Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Такс фрі в Чехії

  1. Як повернути такс фрі в Чехії в аеропорту Праги?

Багато туристів, особливо ті, хто любить пройтися по магазинах і накупити собі все, знають, що при поверненні на батьківщину деяку частину сплачених коштів можна повернути. Природно, повернути повернути такс фрі в Чехії теж можна.

Якщо Ви купуєте якісь речі на суму понад 80 євро в одному магазині, поцікавтеся у продавця, чи оформляється тут Такс фрі. Зазвичай на дверях таких магазинів є відмінна наклейка, ви легко її знайдете. Якщо Ви купуєте якісь речі на суму понад 80 євро в одному магазині, поцікавтеся у продавця, чи оформляється тут Такс фрі

Продавець повинен буде заповнити спеціальну форму і передати її вам.

Вважається, що з покупок, за якими планується повернення грошей на кордоні, не можна зривати ярлики і бирки, бажано залишати товари в їх в упаковці. Але кому не хочеться приміряти нове колечко або піти гуляти з новою сумочкою? На практиці співробітники митниці не особливо за цим стежать, але речі показати вони все ж Вас швидше за все попросять.

Як повернути такс фрі в Чехії в аеропорту Праги?

Повернення такс фрі в аеропорту Праги здійснюється наступним чином.

1. Формуляр, які Ви отримали в магазині потрібно заповнити. Це можна зробити заздалегідь, в готелі. Там немає нічого складно, потрібно вписати дані паспорта, адреса і поставити підпис.

2. В аеропорту Праги є два варіанти повернення такс фрі.

Перший варіант. У залі вильоту, ще не проходячи прикордонний контроль Ви йдете наліво від стійок реєстрації (1 на плані нижче). Там зазвичай невелика черга. Туди йдуть ті, хто здає речі, на які оформляється повернення грошей, в багаж. Але, туди можна піти і тим, хто ці речі не здає, хоча це і не зовсім правильно. Потім Вам слід піти в одну з кас повернення (2 на плані). Яка каса Вам буде повертати гроші, залежить від Вашого такс фрі. Повернути можна в євро, доларах, чеських кронах, і по-моєму навіть в рублях дещо де.

!Увага. Щоб там отримати печатку від інспектора в Ваш формуляр, потрібно мати посадковий талон або електронний квиток. Якщо Ви не використовуєте самостійну реєстрацію через стійки, то спочатку потрібно зареєструватися на рейс, а потім вже йти показувати речі митниці. Так що не варто поспішати з упаковкою валізи в пластикову плівку. До того ж виходить, щоб здати багаж, доведеться знову вставати в чергу на реєстрацію.

До речі кажучи, якщо Ви вже зареєструвалися через стійку самостійної реєстрації та вирішили без черги здати багаж, наприклад, через стійку бізнес-класу, де нікого немає або шукайте спеціальну стійку «Drop-off», то можете не намагатися. Такий стійки там просто немає, а в бізнесі Вас теж пошлють, звичайно, якщо Ви не летите бізнесом. Можете поцікавитися, чи не можна здати багаж без черги. Але я звернув увагу, що відсотків 50 з усіх стоять вже мають на руках посадочні і стоять за тим же самим.

Але я звернув увагу, що відсотків 50 з усіх стоять вже мають на руках посадочні і стоять за тим же самим

3. Другий варіант повернення такс фрі в аеропорту Празі вже після проходження прикордонного контролю. Пройшовши контроль йдіть наліво (3 на схемі). Там є і інспектора митниці і каса повернення. Але там повертають такс фрі тільки на товари, які Ви не здали в багаж. Тому що здані в багаж речі пред'явити інспектору Ви вже не зможете. Хоча і черга там помітно менше.

Так що шукайте ось такі каси з табличками «Refund», «Global Tax», «Tax Free» і буде Вам часткове повернення вартості покупки, який зазвичай спускається відразу ж в Дюті Фрі.

Що примітно. Аеропорт в Празі не поділений на зону вильоту і прильоту. Відлітають пасажири йдуть до своїх виходів на посадку через магазини Дюти Фрі і кафешки. Прилетіли пасажири теж йдуть через ці магазини і теж можуть робити в них покупки. З однією лише різницею, що у них немає посадкового і їх покупка буде дорожче (включатиме ПДВ). Пасажири, що вилітають в країни ЄС так само не звільняються від ПДВ в Дюті Фрі. На цінниках Ви можете побачити дві ціни - для ЄС і для інших.

Корисне для любителів покупок:

Магазин шоколаду в Празі
Магазин маріонеток в Празі
Сток (аутлет) в Празі
Що привезти з Праги
Що привезти з Карлових Вар

Як повернути такс фрі в Чехії в аеропорту Праги?
Але кому не хочеться приміряти нове колечко або піти гуляти з новою сумочкою?
Як повернути такс фрі в Чехії в аеропорту Праги?

Новости