Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Держдеп США дав оцінку візиту Путіна до окупованої Абхазії

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 серпня 2017, 9:12 Переглядів: 10 серпня 2017, 9:12 Переглядів:   Путін в окупованій Абхазії

Путін в окупованій Абхазії. Фото: AFP.

У Державному департаменті США назвали візит президента Росії Володимира Путіна в окупований регіон Грузії, на територію невизнаної Абхазії, "невідповідним кроком і несумісним з принципами, що лежать в основі Женевських міжнародних конвенцій, учасниками яких є Росія ".

"Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах своїх міжнародно визнаних кордонів і відкидають визнання Росією Абхазії і Південної Осетії. Сполучені Штати наполягають на тому, щоб Росія виводила свої війська на довоєнні позиції за угодою про припинення вогню від 2008 року і скасувала своє визнання грузинських регіонів Абхазії і Південної Осетії ", - заявили в Держдепі.

Як повідомлялося, Путін в день дев'ятої річниці збройної агресії РФ проти Грузії відвідав невизнану Абхазію і запевнив її в забезпеченні безпеки і "незалежності". Путін в ході візиту до окупованого регіон заявив, що Росія буде гарантом безпеки і "суверенітету" окупованій Абхазії .

Відвідування Абхазії Путіним засудили президент України Петро Порошенко і президент Грузії Георгій Маргвелашвілі. Крім того, в НАТО назвали візит Путіна в невизнану республіку Абхазія "шкідливим" для міжнародних зусиль, спрямованих на мирне врегулювання.

В ніч з 7 на 8 серпня 2008 року російські військові увійшли до Грузії після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія. В результаті п'ятиденної війни Росія визнала незалежність цих двох грузинських регіонів і ввела додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях. Всі держави світу, за винятком Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру визнають ці регіони територією Грузії, окупованими Росією. За офіційними даними грузинської влади, в результаті подій 2008 року загинуло понад 400 осіб, більше 2000 отримали поранення.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Держдеп США дав оцінку візиту Путіна до окупованої Абхазії". інші США дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости