Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Пафосу в центр міста і Лімассол

  1. Аеропорт Пафос. Другий після Ларнаки
  2. Транспорт з аеропорту Пафосу
  3. З аеропорту в Пафос
  4. З аеропорту в Лімассол
  5. З Пафосу в Лімасол і Никосию
  6. Як орендувати автомобіль в аеропорту Пафосу
  7. Як знайти недорогий готель в Пафосі і околицях
  8. Як купити дешевий авіаквиток в Пафос
  9. Радимо почитати:

Як дістатися з аеропорту Пафосу в місто і далі до курортів Лімассола, скільки це коштує і які є варіанти, включаючи таксі.

Аеропорт Пафос. Другий після Ларнаки

На Кіпрі два міжнародні аеропорти, не рахуючи аеропорту Північного Кіпру - Ларнака і Пафос. Сам факт того, що на невеликому острові знаходяться відразу два міжнародні аеропорти, говорить про популярність курорту. Знаходиться аеропорт Пафос (PFO) в 8 км. на південний схід від міста Пафос. Пасажиропотік становить 2,7 млн. Осіб на рік і приймає близько 12 тис. Рейсів. Мало хто знає, що аеропорт Пафос також як і аеропорт Ларнаки по суті належить приватній компанії «Hermes Airports Limited» яка ще в травні 2006 року прийняла зобов'язання з обслуговування, реконструкції та розвитку аеропорту на період 25 років.

В Пафос прилітають ті хто відпочиває в західній частині Кіпру - Лімасолі, Пафосі і околицях. З Пафосу також зручно літати по внутрішнім грецьким напрямками. Важливо, що аеропорт Пафосу - найбільший хаб для лоу-кост авіакомпанії Ryanair, яка здійснює рейси по середземноморському регіону і країнами півночі Європи.

Якщо є час до вильоту, в аеропорту є цікавий музей конфіскованих речей в тому числі різну зброю.

Якщо є час до вильоту, в аеропорту є цікавий музей конфіскованих речей в тому числі різну зброю

аеропорт Пафосу - як дістатися до міста

Транспорт з аеропорту Пафосу

Безпосередньо з аеропорту Пафосу можна дістатися до Лімассола, Никоссиі і міста Пафос. Щоб доїхати в інші точки Кіпру, наприклад Айя Напу, доведеться робити пересадки в цих містах.

З аеропорту в Пафос

Автобус №612 відправляється від терміналу аеропорту (дивимося покажчики) в центр Пафосу щодня з 7:30 до 00:30 в літній час і з 11:30 до 20:30 взимку. Прибуває автобус на вулицю Апостола Павла в Пафосі. Вона знаходиться поруч з відомим пляжем Корал Бей Біч.

Автобус №613 слід від аеропорту до центрального автовокзалу міста Karavella Main Bus Station, який знаходиться недалеко від центрального ринку. Цей маршрут ходить двічі на день о 8:00 та приклади 19:00 незалежно від пори року. Сайт автобусних маршрутів Пафосу - www.paphosbuses.com

На цьому ж сайті можна дізнатися вартість автобусів. Одна поїздка на міському автобусі Пафосу обійдеться в 1,5 Євро. Якщо планується пересадка на інший маршрут, радимо відразу придбати денний квиток за 5 Євро або на тиждень за 15 Євро якщо збираєтеся активно подорожувати.

Якщо планується пересадка на інший маршрут, радимо відразу придбати денний квиток за 5 Євро або на тиждень за 15 Євро якщо збираєтеся активно подорожувати

аеропорт Пафосу - автостанція

З аеропорту в Лімассол

В Лімасол ходить щоденний шатл Limassol Airport Express, він починає ходити з 11:30 ранку. Ціна проїзду 9 Євро (дорослий) і 4 Євро (дитячий) квитки. У вартість входить багаж. Варто враховувати що в Лімасол автобус прибуває зовсім не в центр міста - там де всі готелі. Вихід простий, попередьте водія що вам потрібно таксі по Лімасол, він сам викличе таксі і вас будуть зустрічати на зупинці автобуса.

З Пафосу в Лімасол і Никосию

Від головного автовокзалу Пафосу Karavella Main Bus Station в Лімассол і Никоссиі йдуть автобуси компанії Inter City Buses. До Лімассола 1 година їзди, до Никоссиі - 2 години їзди. Інформацію про квитки і маршрутах можна дізнатися на сайті компанії .

Інформацію про квитки і маршрутах можна дізнатися   на сайті компанії

аеропорт Пафосу - розклад автобусів

Як орендувати автомобіль в аеропорту Пафосу

Автобус - це порівняно недорого, але не настільки щоб відмовляти собі в швидкості пересування і комфорт. А якщо ви удвох-утрьох то вартість орендованого авто і автобуса стають цілком порівнянними. У цьому випадку кращий спосіб дістатися з аеропорту Пафос в центр або Лімассол, Айя Напу, Ларнаки - прокатний автомобіль.

Я детально розписав, як орендувати автомобіль на Кіпрі і особливості місцевого авто водіння. Ваші страхи розчинятися відразу після прочитання цієї статті.

Слід пам'ятати, що Кіпр в високий сезон не те місце де можна відразу по прильоту знайти дешевий автомобіль. У міру наближення відпустки, в липні-серпні ціни ростуть обернено пропорційно кількості днів до вильоту.

Ми орендуємо машину на сайті Myrentacar , Який об'єднує більшість місцевих прокатників. Ціни хороші, цілодобова російськомовна підтримка, користувався ними вже 6 разів за три роки. Скарг немає, умови прописані прозоро, тому завжди можна знайти прийнятний варіант.

Вибираєте Пафос, місце оренди автомобіля - аеропорт і підбираєте машину з урахуванням вашого майбутнього маршруту. Якщо планується гірська місцевість, наприклад поїздка в монастир Киккос і вас двоє-троє, то беріть автомобіль по могутніше середньої цінової категорії. Якщо плануєте півострів Акамас, що недалеко від Пафосу - краще взяти легкий позашляховик.

Як знайти недорогий готель в Пафосі і околицях

ми користуємося Booking.com - Пафос , Там же шукаємо апартаменти в Пафосі . Чим вище сезон планується тим більше заздалегідь потрібно підбирати готель / апартаменти.


Booking.com

Ще один цікавий ресурс для бронювання - HotelsCombined (RoomGuru) - агрегатор який аналізує кілька відомих сайтів бронювання готелів і підбирає оптимальний варіант за ціною.

Як купити дешевий авіаквиток в Пафос

На сьогодні кращий пошуковик - aviasales.ru , Який моніторить квитки включаючи лоукостер. Я зазвичай дивлюся календар низьких цін по заданому напрямку.

Радимо почитати:

Як дістатися з аеропорту Ларнаки в місто

Летимо до Ларнаки - прямі рейси на Кіпр

Новости