Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Визначні місця Парижу

  1. Визначні місця Парижу
  2. церкви Парижа
  3. Ціни на готелі в Парижі

Париж - місто танцюючих вогнів, вишуканого французького парфуму, романтичних зустрічей. Париж - це грандіозні бульвари, площі і криві вулички, королівські палаци і готичні собори, знамениті музеї та маленькі магазинчики, розкішні ресторани з вишуканою французькою кухнею і затишні кафе. Париж - місто мрії. Париж - це музика нашої душі!

Визначні місця Парижу

Париж - місто танцюючих вогнів, вишуканого французького парфуму, романтичних зустрічей

Собор Паризької Богоматері, Париж

З висоти веж Собору Паризької Богоматері, Париж - справжня карта для розгадки: палаци, церкви, Ейфелева вежа, Єлисейські поля, Лувр ... Собор Паризької Богоматері (знаменитий Нотр-Дам де Парі) - це головний храм і духовний центр столиці Франції. Він розташований на острівці Сіте на Сені. Собор будувався 170 років і став зразком готики. Тут місто співає і звучить симфонія дзвонів і дзвіниць. У 2000 році Нотр-Дам де Парі відкрився після реставраційних робіт. Портал собору прикрашає триярусна скульптурне зображення «Страшний суд». З висоти пташиного польоту видно церкви і монастирі, потаємні сади яких покривають все місто зеленими плямами. Всі дороги у Франції беруть початок від Нотр-Дама.

Огляд Парижа найкраще почати з архітектурного комплексу Трокадеро.

Площа Трокадеро - одна з головних визначних пам'яток Парижа. На найвищій точці однойменного пагорба і паркового комплексу розташована площа Трокадеро, яка отримала свою назву на честь перемоги Франції при облозі в 1823 році іспанського форту Трокадеро. У центрі напівкруглої парадній площі височить пам'ятник - кінна статуя маршала Фоше. Тут жителі Парижа відзначають свята і проводять народні гуляння.

До всесвітній виставці в Парижі в 1878 році був збудований палац Трокадеро, але він не сподобався Парижанам, а на його місці був зведений новий палац Шайо.

Палац Шайо - головна визначна пам'ятка площі Трокадеро, побудована в 1937 році в стилі арт-деко. Архітектурний ансамбль Шайо включає два величезних крила палацу, в яких розташовуються 4 музеї: Військово-морський музей, Музей кіно, Антропологічний музей людини, Музей французького монументального мистецтва, а також Національний театр Шайо.

Підземний «Акваріум Трокадеро», який знаходиться в східному крилі Палацу Шайо, представляє туристам різноманітність 15 тисяч видів риб річок і морів Франції, а довгий скляний тунель дає відчуття прогулянки по дну моря.

Величезний басейн на території паркового комплексу - місце проведення чудовий Паризьких Шоу Фонтанів. Варсові - найбільший і найвищий фонтан Парижа (50 метрів), розташований біля підніжжя площі. Водний каскад прикрашений скульптурами з мармуру «Жінка» та «Чоловік», а також позолоченими скульптурами Бика, Лани, Коня, Собаки. Особливо пощастить тим туристам, які відвідають цю оглядовий майданчик Парижа в «сезон Фонтанів»!

З правим берегом річки Сени площа Трокадеро з'єднується мостом Єни. На березі споруджена знаменита Ейфелева Вежа і розташоване Марсове поле. Звідси можна потрапити до Єлисейських Полів, Військовій школі і Тріумфальної Арки. Поруч знаходяться музеї французького живописця Оскара Клода Моне, Сучасного мистецтва, Мистецтва Азії Гиме.

Район площі Трокадеро - один з найпрестижніших. Тут дуже чисто і зразкові види на багато визначних пам'яток Парижа. Готелі, кафе і ресторани тут найкращі, а ціни - дорогі. Площа Трокадеро - це місце, від якого променями розходяться по Парижу широкі проспекти.

Дістатися сюди дешевше і швидше на метро до станції «Трокадеро».

Кладовище Пассі (південний захід площі Трокадеро) - скорботна пам'ятка Парижа. Тут знайшли останній притулок: Перл Уайт - зірка німого кіно; композитор Ашиль-Клод Дебюссі; художники-імпресіоністи Едуард Мане і Берта Морізо, а також члени царської сім'ї Романових (Росія). Інтерес представляє стіна з барельєфами, що нагадує про подвиги французьких солдатів у Першій світовій війні, яка виходить до вулиці Жоржа Мандела.

Річка Сена, Париж

Париж складається з 20 округів, де живе більше 10 мільйонів чоловік. Дізнайтеся вартість проживання в Парижі з більш ніж 3300 варіантів розміщення . Річка Сена, довгою в 13 км, що розділяє місто на дві половинки, є пам'яткою Парижа і улюбленим місцем водних прогулянок туристів. 37 мостів, перекинутих через Сену, знаходяться на відстані 1 км один від одного. Найстаріший міст в Парижі Понт Неф побудований в 1604 році. Варто відзначити і міст Олександра III, побудований на честь франко-російського союзу двох держав в 1896-1900 рр. (Паралельно зводився ідентичний міст в Санкт-Петербурзі - Троїцький міст.) Міст Олександра III з'єднує одні з основних визначних пам'яток Парижа - Єлисейські поля і Будинок Інвалідів. Він вважається найкрасивішим і витонченим. Його прикрашають скульптури з зображеннями ангелів, німф, пегасів і два високих ліхтарних стовпи з бронзовими фігурами, що втілюють сільське господарство, мистецтво, війну і бій.

Єлисейські поля - це найкрасивіша вулиця в Парижі: тут розташовані знамениті кафе і ресторани, автосалони, розкішні магазини, банки, а також Єлисейський палац - резиденція президента Франції, урядові установи; тут проходять паради та офіційні урочистості.
Державний Будинок Інвалідів - перша споруда подібного призначення в Європі. Він був створений з ініціативи короля Людовика XIV для учасників військових дій, поранених і ветеранів війни. Він і сьогодні виконує свою основну функцію, розпочату ще в 1674 г. Цей великий комплекс, розташований на 13 га, включає в себе:

  • Музей планів і рельєфів;
  • Музей Армії, який є володарем однієї з найбагатших колекцією зброї в світі;
  • Музей сучасної історії;
  • Музей Ордена звільнення;
  • Церква і Собор Будинку інвалідів. У ній поховані великі військові особистості Франції. Кругла крипта Наполеона I має особливий інтерес. Вона прикрашена 12 статуями на честь перемог Наполеона. У центрі білого мармурового залу на зеленій гранітної підставці встановлений саркофаг з червоного порфіру імператора Наполеона I.

Велична пам'ятка столиці Франції Тріумфальна арка піднімається на площі де Голля (площа Зірки). Її параметри: висота склепіння 29,19 метрів, висота 49,54 метрів, ширина 45 метрів. Тріумфальна арка - образ війни, яку Наполеон оголосив Європі. Тут відображені всі битви і баталії Наполеоновской армії. Похоронна процесія Наполеона I проходила під склепіннями Тріумфальної Арки.

Похоронна процесія Наполеона I проходила під склепіннями Тріумфальної Арки

Ейфелева вежа, Париж

Париж - столиця розуму і свободи. У 1889 році, через 100 років після взяття Бастилії, Париж зустрічав свято народження республіки в рамках Всесвітньої Виставки, звівши тут символ прагнення, безконфліктний союз між республікою і індустрією - Ейфелеву вежу. Переплетення сталевих ліній, яке піднімається до неба на 300 метрову висоту, роблять її присутньої всюди. Ейфелева вежа - національний символ Парижа. З трьох оглядових майданчиків вежі, на які можна піднятися на ліфті або пішки, відкривається чудовий вид на місто. Вночі - це вежа танцюючих вогнів. Перед вежею розкинулося Марсове поле - улюблений зелений куточок з фонтанами і водоймами, частка природи у великому мегаполісі Європи.

Лувр, музей в Парижі

Лувр - третій за величиною музей в світі. Художня колекція складає 380 тис. Експонатів, але виставляються тільки 36 тис. Древній Єгипет, Греція, Рим, Італійський Ренесанс, Фломандская живопис 16-17 ст, мистецтво Франції 15-19 ст, скульптура і живопис Європи, Сходу, предмети побуту і старовинні коштовності - все включено в колекцію музею. Сама будівля музею - старовинний королівський палац. Це чудо архітектури, фасад якого декорований величними скульптурами і барельєфами. Лувр - безліч будівель, з'єднаних один з одним галереями, де в кожному крилі знаходиться окремий тематичний розділ. Розкішний палацовий ансамбль оточений найкрасивішим садом Тюїльрі.

Велика арка Дефанс, Париж

Символ музею - плаває в повітрі скляна піраміда, яка представляє своєрідний вхід в музей. Якщо ви подорожуєте по Лувру самостійно, то візьміть безкоштовно путівник російською мовою на стійці інформації. Він містить докладні плани залів, розділів і кімнат, де знаходяться знамениті шедеври. Вважається, що трьома основними шедеврами Лувру є: «Джоконда» італійського художника Леонардо да Вінчі, скульптури «Ніка Самофракийская» і «Венера Мілоська».

Мабуть, самий привабливий об'єкт для туристів в столиці Франції - це пагорб Монмартр ( «гора мучеників»). На вершині Монмартрська пагорба зведена найбільш вражаюча пам'ятка Парижа - католицька церква Сакре-Кер ( «святе серце», церква Серця Христового).

На вершині Монмартрська пагорба зведена найбільш вражаюча пам'ятка Парижа - католицька церква Сакре-Кер ( «святе серце», церква Серця Христового)

Церква Сакре-Кер, Монмартр, Париж

Її будівництво почалося в 1875 році і тривало аж до 1919, проте, вже в 1891 р пройшли перші богослужіння. Базиліка Сакре-Кер повинна була стати символом згоди між людьми всього світу, взаємної поваги, терпимості, об'єднання. За сміливому задумом архітектора Поля Абаді церква повинна була поєднувати в собі елементи різних архітектурних стилів: готичного, ренесансного, романського і візантійського і полинути вгору на 94 м над пагорбом Монмартр, який сам має 62 м у висоту! Церква Сакре-Кер ніби ширяє над Парижем, її видно з будь-якої точки столиці Франції.
Камені, з яких побудована базиліка, мають дивний колір, що переливається різними відтінками, від кристально-білого до молочно-рожевого, а під дією дощу - колір каменю стає білосніжним.
Романо-візантійський стиль, що викликав пекучі суперечки в суспільстві, представлений центральним великим куполом, розташованим на високому барабані, і 4-ма невеликими. Фасад базиліки прикрашають три арки, в яких знаходяться статуї: Людовика Святого, Жанни д'Арк, в центрі - статуя Христа.
Позаду Церкви Сакре-Кер варто квадратна дзвіниця заввишки 84 метри. Її прикрашає один з найбільших дзвін ів в світі - «савойярд» (Savoyarde), вага якого 19 тонн.
Всередині Церкви Сакре-Кер інтер'єр заворожує кількістю мозаїчних панно. Головне з них - «Благоговіння Франції перед Серцем Господнім». На жаль, це репродукції, а оригінали були втрачені під час Другої світової війни.

церкви Парижа

Французька земля зберігає безліч святинь і по їх достатку лише трохи поступається Італії - безперечного лідера в цьому відношенні.

Католицька Церква Сент-Етьєнн-дю-Мон знаходиться недалеко від Сорбонни, Пантеону і Латинського кварталу. Вона береже дивом уцілілі мощі Святої Женев'єви, яка врятувала своїми молитвами столицю Франції від навали гунів в 451 році під проводом Аттіли.

Свята Женев'єва - небесна покровителька Парижа.
День її пам'яті католицькою церквою відзначається 3 січня.
Вона володіла дарами дуже цінними в християнському віросповіданні: Задарма сліз розтрощення, покаяння і любові до людей.

Церква Сент-Етьєнн-дю-Мон - це ще і хранитель гробниці святої праведної Женев'єви, яка уособлювала собою великі чесноти і допомагала всім знедоленим. Храм постраждав від Французької революції 1789 року. Мощі Святої Женев'єви, яким французи недавно поклонялися, були спалені на місці страт злочинців - Гревской площі.

Будівництво храму тривало понад 130 років (з 1492-го по тисячу шістсот двадцять чотири рр.), Тому тут панують два стилю: готика і ренесанс.
Інтер'єр церкви прикрашає оригінальна конструкція - мереживна Поперечна Навісна Галерея (Амвон) в мавританському стилі, де читається Біблія. Піднятися на галерею можна по двох бічних гвинтових сходах з білого каменю з ажурною різьбою, створених за ескізами Філібера Делорма в 1520- 1545 роках архітектором Антуаном Бокерія.

Піднятися на галерею можна по двох бічних гвинтових сходах з білого каменю з ажурною різьбою, створених за ескізами Філібера Делорма в 1520- 1545 роках архітектором Антуаном Бокерія

Церква Сент-Етьєнн-дю-Мон в Парижі

Завершує внутрішнє оздоблення храму:

  • Дерев'яна кафедра, побудована в 1650 році;
  • Вітражі XVI століття, створені за мотивами біблійних сюжетів про створення світу;
  • Орган XVII століття;
  • вівтар;
  • 2 колони, в яких покояться останки французьких діячів XVII століття:
    • видатного математика і фізика Блеза Паскаля;
    • драматурга і філософа Жана Расіна.

Сент-Етьєнн-дю-Мон - це найсвітліша церква Парижа з великими вікнами-вітражами. У ній душа ширяє ...

Історія Франції тісно пов'язана з історією Росії. Цей зв'язок особливо сильно стала відчуватися після 1917 року. Долі емігрантів першої хвилі з післяреволюційної Росії також переплітаються з ім'ям Святої Женев'єви.

Сент-Женев'єв-дю-Буа - знамените місце, яке знаходиться поруч з Парижем, де колись жила в печері і молилася ця Свята. У 1920 році тут був побудований Русский Старечий будинок для літніх емігрантів з Росії. Поруч розташовувалося кладовище, яке тепер вважається найбільшим в Європі.

Сент-Женев'єв-дю-Буа - земля, де знайшли останній притулок російські священики і богослови, діячі «білого» руху, відомі письменники, поети і знамениті люди мистецтва, якими пишається Росія: Сергій Булгаков, Микола Афанасьєв, Іван Бунін, Дмитро Мережковський, Іван Шмельов, бард Олександр Галич, кінорежисер Андрій Тарковський.
Безвісні емігранти і знаменитості - всі вони росіяни за духом люди.
«Les editeurs reunis» - найбільший в Європі «магазин Російської книги», також розташований на горі Святої Женев'єви поруч з церквою.

Подорожуючи по Парижу, обов'язково потрібно відвідати Латинський квартал. Це студентський квартал з вузькими вуличками, затишними маленькими магазинчиками і кафе, зосереджений навколо головного університету Франції - Собронни, а так само інших вищих навчальних закладів Парижа. Тут розташовані такі туристичні визначні пам'ятки Парижа як:

  • Люксембурзький сад і Люксембурзький палац, в якому зараз засідає Сенат Франції;
  • Пантеон - значних розмірів будівля в стилі класицизм, побудоване в 1758-1789гг. Спочатку це була Церква. Цікавим є той факт, що тут в 1851 р Жан Фуко провів свій перший публічний досвід з маятником. Зараз це усипальниця великих людей Франції. Тут поховані отримали світову популярність письменники Франції: Віктор Гюго, Еміль Золя; вчені: П'єр і Марія Кюрі, Жан Батист Боден і багато інших;
  • Музей Середньовіччя - Терми Клюні;
  • Самий старовинний університет Франції - Собронна;
  • Університет імені П'єра і Марі Кюрі;
  • Університет Париж II;
  • Коледж де Франс і т.д.

Екскурсійні програми по Парижу обов'язково включають огляд таких пам'яток як: Кабаре Мулен-Руж, з відомою на весь світ безперервно обертається червоною млином і знамениту Оперу Гарньє.

Світ мистецтва широко представлений в столиці Франції. Це знамениті музеї Віктора Гюго, Пікассо, Клуні, Орсе, Родена. Варто відзначити центр сучасного мистецтва і культури Жоржа Помпіду, в якому є центр промислового дизайну, дослідний центр музики і акустики, бібліотека і архіви.

Ціни на готелі в Парижі


Booking.com

Політ на дирижаблі в Парижі - це новий напрямок в екскурсійному туризмі. Воно організовано компанією Airship Paris для тих мандрівників, яким мало побачити Париж з висоти Ейфелевої вежі! Починаючи з весни і закінчуючи кінця вересня польоти організовані 7 раз в день з бази в Понтуазе по 4 різних екскурсійним турам. Польоти на дирижаблі здійснюються над Парижем, Версалем і його унікальним палацовим комплексом, містечком Шантийи з його чудовим середньовічним замком і красивим національним парком Векс. Політ на 75 метровому дирижаблі - це безпечне екзотичну подорож на висоті 300 метрів над землею, адже він заповнений гелієм, а не пропаном, і розвиває невелику швидкість. Ви будете повільно парити в небі, насолоджуючись природою і величною архітектурою околиць Парижа!

Можна довго описувати пам'ятки столиці Франції, однак, ніщо не зрівняється з подорожжю в цей воістину гарний, романтичний і чарівний місто! Подивіться вартість авіаквитків в Париж на питання, що цікавлять вас дати.

Статті по темі Франція:

Франція.
Лазурний берег Франції.
Гірськолижні курорти Франції.
Париж, Версаль.
Замки Луари Франція :
Франція, Шамбор.
Франція, Замок Шенонсо.
Франція, Замок і сади Вілландрі.
Франція, Замок Блуа.
Франція, м Амбуаз, Замок Амбуаз.
Франція, г.Амбуаз, Замок Кло-Люсі - Музей Леонардо да Вінчі.

Новости