Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож з дитиною: як організувати і що взяти з собою

Після того як ви з чоловіком вибрали напрямок подорожі, починається етап планування. У цьому можуть допомогти туристичні агентства, але, як правило, самостійно відпочивати можна вигідніше і цікавіше.

Є безліч ресурсів в інтернеті, які допомагають мандрівникам. А деякі з них розраховані саме на батьків. Скористайся підказками досвідчених мам і тат-мандрівників.

Треба буде розв'язати, де ви будете жити: в квартирі або готелі? З плюсів проживання в готелі - харчування. Не хотілося б навантажувати маму приготуванням їжі. З іншого боку, можна харчуватися в місцевих кафе і ресторанчиках. Особливо зручно в квартирі, коли малюк ще зовсім маленький і не цікавиться ні компанією діточок, ні майданчиками. Це дає вам більше свободи. Не потрібно повертатися в певний час на обід або вечерю. Та й сама квартира, як правило, буде більше ніж готельний номер. А ще можна вибрати будь-яку локацію.

«Щоб у малюка не хворіли вушка в літаку, перед зльотом можна закапати ніс судинозвужувальними краплями. На зльоті та посадці дай льодяник або приклади до грудей.

Потім варто продумати програму розваг. Виріши, як ви будете пересуватися. Транспорт, таксі або оренда автомобіля? Зручні маршрути краще заздалегідь прикинути через карти. До речі, завантаж кілька карт міста, куди ви збираєтеся, які працюють в режимі оффлайн. Дізнайся у свого оператора, які умови роумінгу і чи можна користуватися мобільним інтернетом.

Читай також: Як організувати подорож з дітьми від 0 до 6 років?

За добу до вильоту зв'яжися з господарем житла, щоб підтвердити бронювання, перевір, чи немає змін у авіарейсах. Тепер збираємо валізи!

Згодом ти переконаєшся, що для комфортної подорожі потрібно не так вже й багато. Для початку - дитячий транспорт. Компактна коляска виручить, коли потрібно довго ходити пішки, дитина там може навіть спати.

Читай також: ТОП-7 способів швидко заспокоїти дитину в літаку

Малюкові слід взяти мінімум його харчування (досліджуй, чи можна буде купити його улюблені кашки або суміш на місці), аксесуари (соски, пляшечки, нагрудник, тарілочка), кілька найулюбленіших іграшок, підгузники (бери навіть дитині, який від них відвик. Можливо , доведеться застосувати в дорозі), мінімум одягу і взуття. Її простіше буде вибирати, подивившись прогноз погоди на період вашого перебування. Не забудь плавальні приналежності і коло, нарукавники або жилет малюка.

Громіздкі рушники брати не варто. Напевно вони будуть в готелі або в знімних апартаментах.

Мабуть, один з найважливіших моментів - аптечка в дорогу. В іншій країні потрібні вам ліки можуть не відпускати без рецепта, мати іншу назву, та й взагалі елементарно відсутні. Тому всі препарати, які допомагають малюку при різних станах, візьміть з собою. Зверни увагу, в салон літака не допускаються ємності з рідинами понад 100 мл. Сиропи та спреї - теж рідини.

І ще: у деяких авіакомпаній суворі вимоги до упаковки медикаментів. Всі ліки повинні бути в своїй оригінальній упаковці. Аптечку краще віддавати в багаж. Якщо ж ви летите з ручною поклажею, при дотриманні описаних умов проблем виникнути не повинно.

Фото: shutterstock, depositphotos

Більше корисної інформації ти знайдеш в новому випуску журналу «Твій Малюк» №5 / 2018. Підпишись , Щоб бути в курсі новин першій!

Треба буде розв'язати, де ви будете жити: в квартирі або готелі?
Транспорт, таксі або оренда автомобіля?

Новости