Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Поліція Таїланду не вважає серію вибухів в країні терактами

Поліція Таїланду вважає серію вибухів, що сталися вночі і вранці в курортних зонах на півдні країни, актами місцевого саботажу
Поліцейські виключають причетність до інциденту будь-якої міжнародної терористичної угруповання
Згідно з останніми даними, число загиблих в результаті серії вибухів, які прогриміли на курортах Таїланду 11 і 12 серпня, досягла чотирьох осіб, десятки поранені

Поліція Таїланду вважає серію вибухів, що сталися вночі і вранці в курортних зонах на півдні країни, актами місцевого саботажу. Поліцейські виключають причетність до інциденту будь-якої міжнародної терористичної угруповання.

Прес-секретар поліції Таїланду заявив журналістам, що правоохоронні органи поки не встановили зв'язку між вибухами в трьох популярних туристичних точках, повідомляє Reuters. Також неясно, чи має відношення до інциденту повстанський рух в провінціях з більшістю мусульманського населення на півдні країни.

Начальник відділення Інтерполу в Таїланді генерал-майор поліції Апічат Сурібуня повідомив Reuters, що необхідно більше інформації, щоб зрозуміти, "тероризм це чи ні". "Але справа в тому, що, якщо ви стежите за вибухами, вони націлені не так на вбивство людей, а на посил певним групам. Це може бути внутрішнім питанням", - пояснив поліцейський.

Тим часом поліція Таїланду затримала кілька людей, підозрюваних в причетності до серії вибухів в південних провінціях країни, повідомляє ТАСС з посиланням на телеканал Thai PBS . Подробиці затримання не наводяться.

Згідно з останніми даними, число загиблих в результаті серії вибухів, які прогриміли на курортах Таїланду 11 і 12 серпня, досягла чотирьох осіб, десятки поранені.

Тим часом губернатор Пхукета наказав керівництву провінції перейти в стан підвищеної готовності, повідомляє Phuket Gazette . За його словами, транспорт на в'їзді в регіоні буде перевірятися. Також посилені заходи безпеки в міжнародному аеропорту Пхукета і в портах по всьому острову.

Заступник начальника поліції Таїланду Срівара Рансібрахманакул заявив , Що правоохоронні органи особливу увагу приділяють забезпеченню безпеки в місцях, що привертають велику кількість туристів, а також торгових центрах в Бангкоку і на курортах королівства. Тайські спецслужби не виявили в королівстві діяльності угруповання "Ісламська держава" (ІГ, ІГІЛ, Даіши , Заборонена в РФ), але "не слід нехтувати безпекою", зазначив поліцейський. За його словами, спецслужби мають у своєму розпорядженні даними, що сепаратисти, які діють на мусульманському півдні країни, готують акції "за межами їхнього регіону".

Провінція Пхангнга

Вранці в п'ятницю три вибухи прогриміли в провінції Пхангнга на півдні Таїланду. Повідомлення про жертви не надходили, пише Bangkok Post . Одна бомба вибухнула в селі Бан Нанг Ньянг. В результаті інциденту постраждало один транспортний засіб.

Ще один вибух прогримів в курортному місті Као-Лак, також в провінції Пхангнга. Про жертви також не повідомляється.

За кілька годин до вибухів згорів дотла ринок вихідного дня в Као-Лак, популярний серед туристів. Пожежа почалася рано вранці - приблизно в 02:15 за місцевим часом. Причина загоряння встановлюється. Не виключено, що пожежа могла початися через коротке замикання або вибуху бомби. В результаті пожежі були знищені 80 кіосків. Збиток оцінюється в 8 млн бат (більш 15 млн рублів).

Провінція Крабі

Крім того, пожежа сталася в торговельній зоні перед пляжем Ао Нанг в провінції Крабі. Збиток завдано п'яти магазинах і оцінюється в 10 млн бат.

Провінція Транг

У південній провінції Транг о 03:00 години бомба вибухнула на ринку Centre Point. Один з торговців загинув, шестеро отримали поранення.

Через годину в кілометрі від місця вибуху згорів магазин, розташований на вокзалі Транга. В результаті інциденту ніхто не постраждав, але будівлі було завдано серйозної шкоди.

Провінція Чумпхон

У провінції Чумпхон на півдні Таїланду приблизно о 08:00 бомба вибухнула біля резиденції губернатора в районі Муанг.

Провінція Накхонсітхаммарат

У провінції Накхонситхаммарат пожежа спалахнула у відділі легких закусок в мережевому супермаркеті Tesco Lotus. Збиток оцінюється 100 тисяч бат. Про жертви не повідомляється.

місто Хуахін

Також вранці в п'ятницю вибухи прогриміли в місті Хуахін. Один вибуховий пристрій спрацював у міській вежі з годинником. В результаті постраждали п'ятеро людей.

Ще одну бомбу поліцейським вдалося знешкодити.

Провінція Пхукет

Крім того, три вибухи прогриміли на курорті Патонг (провінція Пхукет). Ве три інциденти сталися близько 08:00.

Одна бомба вибухнула неподалік від поліцейської будки. В результаті легкі поранення отримав таксист на мотоциклі. Друга бомба вибухнула на тій же вулиці перед парком Лома, ніхто не постраждав. Третій вибух прогримів перед готелем Coconut Village, про постраждалих також не повідомляється.

Провінція Сураттхані

У найбільшій південній провінції Сураттхані також не обійшлося без пригод. Рано вранці пожежа спалахнула в одному з місцевих магазинів. Збиток оцінюється в 10 млн бат.

Приблизно о 08:00 ранку бомба вибухнула перед будівлею морської поліції. В результаті загинула жінка і ще троє випадкових перехожих отримали поранення.

Через півгодини ще один вибух прогримів в 300 метрах від попереднього - перед поліцейською дільницею. Ніхто не постраждав.

У четвер увечері на тайському курорті Хуахін, розташованому в 220 кілометрах від столиці Таїланду, прогриміли два вибухи. За попередніми даними, в результаті вибухів як мінімум одна людина загинула, ще 11 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Серія вибухів і підпалів пройшла в Таїланді в День народження королеви Сірікіт, дружини короля Пхуміпхоном Адул'ядета, який святкується в країні як національний День матері, повідомляє РІА Новини" .

Крім того, днями стали відомі результати референдуму за конституцією Таїланду, який пройшов в країні 7 серпня. Більшість громадян висловилися за прийняття нового проекту основного закону, запропонованого військовими. Противники чинного уряду називають нову конституцію недемократичною.

Новости