Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віялові затримки рейсів тривають

До віяловим затримок рейсів, які почалися в минулі вихідні, в понеділок, 24 липня, додалися нові.

Починаючи з неділі проблеми спостерігаються з чартерами авіакомпанії «Нордавіа». До редакції порталу TourDom.ru звернулися пасажири рейсу 9310 з Барселони до Москви, які повідомили про затримку вильоту більш ніж на 15 годин - замість 14.00 23 липня літак вилетів о 4.00 24 липня.

Як розповіла пасажир Марина Копилова, весь цей час їм довелося провести в стерильній зоні аеропорту, з якої не випускали співробітники служби безпеки. Причиною збою в розкладі стало пізнє прибуття рейсу 9309 з Москви до Барселони. Сьогоднішні рейси «Нордавіа» на цьому маршруті також будуть затримані як мінімум на 4 і 5 годин. Постраждало і регулярне розклад перевізника: два літаки «Нордавіа» з Калінінграда прибудуть до московського аеропорту з 15-годинним запізненням, а виліт з Махачкали був скасований.

На 15-й годині затриманий рейс 9310 з Анталії авіакомпанії «ВІМ-Авіа» - як очікується, він прибуде в Домодєдово о 14:50 24 липня замість 23:20 23 липня.

триває вимушене коригування польотних планів а / к «Росія».

За повідомленням турагентів, виліт рейсу FV 5876 з Пхукета в Москву, який повинен був відбутися 23 липня, перенесено на 12:40 25 липня. За попередніми даними, кількість російських туристів, які змушені затриматися в Таїланді на два дні, перевищує 500 осіб. Авіакомпанія пояснює ситуацію технічними причинами і повідомляє, що всіх пасажирів вже розмістили в готелі. «Для вивезення клієнтів буде задіяно резервне повітряне судно, яке готується до вильоту. Частина пасажирів, в першу чергу з дітьми, були відправлені з Пхукета рейсом авіакомпанії партнера », - прокоментували в« Росії ». Портал TourDom.ru також направив запити туроператорам, щоб прояснити ситуацію.

Крім цього великого збою в розкладі є і порівняно невеликі затримки. На 6 годин відкладаються вильоти авіакомпанії з Москви до Ларнаки, Енфіда (Туніс) і Пунта-Кану; на 3 години - в Анталью. На 5 і 9 годин затримуються зворотні рейси з Ларнаки, на 3,5 години - з Бургаса.

Наростають проблеми і у турецької авіакомпанії Onur Air. На 16 годину 24 липня перенесли регулярний рейс Перм - Анталья. Туристи повинні були полетіти в Туреччину ще о 07:30 24 липня, але їх обіцяють відправити тільки о 23:30. Збій в розкладі пояснюється поломкою повітряного судна , Через яку в неділю, 23 липня, на 17 годин був затриманий виліт Onur Air з Єкатеринбурга в Анталью.

Затримки бортів iFly в минулі вихідні також придбали віяловий характер. Сьогодні більш ніж на 15 годин спізнюються чартери з Анталії і Даламан, а також п'ять рейсів скасовано - три з Москви в Анталью і два - в зворотному напрямку. Московська міжрегіональна транспортна прокуратура перевіряє дотримання прав пасажирів після багатогодинних затримок авіакомпанії iFly, повідомляється на сайті наглядового органу.

На думку спостерігачів, глобальні затримки рейсів найчастіше відбуваються через відсутність резервних бортів. Перевізники, що економлять на підстрахування, фізично не можуть надати альтернативу зламався літакам, що і призводить до подібного транспортного колапсу.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язкова

Новости