Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всесвітня Асоціація Випускників | Делегація РУДН на чолі з директором Авід РУДН Четіем В.В. взяла участь в церемонія закладки першого каменя в будівництво павільйону «Африка» в Етносвіт

5 червня 2015 року делегація РУДН на чолі з начальником Управління по роботі з випускниками Четіем В.В. взяла участь в урочистій церемонії закладки першого каменя в будівництво павільйону «Африка» в етнографічному парку-музеї «Етносвіт». До складу делегації увійшли студенти та аспіранти РУДН більш ніж з 40 країн світу.

До складу делегації увійшли студенти та аспіранти РУДН більш ніж з 40 країн світу

Дана подія пройшло в рамках Першої міжнародної конференції «Росія і Африка. Ключове партнерство », в ході якої представники громадсько-політичних організацій, бізнесу та науки Росії та країн Африки обговорили перспективи міжнародного співробітництва в сфері політики, економіки, бізнесу, освіти, культури, туризму.

У заході взяли участь Надзвичайні і Повноважні Посли Мадагаскару, Беніну, Руанди, Уганди, Чаду, Кенії, в тому числі випускниця РУДН Мужавамарія Жанна д'Арк, Посол Республіки Руанда в РФ; представники дипломатичних місій Російської Федерації в Єгипті, Зімбабве, Гвінеї-Бісау та Азербайджані; а також головний радник Департаменту Близького Сходу і Північної Африки МЗС РФ В.Г.Трофімов, заступник керівника департаменту Африки МЗС РФ І.Ф.Іскандаров, директор Асоціації випускників і друзів РУДН В.В.Четій, заступник губернатора Калузької області В.В. Потьомкін, міністр культури і туризму Калузької області П.А.Суслов, проректор МДІМВ І.А.Логінов, голова Асоціації російських дипломатів І.А.Халевінскій і його заступники, президент фонду «Русафе» А.А.Триков, президент Фонду «Діалог культур - Єдиний світ », керівник проекту« Етносвіт »Р.Ф.Байрамов, представники авіакомпаній, туристичних агентств, бізнес-організацій, студенти, аспіранти та співробітники Інституту сходознавства РАН, МГИМО і РУДН.

Відкриваючи конференцію, президент Російсько-африканського фонду підтримки наукового, культурного і ділового співробітництва Росії і Африки «Русафе» Андрій Триков зазначив, що Етносвіт розповідає історії багатьох народів світу, і одна з них - історія африканського континенту. «Ми створили альянс між Фондом« Діалог Культур - Єдиний світ »і Фондом« Русафе ». Запрошую приєднатися і працювати разом! »- підсумував він. Посол Мадагаскару Елуа А. Максим Дуву розповів присутнім історію російсько-африканського партнерства, помітивши, що з моменту початку визвольного руху народів Африки в країнах континенту значно зріс національний економічний потенціал, а також подякував Етносвіт за гостинність і Фонд «Діалог Культур - Єдиний світ» за внесок, зроблений в розвиток російсько-африканських відносин.

Посол Беніну Анісет Габріель Кочофа також наголосив на унікальності Етносвіт як майданчика діалогу культур, цивілізацій і поколінь. «Етносвіт - це світ, куди ми всі можемо приходити, як додому. Тільки тут весь світ - на долоні. Тут ми говоримо на одній мові - мові дружби і взаєморозуміння ».

Пан Кочофа також констатував стрімке поліпшення економічної ситуації в країнах Африки: «Зовсім недавно в Африці кожні 80 чоловік з 100 були жебраками, кожні 75 голодували, тільки вісім постійно мали готівку і лише одна людина з сотні - диплом про вищу освіту. Сьогодні Африка - це континент майбутнього, в якому проживають понад мільярд чоловік, і ця цифра лише зростає, тому нам як нікому іншому потрібні кваліфіковані фахівці. Я пишаюся тим, що Росія і російські вузи приймають наших абітурієнтів і дозволяють їм здобувати освіту. Я впевнений, що добрі відносини Росії і Африки - це запорука майбутнього і запорука стабільності. Етносвіт для мене - це друге Міністерство закордонних справ, і я буду завжди вдячний його творцеві Руслану Байрамова ».

Емоційну промову посла Беніну підтримала Посол Руанди пані Мужавамарія Жанна д'Арк: «Прапори своєї країни і фотографії пейзажів і жителів Африки в Росії я бачила тільки в посольстві Руанди, а тепер бачу в Етносвіт і відчуваю себе тут як вдома!»

Вітаючи гостей, керівник Етносвіт, президент Фонду «Діалог Культур - Єдиний світ» Руслан Байрамов сказав: «Сьогодні важливий день для Етносвіт - день закладки першого каменя в будівництво павільйону« Африка ». Етносвіт розвивається вже близько дев'яти років, частина етно-дворів і Вулиця Миру вже побудовані і приймають гостей. Для нас велика честь, що африканські країни, наші друзі, відгукнулися на запрошення приїхати сюди і разом з нами почати велику роботу, адже головне завдання майбутнього павільйону - передати серце Африки! »Він також наголосив на особливій важливості участі в церемонії закладення каменя студентів РУДН, МГУ і МДІМВ, серед яких - понад п'ятдесяти студентів з країн Африки.

Урочиста церемонія закладки першого каменя в будівництво павільйону «Африка» почалася з виступу музичного колективу «Inganzo Ngari», який приїхав з Руанди Урочиста церемонія закладки першого каменя в будівництво павільйону «Африка» почалася з виступу музичного колективу «Inganzo Ngari», який приїхав з Руанди. За словами посла Руанди це виступ дозволив «через музику і танець показати серце Африки».

До уваги присутніх було представлено інформаційний щит з проектом майбутнього павільйону «Африка», площа якого становитиме 3000 м². Згідно з проектом павільйону, цокольний поверх займуть кінотеатр, лекторій і бібліотека, на першому поверсі будуть представлені експозиції географічних і етнічних регіонів Африки, діорама і магазини етнічних товарів, другий і третій поверхи займуть бізнес-центр, готель і кафе національної африканської кухні, а на мансарді розташуються оранжерея і готель підвищеного рівня комфортності.

Почесне право розрізати червону стрічку надали голові Асоціації російських дипломатів Халевинская І.А., проректору МГИМО Логінову І.А. і директору Асоціації випускників і друзів РУДН Четію В.В .. У совем зверненні до учасників церемонії Володимир Владиславович Четий зачитав вітальний лист ректора РУДН В.М. Філіппова, привітавши Етносвіт з таким знаменною подією і підкресливши важливу роль цього проекту в реалізації місії по зміцненню дружби, взаєморозуміння та ефективної співпраці між народами всього світу, создвучной з місією Російського університету дружби народів.

Філіппова, привітавши Етносвіт з таким знаменною подією і підкресливши важливу роль цього проекту в реалізації місії по зміцненню дружби, взаєморозуміння та ефективної співпраці між народами всього світу, создвучной з місією Російського університету дружби народів

Незважаючи на високий статус заходу і присутніх на ньому гостей, церемонія закладки каменя пройшла в теплій і дружній атмосфері. Посол Беніну Анісет Габріель Кочофа прочитав улюблені вірші А.С. Пушкіна, продемонструвавши прекрасне володіння російською мовою, а артисти з Руанди спільно зі студентами РУДН виконали національну африканську пісню.

Пушкіна, продемонструвавши прекрасне володіння російською мовою, а артисти з Руанди спільно зі студентами РУДН виконали національну африканську пісню

За інформацією сайту "Етносвіт"

Новости