Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природа: Гори, річки, водоспади і озера

  1. Гори займають 70% території Японії Близько 70% Японії займають гори з досить крутими схилами, хоча...
  2. Невеликі, але швидкі ріки
  3. Отримуйте задоволення від річок
  4. Водоспади є по всій Японії
  5. Отримуйте задоволення від водоспадів
  6. Озера займають 1% території Японії
  7. Отримуйте задоволення від озер

Гори займають 70% території Японії

Близько 70% Японії займають гори з досить крутими схилами, хоча їх висота над рівнем моря не така велика. Найвища гора в Японії - це гора Фудзі висотою 3776 метрів над рівнем моря.

Ви можете побачити засніжені долини, сніг в яких лежить навіть влітку, стрімчаки, різні види гірської рослинності, скелясту місцевість, льодовики, болота і цілий ряд інших гірських ландшафтів. В Японії багато вулканів, що створює вулканічний ландшафт, наприклад, кальдери.

Отримуйте задоволення від альпінізму

Альпінізм - справжнє задоволення, яке дозволяє вам на собі випробувати зміну пір року. Він також допомагає вам усвідомити свій успіх, коли ви добираєтеся до вершини.

Перед сходженням необхідно все ретельно підготувати. Заздалегідь прокладете маршрут сходження і обов'язково візьміть з собою карти і компас.

Вибирайте одяг, який не буде обмежувати ваші рухи і підходить по погоді. Не забудьте взяти з собою светри і запасне нижню білизну, а також робочий мобільний телефон. Якщо ви відчуваєте нездужання, сходження потрібно відкласти.

В горах погода може різко змінюватися, тому вкрай важливо заздалегідь уточнити прогноз погоди. На випадок дощу візьміть з собою дощової плащ.

Невеликі, але швидкі ріки

Японські річки невеликі, але протягом в них дуже швидке через те, що місцевість в Японії переважно гірська, і хребти ділять ландшафт на безліч рівнин і басейнів. Найдовшою річкою в Японії вважається Сінано, її довжина становить 367 кілометрів.

Річка Синано Nagano Prefecture / cJNT

Отримуйте задоволення від річок

У японських річках можна займатися водними видами спорту або порибалити. Є два варіанти сплаву по річці - найняти човен в японському стилі і насолоджуватися пейзажем, поки човняр розважає вас розповідями і уявленнями, або ж зайнятися спортом на відкритому повітрі.

Рівень води в річках може підвищуватися через раптових злив, тому краще заздалегідь уточнити прогноз погоди. Будьте обережні, зупиняючись на берегах річки або піщаних мілинах, які може швидко затопити водою, якщо рівень води в річці несподівано підніметься.

Якщо ви побачили потопаючого людини, викличте поліцію, пожежників чи покличте проходять повз людей на допомогу. Щоб допомогти потопаючому, не заходьте далеко в воду - так ви ризикуєте своїм життям. Замість цього краще протягнути йому з берега довгу палицю або кинути великі пластикові пляшки або бутель для кулера, щоб допомогти потопаючому людині.

Якщо у воді у вас виникла проблема, поверніть голову проти течії, перекиньтеся на спину і пливіть за течією. Плисти проти течії досить ризиковано.

Водоспади є по всій Японії

Безліч гірських хребтів і велика різниця висот над рівнем моря сприяли виникненню різних видів водоспадів в Японії. У 1990 році був складений список «Сто кращих водоспадів Японії» за сприяння Міністерства навколишнього середовища Японії і Агентства лісового господарства. Водоспад Хогоромо, який називають Ніагарським водоспадом Сходу, і водоспад Нунобікі займають особливе місце серед цієї сотні найкращих водоспадів.

Сайт «Сто кращих водоспадів Японії»: http://www.mori-taki-nagisa.jp/

Отримуйте задоволення від водоспадів

Ви можете не тільки помилуватися водоспадом, але і піднятися на нього або зайнятися каньйонингом. Будьте обережні при наближенні до водоспаду, оскільки там легко послизнутися.

Озера займають 1% території Японії

Японські озера, включаючи озеро Бива (префектура Сіга), озеро Касумігаура (префектури Ібаракі і Тіба) і озеро Саром ( Хоккайдо ) Займають 1% від загальної площі Японії. Більшість з них представляють собою озера в кальдерах, кратерного озера і запрудниє водойми, створені в результаті вулканічної діяльності. Найбільшим озером в Японії є озеро Бива, площа якого становить 670,3 квадратних кілометрів.

Озеро Бива займає одну шосту частину префектури Сіга

Отримуйте задоволення від озер

Ви можете зайнятися веслуванням, риболовлею, плаванням або відправитися в круїз по багатьом озерам Японії. Однак врахуйте, що в деяких озерах заборонено ловити рибу, і іноді веслування дозволена тільки в спеціально відведених місцях.

Новости