Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Водоспад «Срібні струмені»

  1. Як дістатися

Природа може вважатися вічної в цілому, але по відношенню до окремих її об'єктів це зовсім не так. Природні пам'ятники народжуються і гинуть так само, як і рукотворні. Тим, кому пощастило побачити їх в первозданному вигляді, збережуть для нащадків пам'ять про них. Мені пощастило, я бачив водоспад «Срібні струмені» і навіть фотографії з ним маю.

Водоспад вважався одним з найкрасивіших в Криму. Його цінували не тільки за повноводість, яка зберігається тут протягом цілого року, а й за мальовничість. За зарослому мохом казковому «козирка» стікали краплі води, граючи на сонці сріблом. А під тим «козирком» була печера, через яку можна було піднятися на самий верх водоспаду. Я так робив неодноразово, це було просто і цікаво, але в 2016 водоспад обрушився. Тепер «Козирок» лежить в руслі річки, а пам'ять про колишню красу кримської пам'ятки залишилася на фото.

Тепер «Козирок» лежить в руслі річки, а пам'ять про колишню красу кримської пам'ятки залишилася на фото

Водоспад «Срібні струмені» Водоспад «Срібні струмені»   Водоспад «Срібні струмені»   Водоспад «Срібні струмені» після обвалення Водоспад «Срібні струмені» Водоспад «Срібні струмені» після обвалення

Як дістатися

Незважаючи на те, що водоспад обрушився і тепер не такий ефектний як раніше, побувати тут все одно варто. Дістатися до нього з Севастополя або Сімферополя можна на автобусі, що прямує до міста Бахчисарай. Звідти випливає пересісти на маршрутку до села Соколине і йти пішки близько п'яти кілометрів в напрямку великого каньйону . Дорогу до водоспаду підкаже покажчик, спрямовує вас наліво по ходу руху, а до Великого каньйону Криму - направо.

Також можна дістатися до водоспаду з Ялти. Для цього буде потрібно піднятися на гору Ай-Петрі і слідувати по дорозі в сторону Бахчисарая (можна пішки, можна на автомобілі).

Адреса: село Соколине, Бахчисарайський район, Крим

Координати: 44.511975, 33.970169

Розповісти друзям

Новости