Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Водоспад Скакало.

Водоспад Скакало знаходиться поблизу траси, що з'єднує між собою Ужгород зі Львовом, неподалік від селища Чинадієво, що славляться своїми архітектурними пам'ятками

Водоспад Скакало знаходиться поблизу траси, що з'єднує між собою Ужгород зі Львовом, неподалік від селища Чинадієво, що славляться своїми архітектурними пам'ятками.

Струмок поточний з карпатських гір тут утворює перепад, ділячи великими брилами русло струмка на кілька різного роду потоків, живописно переливаються феєрверками бризок від падаючої води. Урочище, в якому протікає струмок красиво в будь-який час року. Величезні кам'яні валуни колись перегородили гирлі струмка, в результаті чого на ньому утворилося безліч різного роду водопадиков, найбільшим з яких є Скакало. Сам водоспад складається з трьох ступенів, загальною висотою трохи більше чотирьох метрів, через які немов по сходах весело дзюрчить вода, підскакуючи з каменю на камінь. Видно звідси і пішла назва водоспаду. Побувати на водоспаді можна вибравши наші походи в Карпати .

Перед водоспадом Скакало є кілька великих каменів, на яких також є невеликі потоки. Туристи іноді помилково вважають що це і є водоспад Скакало, хоча насправді, щоб потрапити до нього, потрібно пройти ці камені, і тільки тоді через сотню метрів представиться можливість побачити сам водоспад.

Потрапити на водоспад можна від розташованої неподалік турбази Водограй, куди можна дістатися маршруткою з містечка Мукачеве. Доріжка веде через невеликий буковий лісок, з красивими стрункими деревами. Чуть чуть і ви у каменів, які обходяться зліва, ще пара хвилин - і ви на водоспаді. Від водоспаду можна прогулятися на прилеглу гору , На всьому шляху підйому тут ростуть зарості смачною ожини, яку дуже любив туристами різного віку.

Додати коментар

Новости