Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Джамала

  1. біографія Джамала - українська співачка і актриса кримсько-татаро-вірменського походження, з 2016...
  2. "Євробачення 2016"
  3. Особисте життя
  4. Джамала зараз

біографія

Джамала - українська співачка і актриса кримсько-татаро-вірменського походження, з 2016 року народна артистка України. Співачка виступає в музичних жанрах джаз, соул, фанк, фолк, поп та електро. Крім того, Джамала не раз ставала учасницею оперних постановок.

Джамала представляла Україну на міжнародному музичному конкурсі «Євробачення 2016». Друга спроба виступити на престижному конкурсі виявилася успішної .

співачка Джамала

Джамала - творчий псевдонім (початкові літери прізвища співачки), її справжнє ім'я - Сусанна Джамаладінова. Майбутня співачка народилася 27 серпня 1983 року в невеликому містечку в Киргизії. Дитячі та підліткові роки співачки пройшли в Малореченськом, недалеко від Алушти.

Джамала за національністю кримська татарка за батьком і вірменка по матері. Її прабабусю з дітьми депортували з Криму в травні 1944 року, але батько співачки завжди хотів повернутися на історичну батьківщину - йому це вдалося хитрістю. В одному з інтерв'ю Сусанна Джамаладінова сказала, що в 1980-х в Криму існував негласна заборона на продаж нерухомості родичам депортованих татар. А її сім'я підшукала хороший будинок, і в 1986 році вони оформили його на дівоче прізвище матері: для цього батькам довелося фіктивно розлучитися.

А її сім'я підшукала хороший будинок, і в 1986 році вони оформили його на дівоче прізвище матері: для цього батькам довелося фіктивно розлучитися

Джамала в дитинстві

Батьки Джамали, як багато жителів курортного селища, займалися туристичним бізнесом - у них приватний пансіонат під Алуштою. Мати співачки прекрасно грала на фортепіано і під час вагітності часто супроводжувала солістам. Можливо, тому Джамала заспівала вже в півтора року - це було в ясельної групи. Взагалі, вона швидко розвивалася: в дев'ять місяців малятко навчилася плавати, а в дев'ять років уже твердо знала, що стане співачкою.

Дівчинка навчалася в музичній школі, брала участь у багатьох дитячих конкурсах. Вона виграла конкурс «Дитячий дощ» і як переможець записала альбом, пісні з якого часто крутили на кримському радіо.

Люблячі батьки не хотіли, щоб їх дочка стала професійним музикантом, але й не відмовляли її. У 14 років Джамала вступила до музичного училища в Сімферополі. На заняттях вона вивчала класику і оперну музику, а після занять в підвалі грала у власній джаз-групі «Тутті».

Джамала з батьками

У 17 років Джамала надійшла до Національної музичної академії в Києві. Приймальна комісія не хотіла приймати дівчину, поки не почула її діапазон в чотири октави. Джамала була кращою на курсі, мріяла про сольну кар'єру в міланській LaScala. Може, так і сталося б, якби не її пристрасть до джазу і експерименти в цьому напрямку.

музика

Творча біографія Джамали почалася ще в дитинстві. Дебют співачки на великій сцені відбувся в 15 років. Потім були виступи на європейських, російських і українських конкурсах, перемоги, престижні премії і спеціальні призи. Одного разу демоверсію виступу Джамали на джазовому фестивалі в Італії почула відомий український хореограф Олена Коляденко. Вона запропонувала співачці головну партію в мюзиклі «Па» і порадила брати участь у «Новій хвилі».

До фестивалю в Юрмалі 2009 року Сусанна Джамаладінова готувалася довго, тоді ж і з'явився творчий псевдонім. Співачка пройшла київський відбір, потім московський. З першого виступу вона голосно заявила про себе. Після виконання композиції «Маленький синок» Алла Пугачова аплодувала конкурсантці стоячи. Джамала отримала Гран-прі на «Новій хвилі-2009» - перемога стала потужним поштовхом для її кар'єри. Після фестивалю співачка дала два сольні концерти в українській столиці, взяла участь у багатьох телевізійних програмах. Її гастрольний графік був щільним і напруженим.

В середині 2009 року Джамалу запросили на головну партію в опері «Іспанська година». Наступної зими вона співала в спектаклі-опері на тему Бондіани - тоді її голосом був захоплений англійський актор Джуд Лоу .

У 2011 році Джамала брала участь у відборі на «Євробачення». Вона виступала з піснею Smile, але в фіналі програла. Співачка не вірить в чесність закритого голосування і вважає, що її засудили незаслужено.

У тому ж році співачка випустила дебютний альбом, до якого увійшли композиції, написані нею. 9 березня 2013 року відбувся реліз другого студійного альбому Джамали «All or Nothing». А в 2015 році співачка презентувала альбом «Подих», перший альбом з неангломовним назвою. На диск увійшли пісні, написані Джамалою самостійно і в співавторстві: «Обіцянка», «Sister's Lullaby», «Більше», «Drifting Apart» та інші.

"Євробачення 2016"

Через п'ять років Джамала знову брала участь в національному відборі на «Євробачення» від України. Співачка каже, що її батько вболівав за неї всією душею. Він спеціально поїхав до дідуся і повідомив, що Джамала написала таку пісню, яка точно переможе. Перший півфінал українського кастингу проходив 6 лютого 2016 року, другий півфінал відбувся через тиждень - за результатами цих відборів в фінал пройшли п'ять конкурсантів.

У фіналі конкурсу співачка виконала композицію «1944» англійською мовою. В одному з інтерв'ю вона розповіла, що пісня присвячена пам'яті її предків, прабабусі Назилхан, депортованих з Криму в травні 1944 року. У рідний Крим жінка більше не повернулася.

Фінал проходило 21 лютого 2016 року в прямому ефірі відразу двох телеканалів України. Членам журі - Костянтину Меладзе , Руслані і Андрію Данилку - потрібно було визначити переможця. Бали від 1 до 6 вони виставляли колегіально. Джамала отримала 5 балів, поступившись групі «The Hardkiss». Але повинні були проголосувати і глядачі, які віддали свої голоси за Джамалу.

Співачка зізналася, що участь в конкурсі давалося їй нелегко - простіше дати кілька концертів. На цей раз фінал був відкритий, тому конкурсанти могли стежити за ходом голосування.

Джамала на «Євробаченні 2016»

Джамала перемогла на «Євробаченні 2016», яке пройшло в травні в Швеції. Згідно глядацькому голосуванню, лідером став Сергій Лазарєв , Однак результат конкурсу вирішило журі, яке низько оцінило номер російського співака. В результаті Лазарєв опинився лише на 3 місці.

Після перемоги на музичному конкурсі Джамала випустила спочатку міні-альбом, куди увійшла принесла дівчині перемогу пісня і ще чотири композиції, а потім і повноцінний четвертий студійний альбом з такою ж назвою. Реліз альбому пройшов 10 червня 2016 року в Європі, пластинку випустив лейбл «Universal Music Group». Реліз в США відбувся 10 липня того ж року під лейблом «Republic Records». Крім заголовної композиції, в альбом увійшли ще 11 пісень англійською мовою.

Також в 2016 році Джамала отримала титул народної артистки України.

Особисте життя

На сцені Джамала яскрава й емоційна, а в житті спокійна, стримана, пунктуальна і усміхнена. Вона майже не говорить про особисте життя, жартує, що часу на це у неї не вистачає. Як зізнається співачка, їй хочеться мати сім'ю, але який чоловік витримає її напружений графік.

Джамала багато подорожує, спілкується з цікавими людьми, закохується. Незабаром вона стала натякати, що закохана і, можливо, скоро вийде заміж. Свого обранця вона бажала бачити добрим і уважним. Зароблені гроші співачка вкладає в розвиток творчості, щоб її музика і кліпи могли гідно конкурувати з хітами світових зірок.

Джамала з чоловіком

26 квітня 2017 року Джамала вийшла заміж . Її обранцем став Бекір Сулейманов, з яким співачка підтримувала стосунки з 2016 року. Весілля Джамали пройшла в Києві по татарським традиціям - молодята пройшли обряд "нікях" в Ісламському культурному центрі, який провів мулла.

Уже в травні журналісти і колеги артистки розгледіли у Джамали кругленький живіт і вирішили, що співачка вагітна. Але Джамала спростувала ці чутки, заявивши, що такий обман зору створив білий вільний костюм, в якому співачка з'явилася на концерті.

27 березня 2018 року Джамала вперше стала мамою . У молодій сім'ї народився син, якого назвали Емір-Рахман Сеит-Бекір.

Джамала зараз

Завдяки перемозі Джамали музичний фестиваль «Євробачення 2017» проходив в Києві.

З наближенням півфіналів співачка почала робити напівполітичні заяви. В інтерв'ю Reuters Джамала розповіла про якусь російської провокації і закликала суспільство «не дати Росії зіпсувати« Євробачення ». Про які провокації йдеться, артистка не уточнюється, але попросила українців бути обережніше. При цьому російська учасниця «Євробачення» на конкурс навіть не потрапила. Співачка з обмеженими можливостями Юлія Самойлова не змогла перетнути кордон через виступи в Криму.

У фіналі конкурсу 13 травня Джамала як переможниця минулого року виступила з новою власною піснею «I Believe in U», прем'єрне виконання якої відбулося всього за день до цього, 12 травня, в київському Палаці Спорту на сольному концерті співачки. Також пісня незабаром була випущена синглом на підтримку однойменної концертної програми.

Слова і музику до композиції «I Believe in U» Джамала написала самостійно. Цю пісню артистка присвятила тим людям, які підтримують і надихають співачку.

Також в 2017 році вийшов і відеокліп на цю пісню. Кліп знімався три дні, зйомки пройшли в Португалії, в передмістях Лісабона Синтра і Ерісейра і в регіоні Алентежу. Режисером виступив Ігор Стеколенко, знайомий музичним фанатам за кліпами для рок-групи «Океан Ельзи» та групи «Brutto».

Головні ролі в музичному відео виконали популярні португальські актори. Роль дорослого головного героя відеокліпу дісталася Бруно Лагранж (Bruno Lagrange), який знаком телеглядачам Португалії та світу щодо участі в популярному португальському серіалі «Королева квітів». Головного героя в підлітковому віці зіграв Гонзало Віладебо (GonçaloVilardebó), а ролі батьків хлопчика виконала акторська пара Фабіо Таборда (FabioTaborda) і Ванесса Таборда (VanessaTaborda), чоловік і дружина в реальному житті.

Прем'єра кліпу відбулася 17 травня на офіційному YouTube-каналі Джамали.

В цьому ж році Джамала проявила себе і як актриса. Співачка зіграла роль фрейліни в картині «Поліна». Також в 2017 році Джамала з'явилася як камео в телефільмі «Боротьба Джамали» і документальній картині «Джамала.UA».

Джамала

Також 2017 рік став для співачки роком нагород. Джамала отримала музичну премію «YUNA» в номінаціях «Кращий соло-артист», «Краща пісня» ( «одна тисяча дев'ятсот сорок чотири») і «Кращий дует» за пісню «Заманили». Співачка виконала цю композицію разом з «ДахаБраха». Крім перерахованого, в скарбничці артистки всеукраїнська премія «Жінка України-2017» в номінації «Культура» і премія «Viva! Найкрасивіші-2017 »в номінації« Гордість країни ».

Дискографія

  • 2011 -For Every Heart
  • 2012 - For Every Heart: Live Аt Arena Concert Plaza
  • 2013 - Allor Nothing
  • 2014 року - Thank You
  • 2015 - «Подих»
  • 2016 - «1 944»

Новости