Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недорогі курорти Болгарії: відпочинок в Кранево

  1. Кранево: опис міста, цікаві пам'ятки, пляжі, куди сходити, де погуляти, чим зайнятися
  2. Де купатися: пляжі Кранево
  3. Де погуляти в Кранево: Природний заповідник Резерват Балтата
  4. Поїздка з Кранево в Золоті Піски
  5. Як дістатися з Кранево до Золотих Пісків пішки: прогулянка уздовж моря
  6. Ціни на харчування в Болгарії і Кранево: кафе і магазини
  7. Оренда автомобіля в Кранево
  8. Де знаходиться Кранево і як недорого туди дістатися
  9. Як недорого дістатися в Кранево з Варни
  10. автобусом
  11. Таксі та трансфер: Як замовити трансфер з Варни в Кранево
  12. У Болгарії на автомобілі
  13. Житло в Кранево: готелі та гостьові будинки
  14. Готелі «Усе включено / All inclusive» в Кранево

Квітучий приморський курорт Кранево відомий не тільки багатокілометровими піщаними пляжами, але і дуже низькими цінами на відпочинок. У Кранево приїжджають за спокійним морем, чистими пляжами, горами фруктів і оливковою засмагою.

Кранево: опис міста, цікаві пам'ятки, пляжі, куди сходити, де погуляти, чим зайнятися

Кранево - це невелике прибережне село, розташоване в 7 км від золотих Пісків і в 22 км від Варни .
Головна визначна пам'ятка Кранево - чудовий пляж, уздовж якого розташовані готелі, гостьові будинки, кафе і закусочні, і навіть невеликий парк.
Пляж в Кранево настільки хороший, що сюди приїжджають тисячі туристів, минаючи розрекламовані пляжі і готелі Варни , золотих Пісків і сонячного Берега . У Кранево спокійно, красиво, небагатолюдно і, що важливо, дешево.

Де купатися: пляжі Кранево

Де купатися: пляжі Кранево

Автор: pixabay.com

У Кранево приїжджають ті, хто шукає спокійного умиротворення відпочинку ближче до моря. Тут сподобатися людям, які втомилися від шуму і суєти великих міст і хочуть просто насолодитися шелестом дерев, криками чайок і шумом моря.

пляж Кранево піщаний, безкоштовний і начебто б нескінченний. Насправді він простягнувся на 6 км вздовж села Кранево, а це означає, що ви при будь-якому розкладі знайдете вільне місце біля самого моря. Ви можете взяти в оренду шезлонг і парасолька (приблизно за 4 лева або 2 євро), а можете влаштуватися на своєму покривалі.

Уздовж пляжу стоять недорогі закусочні, невеликі затишні кафе, магазини і кіоски з морозивом і фруктами.

Часто вечорами прямо на пляжі влаштовуються нічні дискотеки і вечірки, але до ранку все прибирають і ось ви знову можете насолоджуватися тишею і шумом моря і вітру.

Як ми вже говорили, уздовж пляжу коштує величезна кількість готелів: від невеликих гостьових будинків до шикарних п'ятизіркових готелів. Всі вони недорогі, а рівень сервісу цілком пристойний. Приємно те, що в якому б готелі Кранево ви не зняли номер, море буде в пішій доступності.

Вартість двомісного номера в хорошому тризірковому готелі в червні приблизно 25 євро .
Вартість такого ж номера в серпні приблизно 40 євро .
Бронюючи готель на Booking.com ви можете в меню зліва галочкою відмітити важливі для вас пункти, наприклад наявність парковки або дитячого майданчика, і система підбере для вас найбільш підходящі варіанти.

Де погуляти в Кранево: Природний заповідник Резерват Балтата

Де погуляти в Кранево: Природний заповідник Резерват Балтата

Автор: Aticank, wikimedia.org

Любителям природи сподобається чудовий природний заповідник Резерват Балтата, розташований буквально в одному кілометрі від Кранево. У парку росте близько 250 видів рослин, у тому числі і багато рідкісних - наприклад 30 охороняються законом. Парк сподобається не тільки любителям рослинного розмаїття, а й тим, хто любить слухати спів птахів, тому що їх тут безліч - майже 200 видів і всі вони будуть літати над вашою головою або плавати в одному з паркових озер.
Подекуди цей заповідник називають парком - це не зовсім так - тут дуже мало облаштованих місць для відпочинку і протоптаних доріжок, це скоріше первозданний ліс, по якому, проте, де-не-де прокладені маршрути. Якщо у вас є бінокль - візьміть його з собою для того, щоб влаштуватися зручніше і спостерігати за птахами.

У парку немає якогось окремого входу і за нього не потрібно платити, проте вести себе потрібно обережно і намагатися не обривати рослини, навіть якщо вони вам дуже сильно сподобаються - не намагайтеся забрати букет додому.

Недалеко від парку розташований мальовничий дикий пляж, іноді на нього заходять нудисти, які, втім, поводяться дуже пристойно.

Поїздка з Кранево в Золоті Піски

Поїздка з Кранево в Золоті Піски

Автор: Chlempi, wikimedia.org

Кранево хороший тим, що, з одного боку, тут недорого, спокійно і живописно, а з іншого, ви можете вийти з готелю і вже через 20 хвилин бути в одному з найпопулярніших і галасливих курортів Болгарії - золотих Пісках . Так що якщо раптом вам стане нудно і ви захочете зануритися в справжню курортне життя з морем пива і шампанського, вогнями дискотек і гучною музикою нічних клубів, вечірками до ранку, веселими натовпами відпочивальників і не згасаючий ліхтарями - Золоті піски - це саме те, що вам потрібно.

Найпростіший спосіб потрапити туди - автобус, який регулярно відправляється з Кранево. Час в дорозі 15 хвилин. Вартість проїзду 1 євро. Автобуси ходять приблизно з 6.30 до 20.30. Можете викликати таксі, це не набагато скоротить час у дорозі, але буде коштувати значно дорожче. Зазвичай люди туди їдуть на автобусі, а ось Загулявшись допізна приїжджають назад на таксі, тому що автобуси вже не ходять.

Детальніше про те, чим зайнятися в золотих Пісках читайте в цій статті.

Як дістатися з Кранево до Золотих Пісків пішки: прогулянка уздовж моря

Якщо ви вирішите влаштувати похід, то так само можете вибрати в якості кінцевої мети Золоті Піски. Для того, щоб туди дістатися, потрібно пройти 7 км уздовж берега. Велика частина маршруту проста, але подекуди потрібно буде пройти уздовж проїжджої частини, а ближче до Золотих Пісків буде невелика ділянка, де доведеться обійти берег по бездоріжжю, тому беріть з собою зручне взуття.

Можна, звичайно, подолати цю відстань на автобусі або таксі, але хіба кожен день надається можливість досліджувати нові мляві території, де не ступала нога пересічного туриста?

Якщо зважитеся на таку подорож, візьміть з собою воду і щось перекусити, бо магазинів у вас на шляху не буде.

Ціни на харчування в Болгарії і Кранево: кафе і магазини

Ціни на харчування в Болгарії і Кранево: кафе і магазини

Автор: pixabay.com

Кранево - один із самих бюджетних приморських курортів Болгарії. Тут можна заощадити буквально на всьому: від житла до покупки сувенірів і продуктів в супермаркетах, хоча, швидше за все, економити вам не доведеться.

Про ціни на продукти харчування в магазинах і супермаркетах Болгарії, про оригінальні продуктах, які неодмінно потрібно спробувати, і місцевих фруктах вам розповість ось ця стаття .

Ситний сніданок в місцевому кафе коштуватиме приблизно 3 євро, за повноцінний обід ви заплатите близько 6-8 євро, велика порція салату обійдеться вам приблизно в 3-6 євро.

Ціни в центрі або біля моря практично не відрізняються, швидше за все це пов'язано з тим, що центр знаходиться не так і далеко від пляжу.

Оренда автомобіля в Кранево

Оренда автомобіля в Кранево

Автор: pixabay.com

Раз вже ви в Болгарії, потрібно неодмінно побачити найкрасивіші міста Болгарії: Золоті піски , Варну , Сонячний берег , Несебр , Поморіє , Бургас . Ви можете спланувати подорож на автобусі, а можете взяти автомобіль в оренду.

Орендувати автомобіль в Болгарії дешевше, ніж в інших європейських країнах. Наприклад комфортний Ford Fiesta можна взяти приблизно за 60-70 євро за три дні, а чим довше ви будете ним користуватися, тим менше ви за це заплатите.

У самому Кранево немає пункту прокату авто, тому що це зовсім невелике село, але ви можете взяти автомобіль в Золотих Пісках або в Варні (в аеропорту або в місті - як вам буде зручніше).

Вибрати та забронювати автомобіль можна по цьому посиланню .

Якщо ви раніше не користувалися такою послугою, як оренда авто і переживаєте, вам стане в нагоді наша стаття Оренда машини в Болгарії , Де ми розповідаємо про те, як і де можна взяти автомобіль, скільки це буде коштувати, які зазвичай пропонують умови і на що потрібно звернути увагу.

Де знаходиться Кранево і як недорого туди дістатися

Кранево розташований в 7 км від Золотих Пісків і в 22 км від Варни.

Найближчим великим аеропортом є аеропорт Варни, ось тут ви можете докладніше почитати про аеропорт і про те, як дістатися з аеропорту до міста.

Переліт Москва-Варна влітку коштує близько 140-190 євро в одну сторону. Якщо шукати квиток заздалегідь, то, наприклад, на aviasales.ru часто можна знайти квиток зі знижкою.
У вересні ціни на авіаквитки зазвичай падають на 20-30 євро.

Як недорого дістатися в Кранево з Варни

З Варни до Кранево можна доїхати на автобусі, на таксі або трансфер.

автобусом

Автобуси в Кранево регулярно відправляються з автовокзалу Варни (адреса: Автогара Варна, бул. Вл. Варненчик 158). Вартість проїзду приблизно 2 євро. Час в дорозі 45 хвилин.

Таксі та трансфер: Як замовити трансфер з Варни в Кранево

Найзручнішим і швидким способом дістатися з Варни до Кранево є таксі або трансфер. Таксі легко знайти на виході з терміналу аеропорту, а трансфер можна замовити заздалегідь. Водій трансферу Kiwitaxi зустріне вас в аеропорту з іменною табличкою, допоможе з багажем і відвезе за будь-якою адресою за фіксовану суму від 30 євро (Ціна залежить від класу автомобіля).
Вибрати автомобіль і замовити трансфер можна тут .

У Болгарії на автомобілі

Подорожі на автомобілі економлять гроші, дають свободу пересування і мобільність.

Вам може знадобиться наша стаття про подорож до Болгарії на автомобілі , В якій ми розповідали про все, починаючи від підготовки документів і закінчуючи оглядом визначних пам'яток.

А тут ми розповідали про відпочинок в Варні і поїздці в сусідній курортне містечко Святі Костянтин і Олена .

Житло в Кранево: готелі та гостьові будинки

Житло в Кранево: готелі та гостьові будинки

Автор: pixabay.com

Можна сміливо стверджувати, що Кранево - це один із самих бюджетних курортів Болгарії, що ніяк не применшує цінності морського повітря і теплого моря.

Всі готелі Кранево розташовані недалеко від моря, тому що саме село дуже компактне.

Вартість двомісного номера в тризірковому готелі в червні приблизно 25 євро .
Вартість такого ж номера в серпні приблизно 40 євро .
Якщо ви хочете заощадити - вибирайте гостьові будинки або міні-готелі, номери там будуть не менш комфортні, а ціни нижчі.

Тим, хто хоче заощадити стане в нагоді наш огляд кращих приморських готелів Кранево, вартістю до 50 євро .

Готелі «Усе включено / All inclusive» в Кранево

У Кранево є кілька готелів, які працюють за системою «Все включено».
Кращими серед них є п'ятизірковий Therma Eco , чотиризірковий Sunny Castle Hotel і Luxury Villas in Thermo Eco Village , Де ви можете зняти розкішну віллу, розраховану на сімох гостей, з трьома спальнями і терасою за ціною звичайного номера в хорошому готелі.

Всі готелі розташовані на березі моря і пропонують своїм гостям чудовий сервіс, що включає користування ресторанами, басейнами і відкритими терасами, спортивними центрами і спа-салонами.

У нашій статті Житло і готелі в Болгарії. Як вибрати та забронювати ми розповідаємо про можливі труднощі при бронюванні і про те, на що потрібно звернути увагу, бронюючи готелі в Болгарії.


Можна, звичайно, подолати цю відстань на автобусі або таксі, але хіба кожен день надається можливість досліджувати нові мляві території, де не ступала нога пересічного туриста?

Новости