Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Східний залізничний вокзал

  1. Gare de l'Est Східний вокзал Парижа - це великий транспортний вузол, один з 7 вокзалів французької...
  2. Як розташовані шляху?
  3. Заклади всередині вокзалу
  4. Історія
  5. Як дістатися

Gare de l'Est

Східний вокзал Парижа - це великий транспортний вузол, один з 7 вокзалів французької столиці.

Основними напрямками залізничного вокзалу є: Австрія, Німеччина, Угорщина, Росія, Стамбул, а також східні міста Франції. Рейси виконують поїзда залізничних компаній «TGV», «Intercity-Express» та інші. За статистикою послугами даного вокзалу щорічно користуються близько 35 мільйонів чоловік. Саме на Східний вокзал приходять потяги з Білоруського вокзалу міста Москви На даний момент головні напрямки поїздів - Страсбург і Верден. Саме символи цих міст знаходяться на східному і на західному фасаді будівлі.

До Східного вокзалу легко дістатися громадським транспортом. Для цього необхідно сісти на 4,5 або 7 гілку метро і доїхати до станції під назвою Gare de l'Est, яка знаходиться в одній хвилині від однойменного вокзалу. Можна дістатися до розташованого поблизу Північного вокзалу (Gare du Nord), і також без проблем знайти залізничну станцію. У найближчому майбутньому планується об'єднання двох транспортних вузлів.

Як зорієнтуватися?

Якщо добиратися до Східного вокзалу на метро, ​​вихід з підземки призведе прямо в Центральний Хол, де вгорі розташовані 2 екрани, які показують напрямки і час відправлення поїздів. На лівому екрані, на якому написано "Départs Grandes Lignes", показані поїзда, які відправляються на схід Франції, в Німеччину та інші країни. Екрани з правого боку транслюють інформацію про відправлення поїздів в околицях Парижа по регіону Іль-де-Франс.

При вході на вокзал слід орієнтуватися на колони, за якими знаходиться каса, там можна придбати квитки на метро. Інформаційні таблички з французьким словом «guichet» допоможуть легко її знайти. Купити квитки на потяги, що курсують на близькі й далекі напрямки, можна в залі Святого Мартіна (St. Martin). Квиткову касу простіше шукати по французькому назвою «Billetterie».

Квиткову касу простіше шукати по французькому назвою «Billetterie»

Щоб не заплутатися, туристу краще заздалегідь купити карту вокзалу. На ній буде детальна схема, на якій відзначені жовті платформи з західної сторони, а також електрички, що курсують по регіону Іль-де-Франс в центральній частині вокзалу і сині платформи на східному кінці. Також по карті легко зорієнтуватися, де знаходяться зал Ельзас, Центральний зал і зал святого Мартіна.

Як розташовані шляху?

Основні залізничні лінії розділені на дві платформи, жовту і синю, а шляхи пронумеровані від 2 до 30.

Існує великий номерний розрив між номерами платформ від 13 до 22 - це через те, що центральні залізничні колії зарезервовані для поїздів, що курсують по регіону Іль-де-Франс. Біля залізничних колій ви зможете побачити чотири дисплея, які надають інформацію про потяги, що відправляються протягом наступної години і номера шляхів / платформ.

Зал Ельзас (Hall Alsace) легко розпізнати по його потужному мальовничому стелі. У ньому знаходяться жовті залізничні платформи, пронумеровані від 2 до 12.

У ньому знаходяться жовті залізничні платформи, пронумеровані від 2 до 12

На виході з вестибюля знаходяться центральні залізничні платформи. Електрички з них курсують по Парижу і прилеглим до нього територіям.

Потяги тут знаходяться в спеціальній секції і відділені від решти частини платформи воротами із зеленим підсвічуванням і орними скляними дверима. Поруч в зеленому будинку можна купити квитки на ці електрички. Квитки так і називаються Billet Ile-de-France, за розміром вони такі ж маленькі як квитки на метро.

У двох зелених автоматах можна придбати квитки, сплативши їх монетами або банківською карткою. У цьому ж залі ви побачите карту залізничної мережі Іль-де-Франс.

Поруч прилягає синя залізнична платформа, яка веде до залізничних колій, пронумерованим від 23 до 30.

Заклади всередині вокзалу

У самій будівлі вокзалу розташована велика кількість кафе і ресторанівСafe de l'est гості зможуть покуштувати свіжі салати і супи, заплативши за обід приблизно 16 євро. Кафе La Vigne St. Lauren готове запропонувати своїм відвідувачам вишукані вина, делікатеси і сири. Середній рахунок складе приблизно 20 євро. Справжнім гурманам сподобається ресторан Brasserie Flo, де можна насолодитися справжнім вишуканим ельзаським обідом, вартістю в 30 євро.

На території вокзалу є безліч магазинів, в яких є все товари, необхідні для відправляються в дорогу.

Східний вокзал обладнаний камерами зберігання, які легко знайти за вказівниками. Для цього необхідно запам'ятати французьке слово «Consigne». Вартість кабінки залежить від розміру: найменший шафка обійдеться туристу в 5 євро, а найбільший - у 9,5 євро. Максимальний час зберігання - 48 часов.Храненіе оплачується через термінал. Провівши оплату, обов'язково потрібно зберігати чек, який пристрій видасть в кінці операції. На ньому друкується кодовий номер комірки, за допомогою якого турист згодом отримує свій багаж.

Графік роботи туалетів на Східному вокзалі: з 6:00 до 0:00. Туалети можна знайти з табличок з написом «Toilettes».

У разі втрати особистих речей, необхідно звернутися в бюро знахідок (Bureau de objets trouves). Також туди можна зателефонувати, який вказаний в офіційному сайті вокзалу. Графік роботи бюро знахідок - з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 22:00.

На території вокзалу є обмінний пункт (Bureau de change), який працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 19:00. Графік роботи у вихідні дні: в суботу з 9:00 до 19:00, в неділю з 10:30 до 17:00.

У центральному холі знаходиться поштове відділення. Воно працює з понеділка по суботу з 7:00 до 20: 00.У холі Святого Мартіна розташована перукарня Coiffeur. Зал очікування працює щодня з 6:00 до 22: 00.У залі Ельзас знаходиться туристичний офіс, який працює з понеділка по суботу з 8:00 до 19:00. Wi-fi підключення діє у всіх залах будівлі. Вокзал обладнаний підйомниками для інвалідів.

Історія

Східний вокзал був відкритий в 1849 році, але свій сучасний вигляд придбав на початку 1900-х років.

Саме з цього вокзалу в кінці XIX століття вирушив легендарний «Східний експрес», який почав курсувати за маршрутом Париж-Стамбул.

Саме з цього вокзалу в кінці XIX століття вирушив легендарний «Східний експрес», який почав курсувати за маршрутом Париж-Стамбул

Знаменитий шикарний східний поїзд на відміну від інших експресів відрізняється своєю яскравою синьо-золотий забарвленням, а в вагонах поїзда можна відчути атмосферу вищого суспільства 20 століття. Східний експрес став справжнім натхненням для багатьох письменників і поетів, про нього в різний час писали в своїх творах: Володимир Набоков, Ернест Хемінгуей, Агата Крісті, Грем Грін та інші.

Історія Першої та Другої світової війни також пов'язана з паризьким Східним вокзалом. У 1914 році з нього йшли поїзда на Східний фронт, вагони яких були повними солдатів і добровольців. Зараз в честь цих подій стіни будівлі по сей день прикрашають панно "Повернення військовополонених" і "Патріоти йдуть на фронт".

Як дістатися

Адреса:

Place du 11 novembre 1918 Paris, Paris 75010
Метро: Gare de l'Est
Поїзд RER: Gare de l'Est
Час роботи: 5: 30-01: 00
Оновлене: 03.08.2015

Як розташовані шляху?
Як зорієнтуватися?
Як розташовані шляху?

Новости