Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Півтисячі українських туристів "застрягли" в Туреччині через затримку рейсів

У МЗС зазначають, що авіаперевізник і туроператор повинні самостійно врегулювати ситуацію з непорозуміннями між ними. У МЗС зазначають, що авіаперевізник і туроператор повинні самостійно врегулювати ситуацію з непорозуміннями між ними

Півтисячі українських туристів застрягли в Туреччині через затримку рейсів / фото УНІАН

Чотири рейси з 543 українцями на борту не змогли вчасно вилетіти з Туреччини в Україну з-за непорозумінь між авіаперевізником і туроператором.

Про це в коментарі УНІАН повідомив начальник консульського управління забезпечення МЗС України Василь Кирилич.

Читайте також Через часті затримок чартерних рейсів Join UP! скоротив польотну програму до Туреччини

«Здавалося, що проблеми з затримкою термінів повернення українських туристів з-за кордону врегульовані: протягом трьох діб 994 українців повернулися з Тунісу. Це стало можливим завдяки злагодженим управлінським рішенням авіакомпанії «Браво», незважаючи на те, що фінансові питання в її взаєминах з туроператором залишалися невирішеними. Представники авіакомпанії «Браво» були досяжними, а комунікація - конструктивною », - сказав Кирилич.

Дипломат зазначив, що «в форс-мажорних обставин немає часу для з'ясування проблемних питань між суб'єктами туристичного ринку». «При таких обставинах необхідно діяти невідкладно і заради громадян України», - підкреслив він.

«Але історія триває. Станом на 16:00 11 липня 2018 року в Туреччині затримано 4 рейси, якими повинні були б повернутися 543 громадянина України на Батьківщину », - додав Кирилич.

За його словами, «знову авіаперевізник і туроператор з'ясовують, хто кому повинен, а тягар цих непорозумінь лягає на плечі українців».

Читайте також Чартерний авіахлам: журналісти розповіли, що стало причиною масового скасування авіарейсів (відео)

«Консул України виїхав на місце в Анталії для забезпечення комунікації відповідальних сторін з пасажирами - громадянами України - з метою якнайшвидшого повернення українців додому. Але консул не має повноважень зобов'язати сторони конфлікту врегулювати ситуацію. Вирішити це питання можуть і повинні боку, які брали на себе зобов'язання надати пакет гідних туристичних послуг громадянам України », - підкреслив дипломат.

Як повідомили УНІАН поінформовані джерела, в ситуації з Туреччиною йдеться про авіакомпанію «Анда Ейр».

Як повідомляв УНІАН, інформація про масову затримці авіарейсів з вильотом туристів на відпочинок і їх поверненням назад на батьківщину почала з'являтися з 27 червня. Спочатку близько 300 українських туристів не могли вилетіти до Харкова з аеропорту імені Хабіба Бургіби, який розташований в місті Монастір (Туніс). Аналогічна ситуація виникла з поверненням туристів із Миколаєва, які не змогли вчасно вилетіти з Грузії. Проблеми виникли також у українців, які відпочивали в Албанії і на іспанській Мальорці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости