Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Влада Єгипту не випускали з аеропорту Хургади рейс в РФ через підозру в несправності літака

Літак Airbus А321 авіакомпанії "Уральські авіалінії", який повинен був рано вранці в понеділок, 2 листопада, летіти рейсом Хургада - Перм, не випустили з єгипетського аеропорту через технічну несправність
Через те, що офіційного скасування рейсу відразу не було, люди не змогли покинути зону вильоту, щоб замінити квитки на інші рейси
Нагадаємо, що єгипетські авіаційна влада посилили пильність у зв'язку з катастрофою 31 жовтня рейсу компанії "Когалимавіа"

Літак Airbus А321 авіакомпанії "Уральські авіалінії", який повинен був рано вранці в понеділок, 2 листопада, летіти рейсом Хургада - Перм, єгипетська влада затримали на кілька годин, відмовившись випустити з аеропорту через підозри в наявності технічної несправності.

Як розповіла виданню "У курсе.ру" дочка однієї з пасажирок лайнера, мати розповіла їй по телефону, що наземні служби аеропорту оточили вже готовий злетіти російський лайнер щільним кільцем з техніки, щоб не дати йому вирулити на злітно-посадкову смугу. В авіакомпанії "Уральські авіалінії", якій належить літак, наполягають, що лайнер був спочатку справний.

"Екіпаж готовий був летіти, але єгиптяни не дали дозвіл. Вони за нас більше бояться, ніж наші. Наш командир нас три години годував байками, що через 20 хвилин полетимо. Єгиптянам довелося навіть взяти літак в кільце машинами, щоб наш придурок не злетів" , - написала пасажирка в SMS своєї дочки.

Як випливає з онлайн-табло міжнародного аеропорту Пермі Савіно, рейс U6-3028, прибуття якого очікувалося 2 листопада в 9:15, затримується до 18:34. В авіакомпанії "Уральські авіалінії" пізніше повідомили, що літак вилетів з Хургади о 09:44 за місцевим часом (10:44 по Москві).

"Рейс авіакомпанії" Уральські авіалінії "U6-3028 Хургада-Перм був затриманий через очікування дозволу на виліт від авіаційних властей Єгипту. Літак знаходиться в справному стані. Виліт був здійснений о 9:44 за місцевим часом", - йдеться в повідомленні керівника прес- служби Сергія Антонова, що надійшов до редакції NEWSru.com.

За даними "В курсе.ру", пасажирів вивели з салону літака, хоча лайнер вже був готовий злітати, і відправили в зону вильоту, а Airbus, який повинен був виконувати рейс з Хургади до Пермі, відбуксирували в ремонтний бокс.

Через те, що офіційного скасування рейсу відразу не було, люди не змогли покинути зону вильоту, щоб замінити квитки на інші рейси, відзначає Vetta . В SMS, яке цитує телекомпанія, пасажирка рейсу повідомила: "Зараз просять з речами на вихід. В готель. З літака просто вийшли. Його не випускав Єгипет. Наші переконували, що проблем немає".

Нагадаємо, що єгипетські авіаційна влада посилили пильність у зв'язку з крахом 31 жовтня рейсу компанії "Когалимавіа" KGL9268, що прямував до Санкт-Петербурга з Шарм-еш-Шейха. Літак розбився незабаром після вильоту на півночі єгипетського півострова Синай. На борту А321 знаходилися 224 людини - 217 пасажирів, в тому числі 25 дітей, і сім членів екіпажу. Майже всі загиблі - росіяни. Також на борту було четверо громадян України і один - Білорусі.

Новости