Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Власний тур дешевше "гарячого" або поради починаючому глобтроттеру

Скоро травневі - прийшло саме час влаштувати собі невеликий шорт-тріп, при цьому, не жертвуючи дорогоцінним днями відпустки, яких завжди в році не вистачає.

Під яскравим балійскім сонцем, в такому далекому від сьогоднішнього дня січні, в моїй голові почали з'являтися думки з приводу наступної відпустки. Прикидаючи свій графік, відразу ж стало зрозуміло, що в найближчі два-три місяці поїхати нікуди не вдасться, тому вся надія залишалася на травень ...

Повернувшись з «іншого виміру» в звичні суєтні будні, закрутилася в вальсі холоду і роботи, на щастя, настала весна. У перший же сонячний день, прогулюючись по залитій сонцем бруківці Старого Арбата, в повітрі повіяло відпусткою. Було вирішено, у що б то не стало, знову відправиться в путь!

Залишалося визначитися з країною / містом і, що важливо, «вписати» його в бюджет. Вибираючи місце для подібних шорт-тріп, я завжди готовий пожертвувати «зірками» готелю і заощадити на дорозі. Це ж природно, що в номері я проведу мінімальну кількість часу, так як хочеться багато побачити за 3 дні.

Порадившись з дружиною, було прийнято рішення помчати в Ригу, яка з одного боку і не так далека, і надзвичайно красива, і, що важливо, досить бюджетна. Для поїздки були обрані «другі травневі» плюс один день, тобто з 7-10 травня.

В агентствах нам або не підходили дати, або коштувало дуже дорого, або нам абсолютно не підходили стандартні «пакетні» тури. Було вирішено робити все самим, тим більше, що послуги з он-лайн бронювання як готелів, так і квитків вже давним-давно успішно функціонують, тим більше неодноразово «підкріплені» гарною рекомендацією друзів.

дорога

Безумовно, в першу чергу вирішили летіти. Ну, хіба мало, може акція у кого-небудь, або варто переліт не так дорого. Сидячи в «Кофеїн» з м'ятним мокко, відкриваю мак і заходжу на Anywayanyday.com , Вибираю маршрут Москва-Рига, додаю переліт назад, вибираю необхідні дати, «двоє дорослих»:

com   , Вибираю маршрут Москва-Рига, додаю переліт назад, вибираю необхідні дати, «двоє дорослих»:

Виліт о 22:45 7 травня - це нам абсолютно не підходить, тим більше, що зворотний виліт взагалі «з півнями» о 05:45, за рахунок чого втрачається більше половини відпочинку. Ну і вартість, під слово «бюджетно» якось не підходить.

Трохи засмутившись, забиваю в адресному рядку Momondo.ru і бачу схожу ситуацію:

Ситуація повторюється і не обіцяє нічого хорошого. За 14018 рублів (за двох осіб) мені пропонують ті ж «граблі», але трохи дешевше - виліт в Ригу о 22:45 хвилин 7 травня, назад - з «першою електричкою» о 5:45 10-го. Поїздка на півтора дня мене ніяк не влаштовує, тому - не варіант.

Недовго подумавши, мене буквально «осінило», що майже кожен день я проходжу повз Ризького вокзалу, тому терміновим чином заходжу на сайт РЖД . Не зовсім зручна система пошуку все-таки виводить мене на потрібну сторінку і переді мною відкривається розклад поїздів напрямку Рига-Москва. Виявляється, в день відправляється всього один склад, до того ж з 6 вагонів, так що потрібно брати ноги - в руки і «летіти» на вокзал.

Величезна черга підходить до кінця, і ось вже з динаміка лунає голос: «Я Вас слухаю, куди їдемо?» - «У Ригу» - відповідаю я. Називаю дати поїздки. Мені нереально везе - вдається забрати останні 2 квитка, правда на сидячі місця в одну сторону, і плацкарт назад. Час виявилося набагато зручніше літаків: від'їзд з Москви 6 травня о 18:59 - прибуття в Ригу о 10:05 7 травня, і, відповідно, з Риги о 16:20 10 травня - приїзд в Москву 11 травня о 9:41, і відразу на роботу. По грошах же, були приємно здивовані, 1546,6 рублів туди на людину і 2458,4 - назад. Ніколи і не думав, що в Європу можна виїхати за такі гроші.

Віза

Рига, як відомо, столиця Латвії. І, якщо в країні Рад кордону були відкриті, то тепер, доводиться робити візу - Євросоюз, як-ніяк. заходимо на сайт латвійського посольства , Де все дуже детально зазначено.

Для візи необхідно внести консульський збір - 35 євро, принести фотографії на білому фоні, не забути про довідку про доходи або виписки з банку (сума на людину в день повинна бути не менше 10 лат - 15 євро), взяти з собою страховку (спасибі роботі !) і надати бронь готелю, головне не через Booking.com . Чому виникли у латвійців недобросовісні відносини саме з цим порталом, залишається для мене загадкою. Але, питання житла необхідно вирішувати.

житло

Зайнятися пошуком житла ми вирішили на наступний день. Треба було вибрати, щось недороге, але обов'язково в дусі Старої Європи. Ми відкинули відразу помпезний «Рітц», а й в хостелі жити не хотілося. Розраховували приблизно на 250 євро за 3 дні - з 7 по 10 травня. І пам'ятайте, ніяких бронею з "букінга".

Один наш друг зовсім недавно їздив в Амстердам на футбольний матч, і, також, планував свою поїздку сам, не звертаючись до агентствам. Саме завдяки йому, мені під руку попався шалено корисний сервіс з пошуку готелів - ePronto.ru .

Отже, перед нами головна сторінка, на якій все дуже мінімалістично і, головне, ніякої реклами. Вводимо необхідні дані:

Вводимо необхідні дані:

Натискаємо «Знайти», і погнали. Все дуже просто, доступно і зрозуміло. Сервіс цього сайту побудований на Рісеч всіх самих бюджетних варіантів по готелям більш ніж з півсотні «готельних» порталів: тут і Booking.com , і Hotels.com , і Otel.com , І ще багато чого. Найкрутіше, це те, що він знаходить найкращу ціну і пропонує порівняти її з усіма порталами, на яких можна забукированного цей готель. Сервіс безкоштовний, а сподобався готель ви бронюйте через сайт-партнер.

Сервіс безкоштовний, а сподобався готель ви бронюйте через сайт-партнер

Ось і ми вибрали собі готель 4-зірковий готель Riga , Який розташований в самому центрі Старої Риги. Цікаво, що ціновий діапазон за стандартний номер варіювався від 1750 рублів до майже 3500 за ніч в залежності від системи бронювання. Зручно дивитися націнки інших систем бронювання. У підсумку взяли стандартний двомісний номер з одним ліжком за 1894,15 рублів (47 євро) на Otel.com . За 3 дня з 7-10 травня вийшло 141 євро або 5682,45 рублів за двох c вже включеним в вартість сніданком і wifi. Вийшло навіть дешевше, ніж ми спочатку планували. Тепер ми точно не пропустимо знаменитий орган в Домському соборі і повністю зануримося в розмірений прибалтійський життєвий ритм.

Разом, за 3 дні в Європі на травневі свята на одну людину:

Квитки: Москва-Рига-Москва - 4005 рублів

Віза: 35 євро - 1410,53 рублів

Готель: 70,5 євро - 2841,22 рублів

Загальна сума: 204,87 євро - 8256,75 рублів

Аналізуючи досягнутий результат, хочеться додати, що для себе я вже виробив три кроки для своїх майбутніх тріп:

1. дорога

Вибирайте найзручніший для Вас варіант за часом і по грошах. Немає нічого страшного покататися на потязі, тим більше якщо у Вас обмежений бюджет і Ваша поїздка буде короткостроковою. Так що, якщо все-таки авіа, то раджу Momondo.ru , Якщо поїзд, то, відповідно, РЖД .

2. Віза

Заходьте на сайт потрібного Вам посольства, де все ну дуже докладно розписано з приводу документів і умов необхідних для отримання віз. І, головне, є приклади.

3. Житло

Найбільш зручного ресурсу, ніж ePronto.ru , Я поки не зустрічав. 47 євро за чотири зірки в самому центрі міста стали доступні завдяки цьому пошуковику. Немає сенсу заходити на окремі сайти бронювання, коли все є в одному місці, тому, однозначно ePronto.ru .

І, звичайно ж, холодна голова на плечах і велике бажання. А на зекономлені гроші від покупки туру в агентстві можете почастуєте себе чим-небудь в Duty Free.

Сподіваюся, що ця стаття допоможе Вам спланувати свій тріп і стати справжнім глобтроттером, і спонукає Вас на нову подорож. Головне, що ми все тепер знаємо, що з'їздити в Європу, нехай навіть і в прибалтійську її частина, можна цілком задешево!

Хороших Вам поїздок!

Величезна черга підходить до кінця, і ось вже з динаміка лунає голос: «Я Вас слухаю, куди їдемо?

Новости