Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримувати гранти на навчання за кордоном для лікарів?

  1. Навчання в Австрії
  2. Інші варіанти для медиків

Лекції читалися в тій же будівлі, де ми проживали. Кожному курсанту був виділений окремий номер готельного типу з усіма зручностями. Доступний безкоштовний Wi-Fi з будь-якої точки приміщення.

Навчання в Австрії


Навчання починалося о 8:00 ранку. До цього Ви повинні встигнути поснідати і привести себе в порядок. Семінар виконаний у вигляді щоденних лекцій та майстер-класів по Вашій темі.

Всі лекції читаються англійською мовою, деяких лекторів розуміти дуже легко. Мені особливо сподобався доктор з Австралії. Його мова і вся манера розмови показувала, що він ставиться до своєї справи з усією душею і готовий поділитися своїми знаннями саме з нами. Найважче було розуміти англійську мову самих австрійців і американців.

Так, команда лекторів в Зальцбурзі інтернаціональна. Крім американців, австрійців і австралійців, ми прослухали лекції німецької та англійської професорів. Відвідування занять строго обов'язково. Навчання триватимуть до 16:30. Під час семінару нам не тільки читали лекції, але і викладали практичні навички.

На майстер-класах з анестезіології ми практикувалися в проведенні відеобронхоскопа, відеоларингоскоп, катетеризації центральних вен на муляжах за допомогою ультразвукового датчика. Також нам продемонстрували новітнє обладнання для анестезіології та реанімації.

Вільне післяобідній час ми використовували для відвідування цікавих культурних місць. Раджу Вам сходити на концерт творів Моцарта, хоча в останній день концерт давався спеціально для нас прямо в будівлі школи.

Також я встигла відвідати Баварію, місце, де розташовувалася дача Гітлера. Автобусний маршрут перетинав гірською місцевість, і ми милувалися дивовижно красивими гірськими пейзажами, які відображені на фотографіях. Якщо буде час, обов'язково погуляйте в садах Мірабель, там дуже красиво і цікаво. На жаль, для екскурсій часу зовсім мало.

Хочу також в своєму оповіданні приділити увагу самим стажистам, які приїхали не тільки з країн СНД і Росії, а також з країн Східної Європи та Монголії. Колеги були дуже доброзичливі і товариські. Я познайомилася з цікавими і незвичайними людьми, як в професійному, так і в життєвому плані. Наприклад, одна дівчина з Грузії володіла 5 іноземними мовами, вчилася в магістратурі в Германиии, віртуозно грала на фортепіано.

Були фахівці, які вже пройшли різні практики за кордоном: в Ізраїлі, Німеччині, Америці та ін. Деякі мали повністю здані Степи USMELE і перебували в пошуках місця в медичній резидентурі США. Було дуже приємно відзначити відсутність будь-якого снобізму серед моїх колег, який, на жаль, дуже притаманний нашим медикам, які досягли якихось успіхів у житті. З Росії, разом зі мною, було всього 2 учасника. Професори дивувалися, так як раніше з Росії приїжджала набагато більше стажистів.

Лекції читалися в тій же будівлі, де ми проживали Інші варіанти для медиків

Можливо, Вам буде цікаво почитати про працевлаштування для лікарів в інших країнах: Ємен, Кувейт, Іспанія, вакансії в ООН . Інші країни будуть додаватися по мірі розвитку сайту. Не забудьте поділитися цією інформацією з друзями!

Також я планую розмістити статті про отримання додаткової освіти та роботи в Німеччині та Італії. Щоб бути в курсі, не забудьте підписатися на розсилку!

Хочу додати, що влітку 2014 роки я повторно виграла грант на семінар в Австрії і знову зустріла чарівний Зальцбург. Обіцяю найближчим часом написати про це докладніше і викласти навчальні матеріали.

Шановні колеги! У мене до вас прохання. Напишіть, будь ласка, в коментарях матеріали за якими спеціальностями Вас цікавлять. Я не можу в одній статті викласти всю інформацію, так як розмір її дуже великий. Тому пропоную таке рішення: будуть викладені ресурси по тій дисципліні, яка найчастіше вказується в коментарях.

Новости