Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Теракти в Таїланді: їхати чи ні в королівство?

Зараз на вулицях Таїланду замість розслаблених гостей королівства можна побачити лише пильних поліцейських. після серії вибухів , Відгримілих 11 і 12 серпня на курортах, правоохоронці посилено стежать за ситуацією в країні.

Цілком очевидно, що головною мішенню нинішніх терактів стала саме туристична індустрія Таїланду. Зазнали атаки курорти користуються великим попитом у іноземців, та до того ж - наближатися туристичний сезон. Якщо в літній час у бажаючих відпочити досить інших, більш дешевих і не менш красивих напрямків, то в осінні і зимові місяці королівство - найпопулярніше серед любителів моря і сонця.

Відповідно, виникає питання - летіти чи не летіти до Таїланду? Чи буде безпечно в цьому році в теплій і екзотичній країні, або туристам в терміновому порядку потрібно шукати інші варіанти?

Президент Асоціації туристських Агентств Казахстану (АТАК) Асель Нуркебаева вважає, що зараз робити висновки ще рано. За її словами, необхідно дочекатися розслідування справи.

«Офіційних заяв від влади Таїланду з приводу вибухів, чи був це теракт або якесь хуліганство, не було. Тому передчасно робити будь-які висновки і давати рекомендації нашим казахстанським туристам їхати чи не їхати до Таїланду. Поки за даними, наших туристів в епіцентрі цих подій не було. Тим більше сезон ще не почався. Він відкривається в кінці вересня - початку жовтня. Тобто, напливу казахстанських туристів зараз на території Таїланду немає », - сказала Нуркебаева.

Тим часом ряд іноземних ЗМІ повідомляє, що організаторами терактів були ігіловци, а місцеві злочинці, які не мають ніякого відношення до міжнародного тероризму. За деякими даними, влада країни, коментуючи подію, назвали інцидент «місцевим саботажем», «обмеженим окремими областями». Розгляду у справі і пошуки винних у загибелі людей займуть певний час. Поки ж Нуркебаева зазначила, що Асоціації туристських Агентств Казахстану буде стежити за обстановкою в цій країні.

«Природно, ми будемо орієнтуватися на заяви офіційних властей. Будемо просити у них якісь гарантії для наших туристів, щоб такого не сталося. В даний момент в світі відбувається багато поганих подій і, як ми переконалися на останньому досвіді, небезпечно навіть у нас в Казахстані », - зазначила вона.

В даний момент в світі відбувається багато поганих подій і, як ми переконалися на останньому досвіді, небезпечно навіть у нас в Казахстані », - зазначила вона

Також президент АТАК дала рекомендації казаха з приводу того, як слід поводитися в тому випадку, якщо під час відпочинку за кордоном в безпосередній близькості від них станеться надзвичайна подія.

«По-перше, в цьому випадку не можна відвідувати місця масового скупчення народу і, по-друге, слід негайно звернутися до дипломатичних та консульських служби Казахстану на території тієї країни, де б не знаходилися туристи», - додала вона.

Крім того, варто відзначити, що потрапивши в епіцентр заворушень або терористичних акцій, необхідно дотримуватися ось ці правила .

Звичайно ж, як показує практика, негативні новини починаються часто не призводять до тотальної здачі путівок і відмови від запланованого відпочинку. Поки туроператори вважають, що нинішні теракти навряд чи зможуть вплинути на потік людей до Таїланду істотно. Проте, завжди є ймовірність, що ситуація в країні почне погіршуватися, за чим неминуче піде рекомендація казахстанського МЗС про утримання від поїздок в цю країну, які не варто ігнорувати.

Нагадаємо, за останніми даними, 11 і 12 серпня розірвалося 11 бомб. Нападу піддалися три тайських міста: Хуахін, Пхукет і Пхангнга. Як встановили в поліції, бомби в місті Хуахін були заховані в клумбах. Злочинці привели їх в дію за допомогою дистанційного керування. Жертвами терактів стали чотири людини, ще понад 30 отримали поранення. Причому всі загиблі - піддані королівств. Серед поранених є британці, австрійці, італійці, голландці та німці.

Вибухи в Таїланді припали на день народження королеви Сірікіт, дружини короля Пхуміпхоном Адул'ядета. Це свято є одночасно і національним Днем матері в країні. Варто так само скасувати, що нинішня серія терактів сталася за кілька днів до річниці іншої трагедії, що потрясла Таїланд 17 серпня 2015 року. Тоді жертвами вибуху, що прогримів біля індуїстського святилища Ераван, стали понад 20 людей, і ще не менше сотні постраждали.

Відповідно, виникає питання - летіти чи не летіти до Таїланду?
Чи буде безпечно в цьому році в теплій і екзотичній країні, або туристам в терміновому порядку потрібно шукати інші варіанти?

Новости