Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чехія: іпотека від Sberbank для іноземців

Число іноземців, які купують нерухомість в Чехії, з кожним роком зростає. Наприклад, в минулому році більше третини нових квартир в столиці країни купили громадяни інших держав, при цьому кожен четвертий покупець скористався кредитом. Багато в чому це пов'язано з тим, що чеські банки в даний час пропонують найдешевші іпотеки в історії. У березні 2013 року середня ставка за іпотечними кредитами в Чехії в черговий раз знизилася і досягла 2,93% (деякі банки дають громадянам ЧР або особам з ПМП іпотеки під 2,5%).

Низька вартість - це важлива перевага, але кредит потрібно ще отримати. Sberbank CZ з цього погляду є єдиним банком в Чехії що надає громадянам України, які не мають дозволу на довгострокове перебування на території Чеської Республіки, іпотечні кредитів в обсязі до 50% від вартості нерухомості на термін від 5 до 25 років. Дана стаття висвітлює умови отримання і оформлення іпотеки в чеському Ощадбанку і пояснює, хто може оформити кредит на покупку нерухомості.

Як отримати іпотеку в Sberbank CZ

Подати заяву на отримання іпотечного кредиту в Sberbank CZ має право будь-яка фізична особа, яка є резидентом Російської Федерації у віці від 18 до 70 років. Тим, хто вирішив взяти кредит на житло в Ощадбанку, слід мати на увазі, що обов'язковою умовою для його отримання є наявність у клієнта офіційної, підтвердженої документами заробітної плати, а також як мінімум туристичної чеської візи. Серед інших умов слід виділити:

  • мінімальна заробітна плата або дохід в РФ:
    • при наявності туристичної візи - 150 000 рублів (оцінюється банком як 50% від зарплати);
    • при наявності ВНЖ / ПМЖ - 100 000 рублів (оцінюється банком як 75% від зарплати).
    • не більше 4-х заявників;
    • мінімальний / максимальні розмір кредиту - 1 мільйон / 7 мільйонів крон;
    • мінімальний / максимальний термін - 5/25 років з моменту підписання договору про кредит;
    • процентна ставка:
      • + 0,5% до стандартної ставки SBERBANK CZ при ВНЖ / ПМЖ
      • + 1,5% до стандартної ставки SBERBANK CZ при тур. візі
      • період фіксації - від 3 до 5 років.

Відзначимо, що Sberbank CZ здійснює кредитування наступних об'єктів нерухомості: незавершене будівництво, готові до експлуатації та проживання приватні будинки та ділянки, а також земельні ділянки та інші будівлі споживчого користування. З цією метою клієнту пропонується скористатися продуктом «Іпотека під приватний будинок / Кредит під будівництво приватного Дому».

Для цього позичальнику слід надати банку земельне дозвіл, будівельне дозвіл, інформацію про міське планування, а також проект будинку. При цьому умови отримання іпотеки залишаються такі ж, як і у випадку з квартирою, тобто заявник з ВНЖ або ПМЖ може отримати кредит під нерухомість з процентною ставкою + 0,5% від стандартної ставки Sberbank CZ.

Як оформити іпотеку в Sberbank CZ

Перш, ніж подавати заяву на надання іпотечного кредиту, необхідно ознайомитися з різними варіантами іпотечних програм, пропонованих Sberbank CZ. Про це можна ви можете проконсультуватися в нашому агентстві, і лише потім, виходячи з уже обраної програми, потрібно приступити до збору документації.

У банк надається повний пакет документів щодо об'єкта, що кредитується, а також підтвердження про наявність доходів.

Після перевірки наданих документів і отримання позитивної відповіді від банку, проводиться оцінка придбаного нерухомого майна. Потім заявка клієнта розглядається відділом ризиків, після чого оформляється договір купівлі-продажу і договір страхування майна. Процентна ставка становить в середньому 4,5%.

З усіх питань звертайтеся в наше агентство. Ця пропозиція дійсна для конкретних об'єктів в нові проекти, при покупці яких ви не платите нам комісію.

Якщо Ваша мрія - покупка нерухомості в Чехії, то іпотека від Sberbank CZ стане відмінним варіантом навіть тоді, коли Ви не маєте дозволу на проживання в ЧР та повною сумою для її оплати.

Новобудови в Празі та Карлових Варах тут

Чи не хочете шукати? Скористайтеся послугою "Кабінет Клієнта "- ми все зробимо за вас онлайн. Послуга безкоштовна. Просто опишіть нам вашу заявку.

Тимур Кашапов

Новости