Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Річковий недільний відпочинок в Самарі

Куди можна відправитися на вихідних з Самари теплоходом, що подивитися і скільки це буде коштувати.
Куди можна відправитися на вихідних з Самари теплоходом, що подивитися і скільки це буде коштувати Тур в Свято-Богородичний Казанський чоловічий монастир. Він розташований в селі Вінновка. Теплохід доставляє туди туристів з Самари за сорок хвилин. Комплекс, який називають «Волжським Афоном», включає в себе три незвичайних храму і дзвіницю, виконану як маяк. Храм на честь ікони Божої Матері Казанська - класичний зразок давньоруського іконопису та настінного розпису. Храм в ім'я преподобного Сергія цікавий своїм іконостасом, який робили різьбярі по дереву. Тут же, в храмі, розташована і трапезна, в якій туристам пропонується пісний обід. Храм Святої Трійці також незвичайний - його іконостас виконаний з мармуру.
Крім храмів і дзвіниці, тур включає в себе огляд виставки «Небесне і земне в кераміці Тетяни і Валерія Гришиних» (кахельні керамічні ікони), музейну експозицію, присвячену історії села. В кінці екскурсії по Вінновке пропонується водосвятний молебень в центрі монастиря у чаші. Варто екскурсія з поїздкою на теплоході 1100 рублів з людини, до монастиря і назад - поїздка на теплоході «Схід».
У серпні Самарцев зможуть відправитися на досить відомий свято «Вишневого пирога» в Ширяєве, також на теплоході «Схід». Цікаво, що місцевий селекціонер-любитель А.В. Бещева в кінці 1930-х років вивів сорт вишні, який, як вважається, зростає тільки тут. Свято відзначається вже восьмий раз, досить широко, і його вже можна вважати не місцевим, а регіональним. Під час «Вишневого пирога» влаштовується ярмарок, на якому можна придбати різноманітні місцеві сувеніри - дерев'яні, кам'яні, прикраси з бісеру, дитячі іграшки, а також, звичайно, спробувати вишневі пироги. В тур включена оглядова екскурсія по Ширяєва, відвідування історико-музейного комплексу (будинок-музей художника Іллі Юхимовича Рєпіна, будинок-музей поета Олександра Шіряевца, Купецький будинок). Вартість туру 1350 рублів, діти до 5 років безкоштовно, доставка - на теплоході «Схід».

У серпні можна буде зробити річкову подорож - прогулянку по Волзі на гору Стрельні, під час якої можна відпочити на комфортному швидкохідному судні, побувати в Ширяєве, оглянути там історико-музейному комплекс, пообідати в літніх кафе на березі Волги, скупатися і відпочити на мальовничому правобережжі . Вартість туру - 1500 рублів з людини, в ціну входить проїзд на швидкохідному судні «Самара-Зольне / Ширяєве-Самара», автобусна екскурсія на гору Стрельні, путівка в Жигулівський заповідник, страховка.
Більш тривалі тури - від вечора п'ятниці до неділі - проходять на багатопалубні річкових суднах. У серпні на «Олександра Невського», «А.И.Герценом», «Олексія Толстого», «Валерії Чкалове», наприклад, можна зробити триденну прогулянку по маршруту «Самара - Казань - Самара» з автобусної оглядовою екскурсією «Казань-тисячолітня» з відвідуванням Казанського Кремля і оглядом основних визначних пам'яток вартістю від 6600 рублів. На теплоході «Салават Юлаєв» з'їздити за маршрутом Самара - Балаково - Хвалинськ - Вінновка - Самара вартістю від 4200 рублів, на «Семена Будьонного» - відпочити на зелених стоянках і оглянути столицю Татарстану за маршрутом Самара - Ширяєво - Казань - Тольятті - Самара (від 9100 рублів).
Економ-варіант відпочинку - півторагодинна поїздка вгору по Волзі на теплоході «Москва» за маршрутом від Річкового вокзалу в Самарі до спуску до Волги по вулиці Радянській Армії. Коштує така поїздка від 280 рублів.

сервіс річкові круїзи вихідного дня пропонує бронювання річкових турів по Волзі з відправленням з Самари.

Новости