Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Гоа

  1. Що подивитися в Гоа
  2. португальські форти
  3. Спадщина Старого Гоа
  4. водоспад Дудхсагар
  5. плантації спецій
  6. Національні свята і карнавали

Індія багата на різні міфи і легенди, цікаві історії з глибин віків, на пам'ятки, які підтверджують - країна дійсно красива, цікава, екзотична. Те ж саме, що про всю Індії можна сказати і Гоа - штаті, який став найпопулярнішим у туристів.

Що подивитися в Гоа

Що подивитися в Гоа

Що подивитися в Гоа? У штаті є кілька знакових місць, куди варто відправитися. Наприклад, подивитися на форти - спадщина колоніального панування, відбудовані португальцями, майстрами захисних споруд. Зведення бастіонів було справжнім мистецтвом. Важливо було все: товщина стін, їх висота, розташування гармат, місце для будівництва, адже відбивати удари супротивника, який бажає закріпитися на цій території, доводилося часто.

Тури в Гоа

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

португальські форти

Найвідоміші форти Гоа - Агуада і Алорна. Зміцнення з червоного каменю, який під впливом часу порядком потемнів, стоять тут ще з початку XVII століття. Форт Агуада розташувався на морському березі, на пляжі Кандолім . Його ровесник, форт Алорна, варто далеко від моря, але теж у води - на березі річки Чапора. фортів в Гоа дуже багато більше, але найбільшу популярність і популярність придбали саме ці два.

Спадщина Старого Гоа

Щоб побачити не лише бастіони, а й більш «мирні» споруди варто взяти екскурсію в Старий Гоа. Старий Гоа - місто, що розташувався неподалік від сучасної столиці регіону, Панаджі. Колись, ще до пришестя португальських завойовників, він вражав, а за часів іноземного панування перетворився в солідний релігійний центр. Тут відбудовано безліч церков. Можна відправитися до Собору святої Катерини, пройтися біля Базиліки Ісуса, відвідати церкву Св. Франциска Ассизького ...

Найзручніше замовити екскурсію по Старому Гоа, але можна дістатися і самостійно. Старий Гоа (Гоа-Велья) знаходиться всього в 9 км від столиці Панаджі, туди можна доїхати на таксі або громадському транспорті.

водоспад Дудхсагар

На території штату знаходиться унікальна природна пам'ятка - водоспад Дудхсагар (в дослівному перекладі - «молочний океан»). Він входить в сотню найвищих водоспадів світу, вважається одним з найбільших в Індії. Тонни води падають вниз з висоти в більш ніж 300 метрів! Дудхсагар краще відвідувати в зимовий час. Навесні і влітку все враження про нього можуть зіпсувати дощі і спека.

Дудхсагар знаходиться досить далеко від пляжних курортів, на сході штату. Кращий варіант - замовити екскурсію до водоспаду, в яку входить прогулянка по джунглях.

Водоспад Дудхсагар, Гоа, Індія
Водоспад Дудхсагар, Гоа, Індія. Дізнатися ціни на тури в Гоа

плантації спецій

Куди ще з'їздити в Гоа ? Можна відвідати плантації спецій. В арсеналі кожної господині є чимало пакетиків з різними смачно пахне сумішами, але не завжди ми знаємо, як вони ростуть. Опинившись в Індії можна влаштувати «лікнеп» по спецій. У Гоа є кілька плантацій, куди возять туристів. Справа залишається за тим, щоб вибрати найбільш цікаву і зручну за місцем розташування.

Національні свята і карнавали

До визначних пам'яток Індії можна цілком віднести місцеві свята та фестивалі. Яскраво, весело, шумно і до того ж красиво - саме так можна описати все торжества. Ось, наприклад, гоанськая Карнавал, який стає головною подією зими і проходить щорічно перед католицьким постом. «Пий, їж, веселися!» - ось головне керівництво до того, чим треба займатися на карнавалі.

Як приклад нестримної веселості можна привести відомий вже практично всьому світу весняне свято фарб Холі (в 2018 році буде відзначатися 1 і 2 березня). До красивим свят можна віднести осінній Дівалі (у 2017 році буде відзначатися 19 жовтня, в 2018 році - 7 листопада), який відзначають запалюванням тисячами тисяч свічок і ліхтариків, громом феєрверків. Дівалі знаменує перемогу добра над злом, світла над темрявою, проходить дуже видовищно.

Новости