Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Африка, Альпи і Японія: де шукати їх в Україні

Якщо ви поки не встигли відвідати найцікавіші країни - не варто засмучуватися. В Україні є багато локацій, які дуже схожі на знамениті місця за кордоном.

Виявляється, на нашій території "вмістилося" безліч заморських країн - починаючи від "дикої" південної Африки, закінчуючи далекою країною сонця, що сходить, розповідає видання " Новини країни ".

1. Одеська "Італія"

Маленьке місто Вилкове непомітно розташувався на півдні України, в 300 км від Одеси. І назва непримітне, і на карті майже непомітно, і населення всього кілька тисяч. Але є тут одне "але". Вилкове - це місто на воді. Так-так, виявляється в нашій країні теж є своя Венеція. Замість звичних вулиць і тротуарів - канали шириною в кілька метрів, якими місцеві плавають на українських "гондолах". І, заради правди, варто відзначити, що повітря в Вилково чисте і свіже, на відміну від характерного для Венеції запаху цвілі.

Читайте також:

2. Херсонська "Африка"

Якщо ви давно мріяли відправитися в справжнє африканське сафарі, поспішаємо повідомити: тепер не потрібно летіти на інший материк у пошуках екзотичної фауни. Поблизу міста Каховка, що знаходиться в 100 км від Херсона, розкинула свої простори територія заповідника "Асканія-Нова".

Це унікальний куточок незайманої природи, де в вільних умовах проживають дивовижні для наших країв птахи і тварини. Кого тут тільки не зустріти: верблюди, зебри, фламінго, антилопи, лами, степові орли, коні, журавлі, бізони, буйволи, сайгаки. Такого тісного контакту зі світом фауни вам не знайти навіть в зоопарку: павичі гордо виходжують зовсім поруч, а щоб погладити поні - досить лише простягнути руку. Обережно, верблюди! А вони тут не тільки плюються в різні боки, але можуть і потрапити в ціль.

А вони тут не тільки плюються в різні боки, але можуть і потрапити в ціль

"Асканія-Нова"

Читайте також:

3. Ужгородська "Японія"

Не треба знати японську мову або захоплюватися культурою аніме, щоб перейнятися любов'ю до Японії. Подорожуючи в перші травневі дні по Україні, ніяк не можна обійти увагою вітчизняний східний оазис - цвітіння сакури в Ужгороді. Саме в цей період, як правило, фантастичний пейзаж постає у всій своїй рожевій красі: як в одній зі сцен японського фільму, коли головна героїня гордо ступає по алеї, а ніжні пелюстки сакури обсипають її рожевим дощем. Видовище для досвідчених естетів! А якщо ви відвідаєте вулиці Довженка і Ракоці, побачите ще більш вражаючу картину - тут разом з сакурами розпускаються білі і фіолетові магнолії.

4. Закарпатські "Альпи"

Величні зелені гори ніби натягнули на себе білу шапку - подібне видовище ви, безсумнівно, знайдете в Альпах. Але в Карпатах вас чекає щось зовсім особливе: починаючи з незайманої природи і закінчуючи дивним гостинністю місцевих жителів. Бурхливі річки і гірські озера, безкрайні поля, оповиті легким серпанком і ледь чутними гуцульськими мелодіями, - тут дійсно чарівний вид природи ідеально доповнює неповторний колорит.

Але як же побувати в Карпатах і не побачити Синевирське озеро? Це все одно, що відвідати Рим, проігнорувавши Колізей! Назва водойми місцеві жителі пояснюють однією красивою легендою - про графську дочка на ім'я Синь. Гуляючи якось раз карпатським просторами, зустріла дівчина пастуха - Віра. Як і водиться в подібних історіях, молоді люди полюбили один одного і стали таємно зустрічатися. Дізнавшись про це, строгий граф був невблаганний: він наказав скинути пастуха зі скелі. Довго плакала Синь. Настільки довго, що й виплакала ціле озеро.

Легенди легендами, але є щось чарівне в цьому куточку природи. Вода в джерелі настільки чиста, що навіть на самій глибині можна побачити дно! А навколо - сосни, ялиці, буки. Не дарма це місце називають "перлиною Карпат".

Читайте також:

5. Карпатська "Голландія"

Щорічно в Нідерланди з'їжджаються мільйони туристів, щоб помилуватися знаменитим голландським парком нарцисів. А чи знаєте ви, що в мальовничому Закарпатті вас чекає ще більше ефектне видовище? У районі містечка Хуст. Туди зручніше дістатися через Львів, подолавши 300 км. Але це того варте! На початку травня тут буквально за одну ніч відбувається справжнє диво - величезна зелене простір ховається сліпуче білим цвітінням нарцисів. Місцеві пояснюють це прекрасне явище не менш романтичною легендою. Як ви встигли зрозуміти, в Карпатах красиві історії люблять.

А оповідає ця легенда про кохання князівській дочці Русі і простого гончара Іванка. За легендою, одного разу в знак своїх ніжних почуттів хлопець подарував коханій вазу з намальованим нарцисом. Дізнавшись про це, князь сильно розсердився і скинув подарунок з високої гори вниз. Розлетілася ваза сотнею дрібних шматочків, а коли зійшло сонце - все побачили, що галявина "розквітла" білим килимом з нарцисів. Так і живе красива легенда на устах у місцевих, а мальовнича долина навесні стає її наочним підтвердженням.

6. Чернівецька "Прага"

Ох, ці прекрасні кольорові вулички Праги! Вся принадність старовинної Європи втілилася в них. Стоп-стоп, але ми в Чернівцях! Місто зачаровує вже з самого приїзду - створюється відчуття, що за ніч ви перемістилися на кілька століть назад. Це пробуджує бажання скоріше побачити, що ж підготував сам місто. А він вас точно не розчарує. В першу чергу, рекомендуємо прогулятися по вулиці Ольги Кобилянської. Це справжня гордість міста, її раніше населяли самі знатні вельможі. Згідно з легендою, вулицю навіть підмітали букетами троянд!

Наступне, що необхідно побачити в Чернівцях - це національний університет. Один з найстаріших в Україні, між іншим. Зовні він нагадує відомі європейські університети: Кембридж, Сорбонну і т.д. Побувавши в Чернівцях, не можна обділити увагою величні ратуші і собори з фресками. До слова, завдяки історичному впливу Австро-Угорщини, їх тут безліч. Також не забудьте відвідати величезну центральну площу Турецької криниці і подивитися на оригінальний будинок-корабель.

7. Хмельницька "Ірландія"

Коли доберетеся до маленького села Бакота, перед вашими очима постануть прекрасні зелені пагорби Ірландії з її скелястим рельєфом. А з висоти відкривається чарівний краєвид - на блискучу водну гладь. Але, крім мальовничого виду на Дністер, це містечко має ще одну особливість - його немає на карті. Виною цьому непокірна річка - притока знищив більшу частину території Бакоти та її архітектурні пам'ятки.

Тепер ця назва умовна носить берег уздовж Дністра, де збереглися руїни колись величного монастиря. Знайти це містечко можна в 50 км на схід від Кам'янця-Подільського. Здається, що якщо і жив Бог на землі, то в цих білих келіях, а якщо пив воду - то з цілющих джерел Бакоти.

Читайте також:

8. Черкаська "Норвегія"

З Хмельницької області вирушаємо в Черкаську - продовжуємо наше навколосвітню подорож! Всього в 100 км від столиці, в районі села Буки є одне воістину райське містечко, яке українці вже давно прозвали "маленької Норвегією". А все завдяки Буцький каньйон, високі скелясті береги якого охороняють спокій річки Гірський Тікич. Цей пейзаж дивно нагадує норвезький фіорд! Найбільш прекрасним Буцький каньйон буває в травні - природа вкривається яскраво-зеленим різнотрав'ям і "прикрашається" дикими тюльпанами.

Зовсім поруч з каньйоном розташувався галасливий водоспад. А якщо пройти ще трохи далі, ви побачите руїни старовинного млина, побудованої ще в XIX столітті. Тут багато рівнинних майданчиків для пікніків, тому якщо у вас є намет - сміливо беріть її з собою.

Буцький каньйон

9. Українська "Ніагара"

Знаєте, що спільного у Тернопільській області зі штатом Нью-Йорк? Наявність величного водоспаду. Однак, наш Джуринський водоспад по сей день залишається в тіні свого більш "розкрученого" сусіда - Ніагарського водоспаду. Але, побувавши в маленькому селі Нирків, ви зрозумієте, що незаслужено. Дістатися туди досить складно: громадський транспорт практично не заїжджає в таку глибинку, а ось на автомобілі можна - від Тернополя Нирків відокремлюють близько 100 км.

Але такий шлях подолати точно варто заради чудових пейзажів. Це один з найбільших українських водоспадів: цілих 16 метрів бурхливої ​​гірської води, яка з шумом прокладає собі дорогу. Через потік вимощений невеликий місток, а зовсім поруч розташувалися руїни Чорногородська замку, тому ефектні фотографії - гарантовані. І якщо ви все-таки вирішите вибратися в цю частину України, рекомендуємо вам захопити з собою намети та купальні костюми - звідси точно не захочеться їхати як мінімум кілька днів.

Джуринський водоспад

Джуринський водоспад

Ніагарський водоспад

Читайте також:

10. Тернопільська "Німеччина"

Але не поспішайте залишати Тернопільську область після екскурсії до Джуринського водоспаду. Цей південний куточок вмістив в собі ще одне мальовниче містечко - Заліщики. З усіх боків круглий клаптик землі оточений річкою Дністер, а на сушу веде лише невеликий міст. Якийсь півострів прямо в "серце" Україна - в 120 км від Тернополя! Але панорамний вид - це ще не все, чим можуть похвалитися Заліщики. У самому місті також є на що подивитися.

Довгий час це місце знаходилося під протекторатом Польщі, якій воно і повинно своєї прекрасною архітектурою: старовинним костелом Щепанова, величним маєтком князя Понятовського, церквою Св. Трійці. А ще цей маленький місто разюче нагадує один з куточків Німеччини під хитромудрою назвою Сааршляйфе: тут річка Саар огинає зелений пагорб села Оршольц - так само, як в Заліщиках.

раніше CityOboz розповідав про найпопулярніші грибних місцях в Україні .

Все найцікавіше з життя Меган Маркл - читайте у нас в Instagram !

Але як же побувати в Карпатах і не побачити Синевирське озеро?
А чи знаєте ви, що в мальовничому Закарпатті вас чекає ще більше ефектне видовище?

Новости