Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бориспіль розповів, чому Ryanair не літає в Україну

Термінал F аеропорту Бориспіль стане базою для чартерних і бюджетних перевізників

Термінал F аеропорту Бориспіль стане базою для чартерних і бюджетних перевізників. Про це сьогодні на прес-конференції заявив генеральний директор аеропорту Бориспіль Антон Волов, повідомляє ЦТС .

Термінал виявиться в розпорядженні лоу-кост авіаліній і чартерних перевізників після того, як базова компанія аеропорту Міжнародні авіалінії України перевела всі свої міжнародні регулярні рейси в термінал D, уточнюють в аеропорту. Протягом місяця на терміналі F буде проводитися налагодження всіх процесів для переорієнтації на новий формат, і на цей період аеропорт обмежить кількість обслуговуваних там рейсів. Але після цього всі компанії, які працюють в сегменті чартерних і лоу-кост перевезень, запрошуються для роботи туди.

"Але це не буде робитися примусово, адже головний для компаній питання - щодо обороту повітряних суден. Якщо одні й ті ж літаки використовуються і для чартерних, і для регулярних рейсів - базування в різних терміналах може бути невигідним. Ті, хто захоче залишити чартерні або лоу-кост рейси в терміналі D - нехай залишають ", - уточнив Волов. Аеропорт розраховує на швидке заповнення терміналу F, пропускна здатність якого становить 4 млн. Пасажирів в рік, в тому числі за рахунок низькобюджетних компаній.

"Ми ведемо переговори з усіма провідними лоу-кост компаніями. Але з деякими з них, наприклад, з компанією Ryanair, спілкуватися дуже складно. Зазвичай вона використовує периферійні аеропорти і не готова платити гроші за обслуговування своїх пасажирів. І навіть, навпаки, бажає отримувати субсидії від аеропорту за те, що призведе сюди пасажиропотік. Але це у нас неможливо. Бо наш аеропорт не має ніякого морального права обслуговувати пасажирів Ryanair за 5 доларів і не надати аналогічних пільг своєї рідної базової авіакомпанії, яка формує про новной пасажиропотік ", - пояснив Волов.

За даними Борисполя, МАУ зараз формує близько 40% пасажиропотоку аеропорту.

Цитування цього матеріалу дозволено тільки за умови активного гіперпосилання, не закрите для для пошукових систем, на www.avianews.com



Новости