Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

The Guardian кличе цінителів техно-музики в Тбілісі

  1. газета The Guardian вирішила розповісти своїм читачам про найкращих техно-сценах Східної Європи.
  2. Лондонські тусовки - на видиху, але андеграунд в країнах Східної Європи розквітає, вважає автор статті...
  3. Грузія не стала винятком.
  4. Це схоже на Берлін 90-х.

ТБІЛІСІ, 24 вересня - Новини - Грузія

ТБІЛІСІ, 24 вересня - Новини - Грузія. Новою Меккою фанатів клубної музики легко може стати Тбілісі. Заклади, які відкрилися в столиці Грузії протягом останніх років - це дійсно нові і захоплюючі майданчика.

газета The Guardian вирішила розповісти своїм читачам про найкращих техно-сценах Східної Європи.

Постійно зростаючі ціни на оренду комерційної площі і жорсткість наркополітики в Лондоні і Берліні стали причиною закриття десятків клубів. Ще недавно любителі рейвов з усього світу прагнули саме сюди, а такі заклади, як Berghain, Tresor і Plastic People стали частиною туристичних гідів по двом столицям.

Закриття легендарного техно-клубу Fabric в Лондоні було найпотужнішим ударом по нічного життя Старого Світу. Ця обставина змусила європейських рейверов шукати нові місця, що виділяються з нескінченного списку пересічних клубів.

Лондонські тусовки - на видиху, але андеграунд в країнах Східної Європи розквітає, вважає автор статті - заступник головного редактора Calvert Journal Артур Хаус.

Будь то крихітний варшавський Luzztro або триповерхова ARMA17 на 9000 чоловік в Москві - кращі пропозиції тусовщикам потрібно шукати тут.

Грузія не стала винятком.

Багатьом може здатися дивним, але сьогодні один з кращих техно-клубів Тбілісі розташований в ресторані радянської епохи, будівля якого буквально нависає над річкою. Клуб Mtkvarze, однак, це не тільки про місце, але і про якісну музика, а також реальне відчуття рейву.

Клуб Mtkvarze, однак, це не тільки про місце, але і про якісну музика, а також реальне відчуття рейву

Фото: Клуб Mtkvarze

Особливо звертає увагу автор статті на тбіліський клуб Bassiani. Зовсім недавно в Resident Advisor - популярному британському журналі про сучасну музику - з'явився докладний репортаж звідси. Завдяки публікації тисячі жителів Великобританії дізналися про існування в Грузії клубної сцени, гідної уваги.

Bassiani знаходиться всередині старого футбольного стадіону «Динамо». Головний танцпол розташувався в покинутому глибокому басейні з діджейським стейдж. Тут виступають відомі іноземні артисти і доморощені талановиті музиканти.

Це схоже на Берлін 90-х.

Розвитку клубного життя в Тбілісі сприяють чинники, які колись зробили столицю Німеччини місцем для самих приголомшливих рейвов: тут дешева орендна плата, є безліч майданчиків, як правило, це занедбані заводи і фабрики, а найголовніше - творчі, неупереджені молоді люди.

Багато з них народилися після розпаду СРСР і, як члени першого по-справжньому пострадянського покоління, вони будуть відігравати величезну роль у формуванні ідентичності Грузії в майбутні роки. Вони являють собою покоління, яке дивиться вперед, а не назад, і для багатьох з них, техно - це саундтрек майбутнього.

Звичайно, Тбілісі сьогодні, як і інші міста Східної Європи, має безліч проблем. У цьому контексті техно-сцени не просто розвага. Ці клуби надають притулок від того, що відбувається на вулицях, будь то гомофобія, націоналізм чи, як у випадку з Києвом, війна.

Новости