Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вчитися в Польщі. Як вчинити в польський ВНЗ.

Автор: Про життя в Польщі 📺 Дивитися відео

Тривалість - 00:08:35 (Посилання відкриється в новому вікні)

Добрий вечір! Ми вирішили зняти відео про те, як вчинити в Польський ВНЗ. Ця тема зараз актуальна, тому що тільки віддзвеніла останні дзвінки в українських школах, і скоро будуть випускні після іспитів. Хтось із випускників уже вирішив, куди буде надходити, хтось ще думає, і багато хто хоче вступити до вищого навчального закладу в іншій країні. Ми, до речі, бачили інформацію в новинах про те, що в минулому році в Польщі навчалося 16 тисяч іноземних студентів, а в цьому році подали документи 23 тисячі. Серед цих студентів в основному громадяни України, тому тема популярна.

Постає питання: чи як вчинити в польський ВНЗ без візи, а потім як отримати візу, якщо вчинив? Для цього є кілька варіантів. Перший - це надходити самостійно. Потрібно вибрати ВНЗ, зібрати необхідний пакет документів, зв'язатися з закладом, відправити туди копії або скан документів, щоб потім надати оригінал - його потрібно віддати, коли вже зробите і приїде в Польщу. Потім потрібно чекати зарахування до вищого навчального закладу.

У більшості ВНЗ є центри з питань іноземців. Для себе потрібно визначити, як ви хочете чинити, на правах іноземця, але тоді потрібно бути готовим до того, що навчання платне, і ви не зможете отримувати стипендію, або ж на правах громадян Польщі, але це стосується тих українців, які мають карту поляка . Ці люди можуть вступати до ВНЗ на таких же правах, що й громадяни Польщі. Їм забезпечено безкоштовне навчання, вони можуть отримувати стипендію, але якщо вони вибирають безкоштовний ВНЗ, який передбачає вступні іспити, то ця людина також нарівні з громадянами Польщі здавати вступні іспити. Якщо надходити як іноземець, то в більшості ВНЗ прийом здійснюється без вступних іспитів, максимум за співбесідою. Якщо це державний ВНЗ, то іноземці приймаються за конкурсом атестатів - надходить той, у кого краще атестат. Якщо це приватний ВНЗ, то в нього беруть по черговості подачі документів. Є категорія ВНЗ в Польщі, в яких всім потрібно здавати вступні іспити. Це закладу з напрямками мистецтва, архітектури, медицини, або ж це престижні ВНЗ, як Краківський або Варшавський університети

Другий варіант надходження - за допомогою фірми-посередника, яка займається вашим надходженням від і до. Грубо кажучи, вони вас надходять, аж до пошуку житла в Польщі. Такі фірми, як правило, мають укладені договори з польськими ВНЗ, в основному приватними. З огляду на, що в приватні ВНЗ іноземці надходять по черговості подачі документів без будь-яких тестів або іспитів, то цей посередник гарантує на 150%, що ви зробите. Природно, це простіше, швидше, але дорожче. Якщо, наприклад, ви визначилися, в якій, ВНЗ ви хочете чинити, приходьте до посередника і говорите: «Я хочу поступити в найкращий ВНЗ в Польщі». Посередник запропонує найкращий ВНЗ, з тих з яким він уклав контракт, тому що він співпрацює тільки з ними. Не факт, що найкращий ВНЗ, в який ви хочете вступити, буде кращим в Польщі, він буде кращим лише з тих, з яким уклав контракт посередник. Якщо ви назвете конкретний ВНЗ, то це буде ще дорожче, якщо його немає в переліку тих, з ким укладено контракт.

Третій варіант надходження - це через польське консульство в Україні. Ви заповнюєте анкету на сайті консульства https://www.e-konsulat.gov.pl/ . Там є розділ для тих, хто хоче вступати до польського ВНЗ. Зв'язуйтеся потім з консульством, домовляйтеся про зустріч. До речі, надходити через консульство можна тільки в державний ВНЗ. Коли ви оформили документи, домовилися на відвідування консульства, в анкеті ви вказуєте, в який ВНЗ ви хочете чинити, якщо там передбачено іспит, то потрібно прийти в консульство і здати іспит. В Україні вони здаються, як правило, у другій половині травня. Іспити проводяться і у Львові, і в Києві. Вам скажуть, коли потрібно буде здавати іспит. Після надходження ви отримуєте інформацію по email, а потім вже спеціальна комісія в Варшаві розсилає списки надійшли по ВНЗ. Отримання інформації на email про надходження буде підставою для отримання студентської візи. А все решта інструкції ви отримаєте потім, приблизно в серпні-вересні, з чим приїжджати, що потрібно для навчання і т. Д. Не треба переживати, що про вас забули, інформація може прийти в кінці серпня або вересні, тому що навчання починається з першого жовтня і закінчується в 20-х числах липня. Тому все буде вчасно. А поки, після отримання інформації про надходження, можете оформляти візу, а вже по прибуттю сюди розберетеся.

Всім бажаючим вступити - удачі! До побачення! Підписуйтесь на наш канал! Ставте лайки!

Польща - чудова країна для життя. Ця одна з країн Євросоюзу, куди найпростіше емігрувати.

- Програмісти, дизайнери, фотографи та інші творчі професії, які працюють самі на себе, мають унікальну можливість отримати ВНЖ в Польщі на 3 роки і платити мінімальні податки.

- Випускникам шкіл можна вступити в польські вузи .

- Дорослі ж можуть отримати нову спеціальність (кухар, перукар, візажист, масажист і т.д.) в безкоштовних поліцеальних школах . Що дасть можливість в майбутньому працювати в Польщі.

- Люди з підприємницькою жилкою можуть виїхати в Польщу за допомогою бізнес-імміграції .

- Якщо у вас є польське коріння (скажіть спасибі бабусі чи дідуся), то Карта поляка чекає на вас. Крім матеріальної допомоги в розмірі 1400 євро, ви через рік зможете отримати польський паспорт.

Крім надання послуг з еміграції, ми допоможемо вам орендувати квартиру в Варшаві, Кракові, Вроцлаві і т.д. Один з варіантів інвестицій - купівля нерухомості в Польщі для подальшої здачі через керуючу компанію.

Також подивіться наш ролик: " 7 способів переїхати до Польщі ".

Підпишіться на наші соц. мережі, щоб дізнатися більше: Підпишіться на наші соц Яндекс Дзен , YouTube-канал , Telegram , ВКонтакте , Facebook , Instagram .

мережі, щоб дізнатися більше:   Яндекс Дзен   ,   YouTube-канал   ,   Telegram   ,   ВКонтакте   ,   Facebook   ,   Instagram

Поділіться статтею в соц. мережах: Comments system Cackl e

Постає питання: чи як вчинити в польський ВНЗ без візи, а потім як отримати візу, якщо вчинив?

Новости