Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ящик Пандори в Середземномор'ї

Туристичний бізнес із завидною періодичністю моделює нові маршрути, силкуючись залучити якомога більшу кількість бажаючих подорожувати Туристичний бізнес із завидною періодичністю моделює нові маршрути, силкуючись залучити якомога більшу кількість бажаючих подорожувати. Але залишаються курорти ніколи не виходять з моди. Щоб не інтригувати вас більш, скажу, що мова піде про острів Кіпр.

Перші російські туристи прибули сюди близько шести років тому, і багато хто з них до цього дня обирають цей острів, керуючись простою мотивацією - тут можна відносно недорого і зі смаком провести відпустку . У чому ж секрет цього місця? Спробую розповісти вам про це - про те, як бачу острів я сама.

По-перше, ви можете самі вибрати умови відпочинку, відповідно до пристрастями. Є райони, де можна відпочивати сім'єю - тихі і затишні. А є місця, уподобані молоддю - в них музика не змовкає майже цілодобово. Ви готові витримати подібну активність? Тоді вперед в Ая-Нап або Протарас! Готель - будь-який, в залежності від смаку і грошових коштів. Але варто заздалегідь потурбуватися і забронювати номер - готелі завжди переповнені. До речі, кіпрські п'ять зірок - це стовідсоткові п'ять зірок, а не три з половиною. А якщо ви їдете з наміром відпочити від суспільства і провести відпустку удвох, то без особливих проблем зможете зняти квартиру.

Вирішивши взяти з собою малюка, можете не хвилюватися - в будь-який час тут можна найняти доглядальницю. Ваша дитина повинна оцінити подібну турботу - коли ще випаде можливість відпочити від батьків, та ще в компанії зарубіжних однолітків?

Взагалі, Кіпр-романтичний визнаний одним з кращих з місць для вінчань і медових місяців Взагалі, Кіпр-романтичний визнаний одним з кращих з місць для вінчань і медових місяців. Якщо вирішите влаштувати весілля по-особливому , То ласкаво просимо на острів Афродіти - де ж, як не тут святкувати її? Богиня знала, де з'являтися на світло. Згідно з міфом вона народилася з морської піни і вийшла на берег неподалік нинішнього міста Пафос. Зараз можна бачити туристів, які плавають навколо скелі Афродіти, - за повір'ям це допомагає вирішити проблеми на любовному фронті.

Відомо безліч історій, пов'язаних з Кіпром і буває на ньому великими людьми. Олександр Македонський так полюбив це місце, що захотів завжди мати при собі його невелику часточку і наказав викувати меч з кіпрського металу. А Річард Левине Серце, який захопив острів під час Третього Хрестового походу, вирішив обвінчатися в місцевій церкві на принцесі Беренгарии Наваррской - настільки був вражений красою землі.

Як ви вже зрозуміли, у Кіпру дуже цікава історія. Але й не менш цікава культура. Острів майже тисячу років був частиною Візантійської імперії. Мене вразили ікони і настінний живопис, фрески, які прикрашають стіни храмів. Дізналася, що спочатку ці фрески виконували роль наочної Біблії в малюнках, що призначалася для люду, що не вміє читати.

Особливе захоплення викликали візантійські ікони Особливе захоплення викликали візантійські ікони! Якщо ви ще не бачили їх, то відвідайте церкву Хрісалініотісса в Нікосії - в ній виявите дивовижну колекцію! А якщо загляньте в розташовану неподалік церкву Тріпітоіс, то зможете споглядати чудово виконаний іконостас.
Хтось ймовірно відмахнеться і скаже, кому, мовляв, це цікаво, дивитися на ікони? Але повірте мені - це буде найглибшою помилкою! Одна справа бачити подібні ікони на фотографіях, і зовсім інше - наживо, в кроці від себе! Кажуть, що в них вкладено щось більше, якась сила згори - і це розумієш, лише опиняючись поруч!

Самим знаменитим є монастир Кикко, що знаходиться в місті Троодосе. Всі його споруди розташовуються на майже стрімкому схилі гори. За дев'ятсот років існування монастир пережив негаразди і радості, а в 1821 році він був підданий нападу турків і розграбований. За легендами, турки на шістнадцяти верблюдах вивозили золоті і срібні вироби!

Крім того, що монастир славиться багатством і є одним з добре збережених, він містить в собі дві абсолютно приголомшливі реліквії! Тут зберігається одна з трьох святих ікон, які власноруч написав апостол Лука з Богоматері! Цю безцінну реліквію і сьогодні можна побачити в монастирській церкві - вона покрита дорогоцінним окладом, а її верхня частина задрапірована матерією. Вона має дивовижну властивість - коли потрібен дощ, ікона з дотриманням відповідного ритуалу виноситься з церкви і з неї знімається матерія. Через кілька годин небо посилає важкі дощові хмари. Це справді диво! І є в Киккос ще одна, не менш чудова реліквія - пояс, що допомагає жінкам вилікуватися від безпліддя .

Якщо ви проникніться пишністю побачених розписів та ікон, буде можливо пройти прискорений курс навчання цій майстерності і навіть отримати сертифікат Якщо ви проникніться пишністю побачених розписів та ікон, буде можливо пройти прискорений курс навчання цій майстерності і навіть отримати сертифікат! Написані вами ікони буде дозволено вивезти з країни на батьківщину.

Монастир Кикко був відреставрований наприкінці 80-х років нашого століття, відновили розписи і прекрасні мозаїки, а найбільший з монастирських дзвонів було відлито в Росії - і все це пишність відкривається вашому погляду, тільки-но ви ступаєте на його залитий сонцем дворик.
Окрім естетичного задоволення, ви можете тут же купити подарунки додому - невеликий магазинчик, в якому вам буду раді, привітно відчинить свої двері. Тут же можна придбати чудові лікери, виготовлені ченцями! Адже саме на Кіпрі мистецтво виноробства було подаровано богами людям. Сам бог сонячного світла Аполлон приніс кіпріотам виноградну лозу, її посадила Афродіта, а перший виноградар острова став її коханим. Відомо, що ще Цар Соломон прославляв кіпрський виноград. Самий вищий сорт кіпрського вина - намасское або "Коммандарія". Ймовірно, тому в добре відомої вам п'єсі Шекспіра Марк Антоній говорить Клеопатрі: "Ти солодка, як намасское вино Кіпру". Чудовий комплімент, чи не так?

Втомившись від монастирів, відвідайте музеї Кіпру - їх безліч. Такий різноманітної тематики мало де можна знайти в інших країнах! У Муніципальному музеї Нікосії, визнаним в 1991 році Кращим європейським музеєм, розташована прекрасна експозиція з історії міста. У Кіпрському Музеї Ювелірного Мистецтва я побачила чудові колекції ювелірних прикрас .

Назва Музею Середньовіччя говорить сама за себе - в ньому можна зануритися в атмосферу лицарства Назва Музею Середньовіччя говорить сама за себе - в ньому можна зануритися в атмосферу лицарства. Крім обладунків і лат, споглядання яких може бути мало цікаво вам, але дуже заманливо вашим чоловікам, ви здивуєтеся величезної колекції старовинних монет, засумує у виставленого зборів красивого посуду, і станете дивуватися при вигляді колекції стародавніх могильних плит.

Любителям театрів може стати цікаво відвідування древнього міста Куріона, заснованого ще за часів Троянської війни. Він знаходиться на кручі і тому добре захищений - завдяки цьому до закінчення римської епохи місто було торговим і культурним центром. Розпочаті землетрусу прогнали жителів з цих місць, а споруди були зруйновані. У 1949 році на його території було виявлено античний театр. Разом з містом він пережив серію землетрусів, а після лиха був покинутий і розкрадений. Лише в 1961 році амфітеатр був відновлений, і в даний час літніми вечорами на його сцені знову ставлять чудові вистави.

Вирішивши привезти додому щось цікаве, я зупинилася на декоративних виробах і ласощах острова - на чудовому вини і судзукос - мигдальних зернах, приготованих особливим способом і нанизаних на нитки. Але разом з цим вдалося захопити і частинку духу Кіра і відвезти її з собою - зберігши в серці.

Кіпр - місце, яке ніколи не перестане дивувати, і раз по раз ви будете відкривати його для себе з нової сторони. Це дивовижне місце - справжній ящик Пандори, загублений у водах Середземного моря.

У чому ж секрет цього місця?
Ви готові витримати подібну активність?
Ваша дитина повинна оцінити подібну турботу - коли ще випаде можливість відпочити від батьків, та ще в компанії зарубіжних однолітків?
Хтось ймовірно відмахнеться і скаже, кому, мовляв, це цікаво, дивитися на ікони?
Чудовий комплімент, чи не так?

Новости