Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Росії запрацювала система tax free для іноземців

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited.

Що дозволяє іноземцям повертати ПДВ з покупок, зроблених на території Росії, система tax free заробила в тестовому режимі.

Що дозволяє іноземцям повертати ПДВ з покупок, зроблених на території Росії, система tax free заробила в тестовому режимі

Фото: Depositphotos

У пілотному режимі tax free почне працювати в тих містах, де пройдуть матчі чемпіонату світу з футболу - Москві, Санкт-Петербурзі, Сочі і Красногорську.

Організації роздрібної торгівлі готові до запуску в Росії системи tax free лише з 15 квітня.

Схема роботи tax free в Росії

Повернути собі 18-відсотковий ПДВ з куплених в Росії товарів зможуть громадяни держав, що не входять в ЄАЕС (в його складі - Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан і Киргизія). Для отримання компенсації іноземцям потрібно купити товари на суму не менше 10 тис. Руб. ($ 159) протягом одного дня і оформити чек на них.

Серед магазинів, відібраних для участі в проекті, - ГУМ, ЦУМ, Crocus City Mal l, ДЛТ і ряд інших. Влада розраховує на те, що до кінця року проект запрацює по всій Росії, пише DW .

Як було заявлено тиждень тому на прес-конференції в агентстві ТАСС, на російському ринку в якості оператора буде працювати спеціально створена для цього компанія - Global Blue Росія. Це спільне підприємство швейцарської Global Blue (працює в 53 країнах) і російського великого бізнесмена, колишнього власника інвестиційної компанії «Трійка Діалог» Рубена Варданяна.

Безпосередньо поверненням компенсації покупцям і адмініструванням всього процесу займеться оператор.

Від повернення ПДВ турпотік не залежить

В якості одного з переваг, які система tax free дасть Росії, влада називала зростання турпотоку в країну. Однак в туристичному співтоваристві відносяться до цього прогнозу скептично.

«Я ще можу зрозуміти шоп-тури в Мілан або Париж, але за чим їхати в Росію? За матрьошками і самоварами? », - задається питанням віце-президент Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Володимир Канторович.

За його висловом, з точки зору туристичного бізнесу наявність в країні tax free не має особливого значення.

«Нам все одно, хто буде на цьому заробляти. Звичайно, якщо виникне нова монополія, це викличе питання, але власне на туристичний бізнес це ніяк не вплине », - запевнив Канторович.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав закон про tax free в листопаді 2017 року, а 27 грудня документ вступив в силу.

Читайте також на ForumDaily:

П'ять секретів магазинів Duty Free

Огляд російських інтернет-магазинів в Америці

Правила та ставки оподаткування доходів американців на 2018 рік

Шановні читачі ForumDaily!

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок. Ми раді, що допомагаємо вам в період імміграції, який може бути досить складним.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку. Якісна журналістика достаточнo витратна. Після різкого скорочення рекламних надходжень від Facebook, наші доходи не покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, як це роблять багато американських ЗМІ, і надаємо доступ до всіх наших матеріалів безкоштовно, оскільки розуміємо, наскільки важливо для російськомовних іммігрантів отримувати перевірену інформацію рідною мовою. $ 5, $ 10, $ 20 - будь-яка сума, якої ви зможете поділитися з нами, допоможе вижити сайту, а значить, ми зможемо і далі надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів. Підтримайте якісну журналістику! Ми віримо в силу наших читачів!

Завжди ваш, ForumDaily!

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

«Я ще можу зрозуміти шоп-тури в Мілан або Париж, але за чим їхати в Росію?
За матрьошками і самоварами?
Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку?

Новости