Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТК "Скарабей"

-> Лікувальні тури на курорти світу

Лікувальні тури на курорти світу

Захворювання печінки, жовчного міхура і жовчовивідних шляхів зазвичай супроводжуються недостатністю освіти і (або) затримкою виділення жовчі. Через це важко перетравлення їжі. З іншого боку, затримка жовчі в печінці загрожує отруєнням. Для лікування такого роду захворювань застосовують переважно сульфатні води, що володіють жовчогінною дією. Особливою інтенсивністю в цьому відношенні відрізняються води магнезиального складу. Завдяки їм печінкові клітини збільшують утворення жовчі, посилюється перистальтика жовчовивідних шляхів, поліпшується відтік з жовчного міхура і проток, тим самим забезпечується виведення продуктів запалення, створюються умови, що перешкоджають випаданню з жовчі солей і утворення каменів.

На шлункову секрецію сульфатні води чинять гальмівний вплив. Тому, якщо захворювання печінки супроводжується зниженою секрецією шлунка, потрібно вибирати воду, в якій поряд з сульфатами присутні і хлориди натрію. В значно меншій мірі, ніж сульфатні, мають жовчогінні властивості і лужні води. Вони підвищують в дуоденальному вмісті кількість білірубіну і холестерину, сприяють перетравленню їжі, і поряд з цим стимулюють всі обмінні процеси, що протікають в печінці. Як вже зазначалося, ці води сприяють вимиванню слизу, лейкоцитів, солей і мікробів з жовчовивідних шляхів.

Методика прийому жовчогінних вод залежить від кислотності шлункового соку: при зниженій - воду п'ють за 15 хвилин до їжі, при нормальній - за 45 хвилин, і в разі підвищеної - за півтори години до прийому їжі. Дотримання цих правил підсилює дію мінеральної води, яку неодмінно потрібно підігріти до 40 ° C.

Якщо хвороба кишечника супроводжується схильністю до запорів, призначають сульфатні води, оскільки вони володіють не тільки жовчогінну, але і послаблюючу дію (у великих концентраціях, зокрема, магнію сульфат). Такі води повільно всмоктуються в кишечнику, внаслідок чого його вміст тривалий час залишається рідким. Посилюючи перистальтику кишечника, сульфатні води сприяють його спорожнення. До речі, регулювання кишечника сприятливо позначається і на роботі печінки. Застосовуються і хлоридно-натрієві води з вмістом солей 10 г / л і вище (з «порівняно високою» мінералізацією), вони теж викликають послаблення стільця. Це відбувається в результаті підвищеного припливу рідини з тканини (за рахунок осмосу) і посилення перистальтики. Проти-показані хлоридно-натрієві води із значним вмістом солей (високі концентрації) при схильності до затримки води в тканинах організму.

Слабомінералізовані хлоридно-натрієві мінводи, навпаки, швидко всмоктуються в кишечнику, тому і призначаються при схильності до проносів. У цьому випадку великі концентрації солей також шкідливі.

Для лікування хворих фосфатурії рекомендується головним чином сульфатний кальцієво-магнієвий тип вод.

Час прийому (в цих випадках), як зазвичай, диктується кислотністю шлункового соку: при зниженій - за 10-15 хвилин, підвищеної - за 1,5-2 години, і при нормальній - за 40 хвилин до їди. Температура мінеральної води залежить від виду захворювання: при атонії кишечника і схильності до запорів корисніше приймати воду кімнатної температури, в протилежному випадку [проноси] її треба підігріти до температури 30-40 ° C.

Сульфатні води пляшкового розливу мають невисоку концентрацію солей - від 2,4 до 3,9 г / л, виняток становить вода Баталінская джерела - 21 г / л. У всіх сульфатних водах переважають сірчанокислий солі. Луги відсутні або є в незначній кількості - в межах 10%. Гідрокарбонатна група зазвичай представлена ​​вапняним компонентом. Хлоридів теж небагато, переважно це кухонна сіль.

Сульфатні мінеральні вод и знижують активність шлункової секреції і впливають на кишечник. Вони очищають організм від токсичних речовин, нормалізують роботу печінки, регулюють стілець. Сульфатні води усувають запальні процеси в жовчному міхурі, запобігають утворенню жовчних каменів, виводять пігменти, жовчні кислоти, володіють жовчогінним ефектом.

Ці води прискорюють обмін речовин. Сульфати уповільнюють виділення соляної кислоти в шлунку. Ці мінеральні води застосовують при хворобах печінки і пов'язаними з нею захворюваннями шлунка, такими як гастрит, хронічний панкреатит, виразка, хронічні захворювання сечовивідних шляхів, а також при недокрів'ї. Вони добре допомагають при підвищеній кислотності, прискорюють лікування цукрового діабету та ожиріння, підсилюють статеву потенцію.

Додаткові складові сульфатних мінеральних вод підсилюють їх лікувальну дію і надають специфічну спрямованість. Наприклад, сульфатно-хлоридні води - це гарне жовчогінний і проносний засіб. Пити сульфатно-хлоридні води краще перед прийомом їжі, за 10-15 хвилин. Сульфатно-гідрокарбонатні води уповільнюють шлункову секрецію. Прийом таких вод покращує роботу підшлункової залози .

Характеристики мінеральних вод і виліковувати ними захворювання

  • Ацилик - гідрокарбонатно-натрієва вода джерела Ацилик, широко відома в Північній Осетії, Дагестані, Кабардино-Балкарській Республіці та Грузії. Ацилик - це не тільки столовий напій, але і ефективний засіб при лікуванні захворювань шлунка, печінки, нирок і ін.
  • Баталінская - гірка мінеральна вода з великим вмістом сірчано-кислого магнію і сірчано-кислого натрію, відома перш за все як вельми ефективне проносне засіб. Одночасний прийом 1-1,5 склянки Баталінская (бажано натщесерце) викликає швидке і повне спорожнення кишечника. Баталінская незамінна при лікуванні хронічних закрепів.

Перевага Баталінская води полягає в тому, що її можна приймати періодично протягом тривалого часу, не побоюючись будь-яких шкідливих наслідків. Отож її приймають при лікуванні геморою, застою в системі ворітної вени, вона сприятливо впливає на процеси обміну речовин, особливо при ожирінні.

  • «Біла Гора» - хлористий-натрієво-кальцієва вода з великою мінералізацією. Вода джерела Біла Гірка (Воронежская область) містить значну кількість хлористого кальцію, а також бром. Застосовується при лікуванні різних захворювань шлунково-кишкового тракту, подагри.
  • Березовська - залозиста гідрокарбоіатно-кальцієво-магнієва вода невисокою концентрації. Має приємний смак, широко застосовується як столовий напій. Рекомендується при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту і сечовивідних шляхів, регулює шлунково-кишкову секрецію, збільшує діурез, посилює кровотворення.
  • Боржомі - вуглекисла гідрокарбонатна натрієва вода, яку з успіхом можна застосовувати для лікування шлунково-кишкових захворювань, при хворобах печінки, сечових шляхів і порушеннях обміну речовин. Корисна при катарах шлунка, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічних катарах кишечника, хронічних хворобах печінки і жовчовивідних шляхів, сечокам'яної хвороби, застуді, бронхіті, легких формах діабету.
  • Єсентуки № 4 - вуглекисла гідрокарбонатно-хлорідпо-натрієва мінеральна вода помірній концентрації. Широко застосовується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також при захворюваннях печінки, жовчного міхура і сечовивідних шляхів. Благотворно впливає на перебіг обмінних процесів.
  • Єсентуки № 17 - вуглекисла гідрокарбонатно-хлоридно-натрієва вода, має значну концентрацію мінеральних речовин. З величезним успіхом застосовується при тих же захворюваннях, що і Єсентуки № 4 (часто в поєднанні з нею, наприклад вранці, приймається вода № 17, а в післяобідній час - вода № 4).
  • Єсентуки № 20 - поширений столовий напій. Відноситься до типу сульфатно-гідрокарбонатно-кальцієво-магііевих вод слабкої концентрації. Сприятливо діє на функції кишечника і сприяє нормальному травленню. Це не тільки столова вода, але і ефективний лікувальний засіб, чудово діє при захворюваннях обміну речовин і сечовивідних шляхів.
  • Іжевська - сульфатна хлоридно-кальцієва мінеральна вода Іжевського джерела. Освіжаючий столовий напій, що володіє прекрасним смаком, добре втамовує спрагу. Прийнята вранці натщесерце, має послаблюючу і сечогінну дію.

Іжевська успішно застосовується при лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту, хворобах печінки і жовчних шляхів, хворобах сечовивідних шляхів, порушення обміну речовин.

  • «Ластівка» - вуглекисла гідрокарбонатно-іатріево-магнієва вода з великим вмістом вільної вуглекислоти. Мінеральна вода «Ластівка» за своїми фізико-хімічними властивостями також близька до вод типу боржомі і вельми популярна в Забайкаллі, на Далекому Сході не тільки як лікувальна мінеральна вода, але і як смачний, приємний столовий напій.
  • Миргородська - хлоридно-натрієва мінеральна вода типу Єсентуки № 4 і № 17. Застосування цієї води впливає на секрецію і кислотність шлункового соку, збільшує виділення жовчі, стимулює діяльність шлунково-кишкового тракту, покращує обмін речовин.
  • Московська - мінеральна вода Московської глибокої свердловини, відрізняється невисокою мінералізацією і відноситься до типу сульфатно кальцієво-магнієвих вод. За хімічним складом схожа з водою Єсентуки № 20.

Московська - смачний столовий напій, освіжаючий і добре вгамовує спрагу, вона з успіхом застосовується при лікуванні хронічних гастритів, нормалізує перистальтику шлунка і зменшує печію, відрижку, відчуття тяжкості під ложечкою, корисна при хворобах печінки і жовчних шляхів, оскільки її застосування дає жовчогінний ефект.

  • Нарзан - вуглекисла гідрокарбонатно-сульфатно-кальцієва вода джерела Нарзан в Кисловодську. Ця вода славиться як освіжаючий, добре втамовує спрагу і злегка збудливий апетит столовий напій.

Нарзан підсилює перистальтику кишечника і секреторну діяльність травних залоз, збільшує кількість сечі, сприяє розчиненню фосфатів. Вміщені в нарзан солі сірчано-кислого магнію і двовуглекислого кальцію сприятливо діють на організм при катаральних захворюваннях сечових шляхів.

  • Нафтуся (Трускавецька) - слабомінералізована гідрокарбонатна кальцієво-магнієва вода. Використовується для лікування сечовивідних шляхів, сечокам'яної хвороби, стимулює жовчоутворення.
  • Полюстровская - залозиста слабомінералізована вода джерела, відкритого в XVIII столітті в околицях Санкт-Петербурга (поблизу села Полюстрово, що в перекладі з фінського означає «болото»). Вода містить велику кількість закісного заліза. Її з успіхом застосовують для лікування недокрів'я, при втраті крові, загальний занепад сил, в післяопераційний період. Вона також є напоєм, добре вгамовує спрагу і особливо корисним для робочих гарячих цехів, де в повітрі міститься окис вуглецю. Полюстровская збільшує кількість червоних кров'яних кульок, частково руйнуються чадним газом. Тривале вживання її підвищує кількість гемоглобіну в крові. Після додаткового газування вона використовується в якості столової води. На основі Полюстровской води випускається ряд газованих фруктово-ягідних напоїв.
  • «Поляна Квасова» - вуглекисла гідрокарбонатно-натрієва вода із значним вмістом вуглекислоти. «Поляна» за своєю мінералізації та кількості гідрокарбонату перевершує боржомі. Вона з великим успіхом застосовується при лікуванні захворювань шлунка, кишечника, сечових шляхів, печінки та ін. Її застосування впливає на шлункову секрецію і кислотність, розріджує слиз, збільшує діурез і посилює виділення сечового піску.
  • Гарчав-су - гідрокарбонатно-натрієва вода джерела гарчав-су. За своїм фізико-хімічним складом наближається до Боржомі. Гарчав-су застосовується при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту, сечовивідних шляхів і при порушенні обміну речовин.
  • Саирме - вуглекисла гідрокарбонатна натрієво-кальцієва вода, показана при захворюваннях шлунка, зокрема гастриті з підвищеною кислотністю, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, функціональних розладах кишечника, хронічних ниркових захворюваннях, ожирінні, легких формах діабету.
  • Славяновская - майже ідентична за хімічним складом смирновской. Вона лише менш насичена природною вуглекислотою і більш радіоактивна. Славяновская, як і смирновська, добре зарекомендувала себе при лікуванні виразкових хвороб шлунка і дванадцятипалої до ішкі.
  • Смирновська - вуглекисла гідрокарбонатно-сульфатно-іатріево-кальцієва вода Желєзноводськ гарячого джерела. Ця вода дуже ефективна при лікуванні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Смирновська, прийнята за 1-1,5 години до їжі, призводить до гальмування процесу виділення шлункового соку і тому надзвичайно корисна при лікуванні шлункових захворювань з підвищеною кислотністю. Ця вода дуже сприятливо діє також при лікуванні печінки, жовчних і сечовивідних шляхів.

Якщо Ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Уточнюйте ціни перед бронюванням у менеджерів!

Контакти для бронювання лікувального туру: +7 (495) 943-41-57.

Переконайтеся в правильності вашого вибору. Врахувати всі показання та протипоказання, взяти до уваги основні і супутні захворювання, зможе тільки досвідчений лікар. Всі матеріали сайту носять інформаційний характер і не замінюють консультації лікаря.

відпочинок, санаторно-курортне лікування і лікувально-оздоровчі тури в Росії і за кордоном. грязелікування, водолікування , кріотерапія , мануальна терапія, озокеритолечение , спелеотерапія, лікування на сірководневих і радонових джерелах , Бальнеотерапія в Підмосков'ї, в містах Росії , Вірменії, Болгарії, Угорщини, Італії, Литви, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччині , Словенії,

Туреччини, Чехії і Білорусі.

Новости