Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ще одна авіакомпанія пішла з казахстанського ринку

Фото: facebook.com/RossiyaAirlines

Авіакомпанія «Росія» припинила польоти з Санкт-Петербурга в Алмати в січні 2018. Перевізник широко не інформував про це громадськість, проте польоти зупинив. Інформація про рейси «Росії» була видалена з розкладу на сайті Алматинської аеропорту. У системах бронювання авіакомпаній і агентств у продажу немає квитків на прямий рейс Алмати - Санкт-Петербург російського перевізника. Раніше «Росія» припинила польоти в Астану. Таким чином, з містом на Неві Казахстан тепер пов'язують тільки прямі рейси «Ейр Астани».

Forbes.kz звернувся до прес-служби авіакомпанії з проханням назвати причину відходу з казахстанського ринку. На момент публікації цієї замітки ми не мали коментарем авіакомпанії.

Авіакомпанія «Росія» (раніше «Пулково») була створена в 1992 році Перевізник входить в групу «Аерофлоту». Компанія базується в Санкт-Петербурзі і виконує більше 50% всіх авіаперевезень з аеропорту Пулково, що є для неї вузловим. За підсумками 2017 авіакомпанія перевезла понад 11 млн пасажирів. «Росія» почала літати в Казахстан ще на початку 1990-х.

Нагадаємо, в 2017 в Алмати припинила польоти голландська авіакомпанія KLM, яка літала в Казахстан з 1995, а також російська «Перемога». У Комітеті цивільної авіації РК з посиланням на KLM повідомили : Основними причинами зміни програми польотів авіакомпанії є високий рівень конкуренції на ринку Казахстан - Європа, агресивна цінова політика з боку інших перевізників. За інформацією KLM, авіарейси в Казахстан були нерентабельними з 2008, приносячи в середньому за один сезон $ 1,6 млн збитків.

В останні роки припинили свої польоти в Казахстан британська авіакомпанія British Airways, австрійська Austrian Airlines, а еміратська Etihad закрила рейс в Алмати. При цьому в 2017 в Казахстан (Астану) відкрили маршрути авіакомпанії: фінська Finn Air, польська LOT Polish Airlines, угорська Wizz air і китайська Air China.

12314 переглядів

Поділитися цією публікацією в соціальних мережах:
Статті по темі
Новини партнерів

Новости