Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Спальня в східному стилі (фото) - розкіш у вас вдома

  1. Загальне оформлення приміщення
  2. Деталі та аксесуари

Східний стиль в очах більшості є розкіш і багатство: шикарні килими ручної роботи, дорогий текстиль, позолота, інкрустована меблі, велика кількість декоративних елементів. Звичайно, в звичайній міській квартирі або навіть заміському будинку відтворити в точності таке оздоблення складно. Але дизайнери інтер'єру адаптували екзотику до європейських реалій.

Арабська колорит добре підходить для оформлення спальні, щоб відчути себе султаном або східної царицею. Такий стиль крім затишку і тепла додасть кімнаті нотки загадковості і казковості. Оформляючи в екзотичному східному стилі будь-яке приміщення важливо знати міру, щоб уникнути вульгарності і несмаку. Допоможе вивчення численних фото в специфічних журналах і Інтернеті.

Загальне оформлення приміщення

  1. Оздоблення стін, стелі та підлоги

Найпростіше добитися східної атмосфери багатства використовуючи для оздоблення стін червоний колір. Однак для спальні така гамма занадто агресивна, збуджує нервову систему і не дає необхідного відчуття спокою. З цієї причини для стін і стелі краще віддати перевагу світлі теплі тони: вершковий, кремовий, пісочний, пастельний жовтогарячий, тьмяний жовтий, запорошений рожевий або зелений.

З цієї причини для стін і стелі краще віддати перевагу світлі теплі тони: вершковий, кремовий, пісочний, пастельний жовтогарячий, тьмяний жовтий, запорошений рожевий або зелений

Фото: помаранчеві і червоні тони в поєднанні з приглушеним світлом підкреслять стиль вашої спальної кімнати

Важлива деталь, яка обов'язково присутня в східних інтер'єрах - ніші різного розміру з плавними лініями контуру. Їх можна використовувати не тільки як прикраси, але і з практичної точки зору. Наприклад, для зберігання одягу, розміщення ваз або декоративного посуду, світильників і інших дрібниць. Найлегше ніші влаштувати за допомогою гіпсокартону.

оформляючи інтер'єр в арабському стилі не можна залишати без уваги стелю. Якщо дозволяють габарити кімнати, можна зробити його в кілька рівнів або хоча б просто прикрасити різьбленим стельових карнизом. Дуже оригінально виглядатимуть на стелі витончені орнаменти.

Вибираючи обробку для підлоги, слід зупинитися на паркеті, якісному ламинате або іншому матеріалі, що імітує натуральне дерево. Ажурні орнаменти на підлозі додадуть спальні індивідуальності. Хорошим варіантом може стати плитка з візерунками. Переглянувши різні фото можна визначитися з відповідним матеріалом.

Переглянувши різні фото можна визначитися з відповідним матеріалом

  1. меблі

Меблі для спальні в східному стилі традиційно виконується з цільного масиву натурального дерева, прикрашається різьбленням, розписом та інкрустацією. Звичні для європейців шафи від підлоги до стелі часто замінюють візерункові комоди, тумби і навіть місткі скрині.

Ліжко має бути широкою і по можливості низькою на гнутих ніжках. Класичний елемент східного інтер'єру - балдахін. Крім цікавого декоративного ефекту він забезпечить додатковий затишок і інтимність під час нічного відпочинку.

Фото: за традицією всі меблі для спальні східного стилю робиться з натурального дерева

Порада: Важливу роль в спальні грає текстиль. Дорогі важкі матеріали на зразок парчі, шовку і оксамиту вигідно підкреслять розкіш, а легкий повітряний шовк або тонкий бавовна створять атмосферу романтики. Тканини часто прикрашають золотистої бахромою, китицями, розшивають бісером.

Деталі та аксесуари

Східний стиль відрізняється великою кількістю витонченого декору. Для створення завершеного образу слід наситити інтер'єр класичної для арабських країн посудом: бронзовими витягнутими глеками або лампами для масла, великими стравами для солодощів і фруктів, кавовими наборами, розписного керамікою. Дзеркала і картини, як правило, оформляють у різьблені дерев'яні багети, іноді з позолотою.

Для дизайну в арабському стилі характерно також використання безлічі декоративних подушок, килими, покривала та інший текстиль з характерними мотивами. Аксесуари можна підбирати в одній колірній гамі або використовувати контрасти для найбільшої виразності. У будь-якому випадку, не можна забувати, що атмосфера в спальні повинна сприяти міцному сну.

Фото: використання балдахіна додасть додатковий затишок і інтимність

Щоб привнести в оздоблення кімнати особливу родзинку, варто наповнити її ароматом пахощів або ефірних масел. Головне, знати міру, щоб витають в спальні запахи не завадили сну.

Арабська стиль не може залишити байдужим нікого. Вигадлива масивні меблі, розкішний текстиль, шик і блиск декоративних аксесуарів створюють неповторний образ екзотики. Багато різноманітних фото східних інтер'єрів допоможуть оформити спальню виходячи з особистих смаків і побажань.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Новости