Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У Таїланді в пляжному ресторані прогриміли два вибухи, одна людина загинула

Два вибухи прогриміли біля одного з ресторанів в провінції Сонгкхла на півдні Таїланду. За попередніми даними, одна людина загинула, ще семеро поранені

Два вибухи прогриміли біля одного з ресторанів в провінції Сонгкхла на півдні Таїланду. За попередніми даними, одна людина загинула, ще семеро поранені, повідомляє The Bangkok Post .

Інцидент стався в понеділок, 18 січня, пізно ввечері. За даними ЗМІ, приблизно о 23:30 на території ресторану на пляжі вибухнула ручна граната. В результаті загинула 28-річна жінка. Ще семеро людей отримали поранення, в тому числі важкі. Одному з потерпілих відірвало ногу.

Повідомляється, що в даний час особистості майже всіх постраждалих, крім однієї людини, визначені. Судячи з їх іменами, які наводяться в повідомленні The Bangkok Post, це місцеві жителі.

Незабаром після першого вибуху пролунав другий. Вибуховий пристрій спрацював приблизно в 10 метрах від місця події. Ніхто не постраждав.

На місце вибухів прибула поліція. В даний час місце НП оточено, ведеться розслідування. Відповідальність за вибухи на себе поки ніхто не взяв. Однак поліція звинувачує в події сепаратистів, що діють в регіоні, передає ТАСС.

"Перший вибух був приманкою для співробітників поліції, які повинні були прибути на місце і стати жертвою другого вибуху", - розповів журналістам глава поліцейського управління району Тепа провінції Сонгкхла Сакон Анондраттана. Він зазначив, що подвійні атаки є стилем сепаратистів, регулярно здійснюють напади на блок-пости поліції і минирующих дороги в сусідніх провінціях Паттані, Яла і Наратхіват.

Територія провінції Сонгкхла, де напередодні стався вибух в караоке-барі, вважається більш безпечним місцем. Однак вилазки сепаратистів раніше фіксувалися і тут.

Як зазначає The Bangkok Post, раніше правоохоронці попереджали про можливі атаки в містах і туристичних районах Таїланду.

В кінці минулого року агентство Reuters повідомило про який потрапив в соцмережі документі - офіційному попередженні ФСБ Росії, направленому в тайські спецслужби. У документі йшлося про в'їхали в Таїланд в жовтні 2015 года 10 сирійців, з яких четверо попрямували на острів Пхукет, а двоє - в Бангкок. Як вказувалося в попередженні ФСБ, всі вони пов'язані із забороненим в Росії "Ісламським державою" (ІГІЛ, ІГ, Даіши ). Пізніше глава тайського бюро Інтерполу заявив, що немає підстав вважати, що ІГ готує теракти на курортах Таїланду проти росіян.

У серпні 2015 року поряд з індуїстським храмом Ераван в Бангкоку в результаті вибуху загинуло понад 20 осіб. Влада країни заявила, що вибух не був терористичною атакою. Поліція країни заявила, що те, що трапилося було помстою злочинного співтовариства за розгром мережі, яка організовувала нелегальну міграцію до країни.

Новости