Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Південно-Східна Азія: слідчі працюють над спільними рішеннями проблем торгівлі людьми та нелегального ввезення мігрантів

17 листопада 2017 - Під керівництвом УНП ООН на цьому тижні в Бангкоку зібралися експерти правоохоронних органів з країн Південно-Східної Азії, щоб намітити план дій у відповідь щодо проблеми торгівлі людьми та незаконного ввезення мігрантів   Організоване під егідою регіонального офісу УНП ООН для країн Південно-Східної Азії і Тихого океану, робоча нарада було направлено на зміцнення регіонального співробітництва правоохоронних органів на рівні оперативної діяльності 17 листопада 2017 - Під керівництвом УНП ООН на цьому тижні в Бангкоку зібралися експерти правоохоронних органів з країн Південно-Східної Азії, щоб намітити план дій у відповідь щодо проблеми торгівлі людьми та незаконного ввезення мігрантів

Організоване під егідою регіонального офісу УНП ООН для країн Південно-Східної Азії і Тихого океану, робоча нарада було направлено на зміцнення регіонального співробітництва правоохоронних органів на рівні оперативної діяльності.

Представляючи агентства з країн - членів Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН) - Камбоджі, Індонезії, Лаоської Народно-Демократичної Республіки, Малайзії, Філіппін, Таїланду і В'єтнаму - і Бангладешу - учасники планували спільні дії по різних справах, починаючи від торгівлі неповнолітніми та закінчуючи широкомасштабної трудовою експлуатацією нелегальних мігрантів.

Експерти УНП ООН зі свого боку, надали співробітникам правоохоронних органів технічну інформацію про методи розслідування, заснованих на даних розвідувальних служб, а також про практиках видачі ордера на арешт по дипломатичних каналах.

Виступаючи на цьому заході, Джеремі Дуглас, регіональний представник УНП ООН в країнах Південно-Східної Азії і Тихоокеанського регіону, наголосив на важливості вирішення проблем торгівлі людьми та незаконного ввезення мігрантів, які носять транснаціонального характеру. «Міжурядова співпраця має важливе значення для забезпечення інтересів правоохоронних органів і захисту інтересів жертв, а це відіграє основну роль в підході, викладеному в нашій Регіональну програму», - сказав пан Дуглас, додавши, що «ці злочини не закінчуються там, де починаються міждержавні кордони, тому не повинні закінчиться і наші зусилля. Саме з цієї ми будемо продовжувати підтримувати цю мережу агентств і експертів ».

Аналогічним чином, Бенджамін Сміт, регіональний координатор УНП ООН по боротьбі з торгівлею людьми та незаконним ввезенням мігрантів, сказав: «Ми допомагаємо правоохоронним органам з використанням методів розслідування, заснованих на даних розвідувальних служб і загальнорегіональної мережі, які потрібні для таргетування організаторів мереж торгівлі людьми та контрабанди мігрантів. Це частина всеосяжної стратегії УНП ООН щодо підвищення якості виносяться вироків у всьому регіоні ».

Повторюючи це думка, Натанхорн Проузоторн, лейтенант поліції і заступник комісара королівської поліції Таїланду, сказав: «Таїланд займає стратегічну позицію в Південно-Східній Азії в контексті торгівлі людьми та контрабанди мігрантів. Ми тісно співпрацюємо з командою УНП ООН, щоб не зупинятися на досягнутих рішеннях в сфері діяльності правоохоронних органів ».

Семінар став кульмінацією восьми місяців роботи над досягненням основних результатів. Серед головних успіхів: розкриття підпільного розважального центру, який використовується особами, які займаються нелегальним ввезенням мігрантів; виявлення нових маршрутів торгівлі людьми; оновлення 24 ордерів на арешт і порятунок дванадцяти жертв торгівлі людьми за підтримки поліції В'єтнаму, Малайзії, Таїланду та Філіппін.

Тренінг є останнім в серії навчальних семінарів , Організованих Регіональним бюро УНП ООН в цілях зміцнення співробітництва правоохоронних органів. Учасники мають намір скористатися напрацюваннями семінару в подальшій роботі для успішного проведення ряду поточних розслідувань, до того, як відбудеться нова зустріч в 2018 році.

Торгівля людьми з Камбоджі, Лаоської Народно-Демократичної Республіки і М'янми до Таїланду - 2017 рік

Робота УНП ООН по боротьбі з торгівлею людьми

Робота УНП ООН по боротьбі з незаконним ввезенням мігрантів

УНП ООН в Південно-Східній Азії і Тихоокеанському регіоні

Новости