Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Москві станції метро «Річковий вокзал» і «Сходненская» можуть з'єднати канаткою

Зараз, щоб дістатися з району, наприклад, Головінський в Тушино, необхідно витратити 45 хвилин. З появою нової канатної дороги час у дорозі можна буде скоротити до семи Зараз, щоб дістатися з району, наприклад, Головінський в Тушино, необхідно витратити 45 хвилин

Фото: Володимир Смирнов / ТАСС

У Москві може з'явитися нова канатна дорога. як пишуть «Ведомости» , Пройти вона повинна через Химкинское водосховище. Чи буде канатна дорога інтегрована в транспортну систему столиці та чи стане користуватися популярністю?

Інвестори пропонують з'єднати станції метро «Річковий вокзал» і «Сходненская». З такою приватної концесійної ініціативою виступили німецька будівельна компанія BPS International і австрійський виробник підйомників Doppelmayr.

Зараз, щоб дістатися з району, наприклад, Головінський в Тушино, необхідно об'їжджати через МКАД десять кілометрів. Це з урахуванням пробок займає до 45 хвилин. На метро - рівно стільки ж, з двома пересадками.

Розрахунковий час в дорозі по канатній дорозі протяжністю 2,3 кілометра має скласти сім хвилин. Кожна кабіна зможе вміщати 30 осіб. В добу такий підйомник міг би перевозити до 19 000 пасажирів. Для зручності інвестори пропонують пов'язати канатну дорогу з метро єдиним вестибюлем і платіжною системою: приймати для оплати карти «Трійка».

Якщо цей проект буде здійснений, він стане хорошою альтернативою для будь-якого іншого виду транспорту на півночі Москви, вважає експерт міжрегіонального об'єднання «Місто і транспорт» Володимир Валдін:

Інвестори готові вкласти в проект 4 млрд рублів, обійшовшись без фінансової підтримки міста. Окупати будівництво та утримання канатної дороги вони розраховують за рахунок виручки від продажу квитків, реклами і доходів від комерційних площ. Закінчити будівництво передбачається через два з половиною роки після отримання дозволів. Однак якщо канатну дорогу розглядати з точки зору транспортної артерії, то і ціна квитка повинна бути, як на автобус або метро. У цьому випадку без фінансової підтримки міста не обійтися, каже незалежний аналітик Дмитро Адамідов:

У Росії вже є досвід будівництва та експлуатації канаток саме в якості транспорту. У Нижньому Новгороді така дорога з'єднує, власне, саме місто і Бор на іншій стороні Волги. Ця канатна переправа вважається найдовшою в Європі. Загальна її протяжність становить 3661 метр. Перетнути річку можна за 12 хвилин. Пропускна здатність - до тисячі осіб на годину. Ціна квитка - 100 рублів. При цьому з бажаючих переправитися на інший берег в годину пік навіть шикуються черги.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи буде канатна дорога інтегрована в транспортну систему столиці та чи стане користуватися популярністю?
Ru в ваші джерела новин?

Новости