Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як і чим харчуватися в дорозі

  1. 1. Запасіться водою з дому настільки, наскільки це можливо
  2. 2. Візьміть в дорогу фрукти
  3. 3. Якщо їхати недалеко, то візьміть їжу з собою
  4. 4. Якщо потрібно купити їжу (а без цього нікуди, якщо шлях має бути довгий), то вибирайте знайомі продукти
  5. 5. Вибирайте продукти з мінімальною кількістю цукру
  6. 6. Вибирайте продукти з найменшою кількістю хімії
  7. 7. Запасіться магнієм в таблетках
  8. 8. Обов'язково візьміть в дорогу пробіотики
  9. 9. Не зловживайте кавою та алкоголем
  10. 10. Купуйте їжу тільки в перевірених місцях
  11. 11. Якщо перевірених місць немає, то краще взагалі нічого не їсти

Так уже склалося, що в останні 10 років я постійно подорожую. І по роботі, в гордій самоті, і з сім'єю з чотирьох чоловік. Загалом, зізнаюся чесно, що моє бажання «побачити чотири різних пори року в 100 країнах», загадане напередодні чарівного 2000 року, збувається семимильними кроками. Скаржитися гріх. Правда, є одна істотна але: проблема харчування себе коханої і своєї сім'ї в поїздках.

Той, хто часто подорожує, мене зрозуміє. Мало того, що в дорозі все дуже дорого , Так ще й вибір дуже обмежений. Чим далі летиш, тим незвичні продукти харчування, тим більше проблем зі здоров'ям і тим складніше проходить акліматизація.

Але їхати-то треба! Тому, щоб пом'якшити негативні наслідки таких подорожей, пропоную вам свої особисті напрацювання по харчуванню в дорозі.

1. Запасіться водою з дому настільки, наскільки це можливо

Може здатися дивним, але навіть просто при поїздці в сусіднє місто змінюється вода. Якщо, звичайно, вона не бутильована з магазину. Вода серйозно змінює все наше травлення. А це відбивається на нас у вигляді здуття живота, запорів або, навпаки, діареї. Чим звичніше вода, тим краще.

Саме тому я купила собі і всім членам своєї родини красиві пластикові пляшки для води . Перед поїздкою ми завжди наповнюємо їх до відмови.

Дорослі пляшки - по літру, дитячі - по 0,5 літра.

2. Візьміть в дорогу фрукти

Це просто відмінна їжа для мандрівників. Чи не бруднить, поміщається в будь-який, навіть найменшій сумочці, насичує, піднімає настрій і рівень енергії. А ще всі фрукти так смачні! Фрукти люблять і дорослі, і діти.

Я вважаю за краще брати з собою банани, яблука, апельсини або мандарини, груші. Вони не бруднять, тверді - не братимуть розчавлені іншим багажем. Крім цього, після їх вживання залишається мінімум відходів, а значить, не доведеться терміново зупиняти машину, щоб знайти смітник. Плюс вони не бруднять руки.

3. Якщо їхати недалеко, то візьміть їжу з собою

Це збереже вам не тільки здоров'я, а й гроші. Ціни в аеропортах і на вокзалах вражають. При цьому асортимент зовсім не радує. Часто вибір стоїть між шаурмою з вчорашнього м'яса, шматком торта, бувалим салатом або піцою, що минає жиром. Ще в достатку присутні сендвічі .

Мене попало прочитати склад таких «корисних» сендвічів. Здивуванню не було меж! Навіть у вареному яйці (!) Містилося два Е-номера (консервант і антиокислювач). Про решту інгредієнтів я взагалі мовчу ... З тих пір я дбайливо загортаю сендвічі будинку в фольгу. Нехай це і не така супердіетіческая їжа, але зате вже точно без консервантів та іншої хімії.

Так уже склалося, що в останні 10 років я постійно подорожую Premshree Pillai / Flickr.com

Ще я часто ріжу соломкою різні овочі, які не дуже бруднять, кладу їх в пластиковий пакет для заморозки овочів і беру з собою.

Для цих цілей добре підійде огірок, морква, болгарський перець.

Доповнити овочевий пайок можна горіхами і сухофруктами. Їх я укладаю в маленькі пластикові контейнери з кришкою: поїв, закрив.

4. Якщо потрібно купити їжу (а без цього нікуди, якщо шлях має бути довгий), то вибирайте знайомі продукти

Не спокушайтеся заморськими делікатесами вже в дорозі. Вибирайте більш звичні страви. Ви ще встигнете спробувати місцеву екзотичну кухню під час вашого перебування в країні. Адже невідомо, як тіло відреагує на незнайомі інгредієнти і приправи.

Ніколи не забуду, як я, будучи в Таїланді , Вирішила спробувати місцеве блюдо спайсі. Чи не туристичне «Спайс», а місцеве. Мій непідготовлений організм відреагував диким болем в животі і блювотою, яка не припинялася, за моїми мірками, цілу вічність ... «Бонус» - пропущена морська прогулянка.

Добре, що зі мною все це сталося, коли я вже в'їхала в готель, і у мене була можливість прийти в себе. А уявіть, якби таке сталося в дорозі. Ох, краще і не представляти ...

5. Вибирайте продукти з мінімальною кількістю цукру

Чому? Тому що, якщо ви з'їсте щось дуже солодке, ваш організм відреагує непереборною втомою. Адже рівень глюкози в крові різко зросте, а потім так само різко впаде. У організму і так стрес через перельоту або поїздки, а ви його ще й мучите. Так, я розумію, що хочеться себе улюбленого побалувати. Адже вам так нелегко, ви в дорозі. І нагорода у вигляді добавки до чашки капучіно так і проситься на стіл. Але краще тримайте себе в руках. Потім скажете собі спасибі.

Так, мало не забула: це відноситься і до продуктів з цукрозамінники під розумним маркетинговою назвою « без цукру ». Ці продукти впливають на рівень цукру в крові таким же плачевним чином, як і звичайний цукор.

6. Вибирайте продукти з найменшою кількістю хімії

anique / Flickr.com

Не полінуйтеся, вивчіть етикетку того, що ви купуєте (якщо воно упаковано). Не варто зводити нанівець все ваше здорове харчування через поїздку у відрядження. Якщо збережена провізія закінчилася, то краще замовте їжу в кафе або в ресторані.

7. Запасіться магнієм в таблетках

Це відмінний засіб від запорів! А вони такі часті гості в поїздках через зміну води. Організм реально впадає в ступор. Навіть якщо ви корисно харчуєтеся, травлення може сповільнитися від однієї зміни води, так як йому треба звикнути до нової мікрофлорі.

Крім цього, препарати магнію допомагають краще спати вночі. Вони розслабляють м'язи. Якщо ви часто їздите, то знаєте, як іноді погано спиться в готелях на чужих ліжках. Тому магній і тут прийде вам на допомогу.

Дозування - 300 мг магнію на добу перед сном.

8. Обов'язково візьміть в дорогу пробіотики

Прибуток - це препарати з біфідобактеріями. Вони допоможуть вашій травній системі швидше зорієнтуватися в новій обстановці, а також підтримають ваш імунітет в поїздці. Додатковий бонус - запобігання запорів.

9. Не зловживайте кавою та алкоголем

Ці напої значно погіршать якість вашого сну і зашкодять травленню. Особливо це стосується алкоголю. Так, звучить дивно. Адже, випивши келих вина перед сном, засинаєш швидше. Але ось якість такого сну значно гірше, ніж без вина.

Крім цього, алкоголь серйозно підриває наш імунітет. А він нам ой як потрібен в дорозі, щоб боротися з усіма незнайомими бактеріями і вірусами в незнайомих умовах.

Що стосується кави, то золоте правило - ніякого кофеїну після 14:00 (краще навіть після 12:00). Причому правило це поширюється на все життя, а не тільки на поїздки.

10. Купуйте їжу тільки в перевірених місцях

Minyoung Choi / Flickr.com

Якщо ви часто відвідуєте одні й ті ж місця, то напевно у вас є безліч знайомих і улюблених кафе, де можна добре і якісно перекусити. Якщо ж життя закидає вас в різні куточки світу, то такої можливості у вас немає.

Тому я пропоную купувати їжу в мережах відомих світових брендів або в дорогих ресторанах (в деяких аеропортах такі є).

До таких мереж НЕ відноситься McDonalds, Burger King і подібні. Вам же не потрібна купа порожніх калорій і біль в животі рівно через 30 хвилин після трапези? Що стосується дорогих ресторанів, то часто в них готують справжню їжу зі справжніх продуктів. А це те, що нам потрібно.

Так, це дорожче. Але вам такої їжі вистачить на більший час в плані насичення, а також не доведеться витрачатися на протидіарейні засоби.

11. Якщо перевірених місць немає, то краще взагалі нічого не їсти

Так, звучить дивно. Але повірте мені, людина без їжі аж 30 днів може прожити. А вже день-два ви точно протримається. Головне - пити якомога більше чистої води і трав'яних чаїв.

Не бійтеся, ви не помрете з голоду. І навіть голод не буде відчуватися сильно. Перевірено на собі! Як не дивно, але є в день без їжі навіть не особливо й хочеться. Приходить розуміння, як же надто багато ми їмо в звичайному житті. А виявляється, нам треба так мало ...

новомодні дієти типу 5: 2 , 4: 3 і так далі, засновані на принципах лікувального голодування , Підкорюють світ семимильними кроками. Тому що голодування в міру не тільки розвантажує наш організм від нескінченного перетравлення їжі та звільняє нас від зайвих жирових відкладень, а й дозволяє тілу переключитися на рішення більш важливих завдань - оновлення клітин і боротьбу зі старінням і хворобами.

Так що голодуйте на здоров'я. Приїдете на місце призначення - надолужите згаяне, якщо захочете.

Ось такі нехитрі поради. Сподіваюся, вони допоможуть вам легко перенести дорогу, куди б Ви не йшли.

Доброго вам здоров'я!

Вам же не потрібна купа порожніх калорій і біль в животі рівно через 30 хвилин після трапези?

Новости