Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найвідоміші курорти Африки

Новим і тільки розвиваються регіоном міжнародного туризму є Південна і Південно-Східна Африка

Новим і тільки розвиваються регіоном міжнародного туризму є Південна і Південно-Східна Африка. Більш відвідуваними країнами в цьому регіоні є Зімбабве, Уганда, Танзанія, ПАР, Кенія, Намібія, Сейшельські острови.

Кенія - східна країна Африки, яка омивається Індійським океаном. Одна з найкрасивіших частина країни - це Велика рифтова долина, яка стала притулком для величезної колонії Рожевих фламінго. Ця долина поступово перетворюється на безкрайню савану, яку використовують як пасовище.

Як туристична країна, Кенія прославилася своїми національними парками. У парку Амбоселі очам туристів відкривається незабутнє видовище - стадо слонів, чисельністю 600-700 особин. Тут також можна побачити вимираючий вид чорного носорога. Парк Цаво займає площу 21 тис. Кв. км. і вважається найбільшим національним парком Кенії. Кожен турист просто марить ідеєю потрапити на вершину вулкана-гори Кіліманджаро, який знаходиться на території Кенії. Столиця Кенії - Найробі - приваблює туристів своїми пам'ятками, наприклад, зміїна ферма або Національний музей.

Єдиним мінусом подорожей по Африці є ризик зараження інфекційними хворобами. Найнебезпечнішою серед них називають малярію. Але ці страхи сильно перебільшені. Хворіють малярією всього 1 з 300 туристів, самі нехтують правилами. До того ж малярія досить легко лікується.

ПАР - економічно розвинена країна. Вона омивається Атлантичним і Індійським океанами. Тут основними природними ресурсами є платина, золото, алмази, вугілля. Саме гірничорудна справа створило в ПАР своєрідні пам'ятки. У місті-музеї Кімберлі знаходиться найбільша шахта, створена руками. Вона має глибину майже кілометр. У цій шахті туристам дають можливість спробувати знайти алмаз для себе.

Уздовж узбережжя ПАР розташована величезна кількість морських курортів, наприклад, Сан-Сіті. Також ця країна може похвалитися безліччю національних парків, заповідників, різноманітними ландшафтами - від пустелі до гір.

Зімбабве знаходиться на місці найбільшого родовища міді, так званого "мідного поясу світу". Це звичайно мало важливо для туристів, однак факт цікавий. І треба мати на увазі, що Зімбабве - країна досить бідна

Перлиною Африки є країна Уганда, яка розташувалася прямо на екваторі. У національному парку Бвінді проживає велика частина кількості горил, що залишилися в світі. Привертає погляди туристів водоспад Мерчінсон висотою близько 50 метрів.

Новости