Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поради мандрівникам (що підготувати перед від'їздом, покупка авіаквитка, втрата квитка, електронний квиток)

Щоб ваш відпочинок не перетворився на головний біль, пропоную вам ознайомитися з рекомендаціями для мандрівника

Щоб ваш відпочинок не перетворився на головний біль, пропоную вам ознайомитися з рекомендаціями для мандрівника.
Уважно поставтеся до підготовки:
-Зробіть копії всіх важливих документів (паспорт, кредитні картки, квитки ітд.);
-одевайтесь відповідно-ваша одяг не повинен привертати увагу;
-уточніте всі особливості про країну в яку ви прямуєте;
-Якщо ви приймаєте будь-які ліки, не забудьте їх взяти собою, а так само копію розпорядження лікаря, так як деякі країни забороняють ввезення практично всіх ліків;
купе відповідні страховки на випадок втрати вашого майна, хвороби, скасування рейсів і т.п .;
-запас необхідними телефонними номерами (банк, посольство і ін.);
-Намагайтеся не тримати при собі більш 300 $ готівкою, добре, якщо у вас 2 кредитні карточки- одну ви можете тримати при собі, а іншу в сейфі готелю, на випадок втрати першої;
-Перед від'їздом перевірте дату закінчення терміну дії на своїх кредитних картах;
-Дізнатися у авіакомпанії правила провезення багажу (правила часто змінюються, краще уточнювати всі зміни кожен раз, як ви збираєтеся в подорож).
при бронюванні авіаквитка завжди перевіряйте всю інформацію: ім'я, прізвище, номер рейсу, дата і час вильоту, термін придатності квитка, статус (в міжнародному квитку, якщо місце заброньоване в даному рейсі, вказується ОК. Якщо ви в статусі очікування, в квитку вказані літери RQ). Постарайтеся прибути в аеропорт за 2.5- 3 години до вильоту. Після реєстрації не з'являтися у суді до виходу на посадку, літак вас чекати не буде. Навіть якщо ви здали багаж, але на посадку не встигли, авіакомпанія вивантажить ваші валізи, а літак піде на зліт.
Що робити якщо ваш квиток був вкрадений або загублений?
Якщо ви виявили втрату авіаквитка, зверніться в офіс компанії-перевізника. Вся інформація про переліт зберігається в базі даних авіакомпанії.
Якщо був загублений або вкрадений зворотний квиток, необхідно скласти протокол в поліцейській дільниці або в офісі туристичної поліції, копію якого ви берете з собою. Після чого зв'яжіться з турагентством або транспортним агентством, в якому ви придбали квиток. На адресу представництва компанії, попросіть вислати факс, що підтверджує придбання вами квитка. Після чого з'явитеся в представництво особисто. Після отримання підтвердження вам видадуть новий авіаквиток. Ця послуга платна і та ціна залежить від авіакомпанії.
Якщо ви виявили пропажу квитка перед вильотом, зверніться до представника авіакомпанії, відповідального за відправку літака. Якщо виявиться, що вас немає в базі даних, доведеться купувати новий квиток. З представника необхідно взяти письмове підтвердження з печаткою, про те, що ви не числитеся в списку пасажирів. Це буде ваше доказ для отримання компенсації за квиток. Після приїзду додому, пред'явіть претензії турфірмі або туроператору, яка відповідальна за замовлення рейсу. Претензії необхідно пред'явити протягом 20 днів з дня закінчення дії договору.
Ну а якщо хочете убезпечити себе від втрати квитка та заощадити багато часу, купите електронний авіаквиток (E-ticket).
У порівнянні зі звичайним паперовим квитком, електронний має ряд переваг. Вся інформація про переліт зберігається в електронній базі компанії-перевізника, тому його неможливо втратити. E-ticket неможливо підробити. Покупку електронного квитка можна здійснити через Інтернет, причому ціна буде нижче і часу на його покупку і оформлення ви витратите значно менше.
При використанні електронного квитка вам гарантовані ті ж права і можливості, що і при використанні звичайного квитка на бланку. Всі відомості про авіаперельоті, оплаті, дані пасажира і його маршрут слідування зберігаються в електронній базі. Оплата здійснюється безготівковим або готівковим розрахунком, а так само банківською картою. Квиток можна забронювати заздалегідь. Після оплати авіаквитка на електронну адресу буде вислана маршрут-квитанція з усією інформацією про переліт.
В аеропорту ви входите за стандартною схемою, з пред'явленням маршрут-квитанції і посвідчення особи, або, можете пройти реєстрацію самостійно в спеціальних кіосках. Якщо рейс з пересадками, ви отримаєте посадковий талон на кожен переліт. Таким чином не доведеться стояти в черзі. Там же можна зареєструвати свій багаж, оплатити перевищення норми, після чого здати в пункті прийому багажу.
Якщо ж ви купуєте електронний авіаквиток для перельоту у відрядження, то вам необхідно зберегти маршрут-квитанцію, фіскальний чек і посадковий талон, для пред'явлення в бухгалтерію.

Ну і наостанок кілька порад, як захистити себе від злодіїв в аеропорту:
-ніколи, не кладіть гроші і документи в багаж;
-деньги розподіляйте по декількох місцях. Найнадійніше місце-передній кишеню брюк. Ніколи не кладіть цінні речі в задню кишеню або в рюкзак;
-снімая гроші з банкомату контролюйте дистанцію навколо себе;
-не дозволяйте торкатися до вас стороннім людям. Можливо вас хтось штовхнув або забруднив і з вибаченнями, обтрушуючи вас, звільняє від усіх цінних речей;
-не приймайте послуги з перенесення вашого багажу від сторонніх людей. Як тільки ви відвернетеся, ваш багаж зникне;
-Якщо ж крадіжка все-таки трапилася, кричіть голосніше, щоб привернути увагу людей і міліції.

Що робити якщо ваш квиток був вкрадений або загублений?

Новости