урахуванням отримання довідок з місця роботи / банківських довідок, підготовки копій необхідних документів, їх подачі і отримання готових віз на руки - в залежності від Вашої моторності, у нас пішло максимум два робочих дня в часовому еквіваленті.

Висновки робіть самі ... Щиро сподіваюся, що даними постом допоможу заощадити часові та фінансові ресурси майбутніх мандрівників. Бажаю всім побільше прекрасних поїздок і поменше проблем зі зборами необхідних документів!

Дякую за увагу! :) ...

А раптом ?

Новости