Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Таємниця »Східний китайський гороскоп

  1. Існує 2 основні легенди розповідають звідки стався східний гороскоп:

Згідно з китайським зодіаку (кит. 中国 十二生肖), а якщо бути точніше, то Sheng Xiao (кит. 生肖) щороку проходить під знаком одного з 12ти тварин. Не важко здогадатися що якості кожного з них впливає на саму людину, народжену під знаком того або іншого правителя.

Завдяки цьому зодіаку можна переконається які якості притаманне Вам, дізнатися як правильно побудувати відносини з оточуючими людьми, як створити гармонію в сім'ї, на чому зробити акцент що б добитися успіху в житті і багато іншого.

В даний таблиці Ви можете дізнатися на рік якого з тварин Ви народилися

В даний таблиці Ви можете дізнатися на рік якого з тварин Ви народилися

Тут Ви можете дізнатися про Стихії та Кольорі свого року .

Існує 2 основні легенди розповідають звідки стався східний гороскоп:

• Одного разу, в недалекому минулому -усього-то в 2637 році до н.е. Будда запросив до себе на свято всіх тварин (в залежності від трактувань це був бенкет, святкування Нового Року або від'їзд Будди з цього світу). Погода була жахлива, стояв холод, а що б потрапити до Будди потрібно було переплисти широку річку. Багато тварин вирішили не йти, і лише 12 прийшли на свято, не дивлячись ні на що. Гості підходили поступово і кожному з них, в порядку черги, Будда подарував по одному року правління на землі.

Першою прибула Щур. Хоча багато очевидці говорили, що першим був Буйвол (Бик), але Пацюкові страшенно не хотілося мокнути у холодній воді і вона попросила перевести її на спині на інший берег. Буйвол, по доброті душевній, погодився, а поки він обтрушувався і приводив себе в порядок, що б пристати в належному вигляді перед Буддою, Щур зістрибнула і відразу побігла на свято, тим самим опинившись першою гостею. Деякі свідки ж надалі заявляли що це була зовсім не Щур, а маленька Мишка, яка не просилася на спину, а проїхала «зайцем» залишившись непоміченою. Тому й було настільки великим здивування Буйвола, коли він дізнався що прибув другим.

Відразу після Буйвола прийшов Тигр - йому дістався третій рік правління.

Слідом прискакав Кролик (Заєць), забравши собі четвертий рік (згідно в'єтнамському календарем це був Кот)

П'ятий рік віддали Дракону, шостий - Змії, сьомий - Коні, восьмий - Козі (вівці)

Дев'ятої володаркою правління виявилася мавпа, яка зайшла у воду, лише після того, як переконалася в тому що звірі благополучно переправилися на інший берег і їй рідної нічого не загрожувало

Десятим прибув Півень, запізнившись бо розповідав своєї численної сім'ї як вони повинні жити в його відсутність.

Одинадцятим право правителем року отримала Собака, яка з ранку займалася господарськими справами і тільки закінчивши їх гаряча кинулася в воду, від чого потім довго кашляла (шкода сиропів від застуда тоді не було)

І, нарешті, останній рік дістався кабану. Деякі стверджують що замість себе Кабан послав до Будди свиню.

• Друга легенда говорить: колись Нефритовий імператор, послав свого слугу на землю, що б той знайшов і привів до палацу 12 найкрасивіших тварин. Слуга, спустившись, першої побачив Пацюка і вирішив і запросив її. Вибравши ще десятьох претендентів Буйвола, Тигра, Кролика, Дракона, Змію, Кінь, Вівцю, Мавпу, Півня і Собаку слузі залишалося знайти ще одну тварину. Подорожуючи по землі слуга часто чув про красу Кота, але все не міг його знайти. Втративши надію він попросив Щура передати запрошення Коту.

Щур погодилася, але коли повернулася в нірку і почала чепуритися для зустрічі з імператором зрозуміла, що краса Кота просто затьмарить її, а такого вона винести не могла і вирішила не будити Кота, а відправиться до палацу однієї.

На наступний день о 6 годині ранку, коли всі тварини прибутку Кот ще спав солодким сном. Всі запрошені приготувалися що б сподобається імператорові, але найхитрішу виявилася щур - вона залізла на спину Буйволові і взявши дудочку почала грати, підкоривши тим самим серце імператора. Так і дістався їй перший рік правління. Другий по праву отримав Буйвол за його добродушність, Тигр - третій, Кролику за його красиву шубку дістався четвертий рік, Дракону за незвичайний вид п'яту, Змії за мудрість шосте, Коні - сьоме, вівці восьме, Мавпа за спритність отримала дев'ятий рік, Півень - десятий і Собака на одинадцяту. Помітивши що останнього запрошеного тварини немає імператор відправив слугу на землю швидко знайти заміну Коту. Першою, кого побачив слуга виявилася негарна Свиня. Тим часом Кот, прокинувшись, побачив що Щур не розбудила його і з усіх ніг кинувся до палацу, але було вже пізно - слуга повернувся зі Свинею і все року були розподілені. І навіть не дивлячись на те, що Кот дуже сподобався імператору нічого змінити не можна. З тих пір Кот дуже злий на Щура і до цього дня.

Новости