Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гостьова віза в Польщу: як отримати і в чому її плюси

У продовження рубрики «візове питання» ми пропонуємо дізнатися докладніше про ще одну візі в Польщу - гостьовий. Цей вид візи також дуже популярний серед білорусів, так як вона передбачає мінімальний пакет документів, але при цьому дає можливість провести на території Польщі тривалий час.

Отже, спробуємо розібратися, хто може отримати гостьову візу в Польщу і які її можливості.

Основна умова для відкриття візи в Польщу на запрошення - це наявність запрошення від фізичної особи - резидента Республіки Польща. Запрошення являє собою офіційний документ встановленого зразка, в якому зазначаються дані запрошує і запрошуваного особи. В одному документі можуть бути також вписані чоловік запрошуваного, а також його неповнолітні діти, тобто відразу кілька запрошених осіб.

Гостьова віза може бути або національна, або шенгенська:

- Якщо термін запрошення перевищує 90 днів, то можна запитувати національну чи шенгенську візу.
- Якщо термін запрошення - 90 днів і менше, то слід запитувати тільки шенгенську візу.

Національна студентська віза має незаперечні переваги в порівнянні з шенгенською гостьовою візою.

По-перше, громадянам Білорусі національна віза видається безкоштовно.

По-друге, національна віза в залежності від терміну дії запрошення дає можливість перебувати до 365 днів в році на території Польщі.

По-третє, національна віза запитується відразу багаторазова, навіть якщо за останні 3 роки не було віз, виданих країнами-учасницями Шенгенської угоди.

По-четверте, по даній візі можна відвідувати інші країни Шенгенської зони до 90 днів протягом півроку.

Ну і по-п'яте, термін розгляду документів на отримання національної візи становить всього 5 робочих днів.

Шенгенська віза на запрошення до Польщі мало чим відрізняється від туристичної візи.

У чому ж основні особливості оформлення візи в Польщу на запрошення?

1. Друг чи родич, який буде запрошувати вас до Польщі, сам зобов'язаний мати право на проживання в цій країні, як мінімум це має бути дозвіл на проживання. Більш того, таке запрошення складається тільки офіційно, його також потрібно узгодити і затвердити у місцевої влади.

2. В якості особи, що дає запрошення, може бути розглянуто тільки та людина, яка вже 5 років проживає на території цієї країни. Важливо, щоб він мав власне або орендоване постійне житло, а також мінімальний фіксований дохід. Ще краще, якщо ця людина має польське громадянство.

3. Віза на запрошення має і свій ряд обмежень. Сюди входить:

- Заборона на право працювати офіційно.

- Обмеження можливості продовження такої візи - зробити це можна лише один раз. Також може бути обмежено і число в'їздів до Польщі, зазвичай це всього раз.

- Заборона на перебування на території Польщі без тимчасової реєстрації за місцем проживання вашого друга або родича. Зробити це слід максимум вже на другу добу перебування в паспортному столі.

І все ж гостьова віза в Польщу, особливо національна, відкриває перед її власниками великі можливості. З нею ви запросто можете шукати роботу в Польщу, вчити польську мову, спокійно подорожувати по країні і навіть виїжджати за її межі, а також просто знаходитися поруч зі своїми близькими людьми.

Залишити коментар на форумі.

У чому ж основні особливості оформлення візи в Польщу на запрошення?

Новости