Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чарівність Африканського континенту. Чарівна Кенія

Сафарі-парки, коралові рифи і строкаті міста Африканського континенту сотні років притягують мандрівників з усього світу. Мрієте поспостерігати за дикими тваринами в природному середовищі існування, своїми очима побачити місце, де зародився людський рід і постояти на екваторі? Значить, вам неодмінно потрібно побувати в
Кенії .

Завдяки різноманітності природних зон, флори і фауни кенійські національні парки - найбільш відвідувані в Африці. На сафарі в Кенії можна побачити не тільки всіх представників знаменитої великої п'ятірки (слона, носорога, буйвола, лева і леопарда), але і бегемотів, крокодилів, зебр, жирафів і екзотичних птахів. Всього в Кенії більше 50 національних парків і заповідників, розташованих в різних кліматичних зонах - від саван і пустель до мангрових лісів і джунглів.

Найпопулярніший парк Кенії - Масаї-Мара. У період з липня по жовтень туристи з'їжджаються сюди щоб спостерігати за одним з найбільш вражаючих природних явищ в світі - великої міграції тварин, під час якої близько двох мільйонів антилоп, газелей і зебр переходять з Танзанії в Кенії. Щороку, слідуючи за сезоном дощів в пошуках зелених пасовищ, парнокопитні долають понад 800 кілометрів. Найбільш видовищна і драматична частина цього шляху - переправа через річку Мара, в водах якої ссавців чекають крокодили.

Якщо вас більше цікавлять слони, прямуйте в парк Амбоселі на кордоні з Танзанією, де можна не просто розглянути цих тварин з дуже близької відстані, але і сфотографувати їх на тлі гори Кіліманджаро. Трохи на схід від знаходиться заповідник Тсаво, на території якого є шанс за один день зустріти всіх представників великої африканської п'ятірки.

Трохи на схід від знаходиться заповідник Тсаво, на території якого є шанс за один день зустріти всіх представників великої африканської п'ятірки

Серед інших заповідників і національних парків Кенії виділяється порівняно невеликий, але вельми оригінальний парк Найробі. Його межа проходить всього в 7 кілометрах від центру кенійської столиці, так що тут жирафи і носороги розгулюють на тлі хмарочосів зі скла і бетону. Усередині цього парку розташований притулок для осиротілих слоненят, де їх спочатку вигодовують, а потім намагаються повернути до повноцінного життя в дикій природі. Оскільки цей розплідник по суті не є туристичним об'єктом, він відкритий для відвідувань лише одну годину в день (з 11 до 12), зате під час екскурсії слоненят можна погодувати і погладити. Слони - не єдині тварини, з якими в Найробі можна познайомитися ближче. Недалеко від слонячого розплідника знаходиться національний центр розведення жирафів, де з ними дозволено обніматися і годувати з рук. Безпосередньо на території цього центру є готель, у дворі якого вільно пасуться жирафи, періодично заглядаючи в вікна до відпочиваючих.

Безпосередньо на території цього центру є готель, у дворі якого вільно пасуться жирафи, періодично заглядаючи в вікна до відпочиваючих

Кенійська столиця цікава не тільки розплідниками тварин і заповідниками - у Найробі багату культурну спадщину. Обов'язково відвідайте будинок-музей датчанки Карен Бліксен, автора культового роману «З Африки». У будинку повністю збережена оригінальна обстановка початку 20 століття, яка відмінно передає атмосферу типовою африканської плантації того часу. Рекомендуємо Вам завітати в національний кенійський музей - крім етнографічної експозиції та виставки, присвяченої колонізації, тут знаходяться тисячі опудал птахів і ссавців і значна колекція черепів гомінідів.

Рекомендуємо Вам завітати в національний кенійський музей - крім етнографічної експозиції та виставки, присвяченої колонізації, тут знаходяться тисячі опудал птахів і ссавців і значна колекція черепів гомінідів

Кенії називають «колискою людства» тому що саме в цій країні на території рифтової долини були виявлені найдавніші останки гомінідів, перших предків людини. Рифтовая долина або Східно-Африканський розлом - це глибока тріщина в товщі землі, яка проходить через дев'ять африканських країн. Антропологи вважають, що через 3-4 мільйони років Східна Африка стане островом, відокремившись від континенту по цій тріщині, і звичні нам обриси материків назавжди зміняться. Звичайно, туристів приваблює в рифтовую долину й не так її геологічна значимість, скільки чудові види. Ця глибока западина, по дну якої стояли ланцюжок соляних озер, а по краях здіймаються гірські вершини і вулкани, дійсно являє собою чудове видовище.

Ця глибока западина, по дну якої стояли ланцюжок соляних озер, а по краях здіймаються гірські вершини і вулкани, дійсно являє собою чудове видовище

На берегах озер рифтової долини люблять селитися птиці, зокрема, рожеві фламінго. Одне з кращих місць для спостереження за фламінго - національний парк Озеро Накуру в Центральній Кенії. На Накуру збираються зграї до півтора мільйонів фламінго, іноді повністю закриваючи собою поверхню озера. Крім фламінго в парку також мешкають близько 400 видів птахів і безліч ссавців, в тому числі рідкісний білий носоріг.

Кенія вражає різноманітністю фауни не тільки на землі, а й під водою. У водах національних морських парків Малінді і Ватаму водяться скати, восьминоги, китові акули, морські черепахи і величезна кількість тропічних риб. Найбільш відповідний для занурень сезон триває з січня по березень; в цей період видимість під водою перевищує 20 метрів. Завдяки розвиненій інфраструктурі, першокласним готелям і білим піщаним пляжам кенійський узбережжі індійського океану ідеально підходить не тільки для дайверів, а й для любителів пляжного відпочинку.

З OneTwoTrip тепер можна відчути себе чарівником і здійснити чиюсь давню мрію, подарувавши подарунковий сертифікат в подорож .

Читайте також:
Єрусалим. Що подивитися за межами Старого Міста
15 самих космічних місць на Землі
Кувейт: коли нафтодолари йдуть на загальне благо

Мрієте поспостерігати за дикими тваринами в природному середовищі існування, своїми очима побачити місце, де зародився людський рід і постояти на екваторі?

Новости