Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Термальні джерела Краснодарського краю

фото: baza-hutorok.ru

Геотермальний джерело - вихід на поверхню підземних вод, нагрітих вище 20 градусів. Більшість гарячих джерел харчуються водою, що підігрівається в районах активного вулканізму. Але не всі термальні джерела мають прив'язку до такої області, деякі під дією тепла прогрітих гірських порід набувають підвищену температуру.

Термальні джерела діляться на: теплі (20-37 градусів), гарячі (37-50 градусів) і дуже гарячі (50-100 градусів).

Цілющі властивості термальних джерел відомі ще древнім римлянам. Їх застосовують для лікування, оздоровлення, омолодження і просто для відпочинку. Тому термальні джерела так популярні у туристів. Але, наприклад, в Ісландії джерела застосовують ще й в якості теплопостачання. Столиця Ісландії Рейк'явік повністю обігрівається термальними джерелами!

Гарячі джерела славляться унікальним хімічним складом. Тепла вода допомагає здоров'ю, вода містить бром, йод, натрій, кальцій та інші корисні мінеральні речовини.

Також термальні джерела корисні для туристів-екстремалів, шкіра яких постійно знаходиться під дією сонця і вітру. Шкіра альпіністів зневоднюється від довгих переходів в поході, і термальне джерело дуже сильно заповнює сили. Шкіра після термальної води відразу стає свіжою, пружною і гладенькою. Вода насичує шкіру мінералами.

У гірських районах, наприклад на Кавказі термальні джерела мають температуру до 50-90 градусів. У районах активного вулканізму термальні джерела викидаються у вигляді гейзерів і струменів пари, які виносяться з глибини 1000 м, де вода дуже перегріта. На Кавказі немає гейзерів, в Росії їх можна зустріти тільки на Камчатці.

На Кубані налічується близько 32 родовищ термальних джерел, з них розвідано 13 родовищ.

Де скупатися?

База відпочинку «Водолій» в ст. Нижегородської Апшеронского району.

На базі три басейни, де термальні джерела подаються прямо зі свердловини. Температура 37-38 градусів. Плавати можна не тільки влітку, а й взимку.

База відпочинку «Хуторок» в п. Мостовському Мостовського району. www.baza-hutorok.ru

База розташована на околиці селища. Це сучасна база з кількома басейнами.

База відпочинку «Кордон» в п. Мостовському. www.kordon-7.narod.ru

База розташована також на околиці селища поряд з сосновим лісом. Тут 2 басейни з термальними джерелами. Глибина свердловини тисячі сімсот сімдесят сім м. Температура джерела 74 градуси.

База відпочинку «Аква-Віта» в п. Мостовському.

База розташована в західній частині селища. Є будиночки для розміщення.

База відпочинку «Женьшень» в п. Мостовському вул. Кооперативна, 2а.

База розташована в центральній частині селища, в парковій зоні. Є будиночки для розміщення і дитячий майданчик.

База відпочинку «Білі ночі» в республіці Адигея, Майкопський район, п. Тульський, вул. Західна 51.
8 (918) 428-6-000.

www.white-nights2009.narod.ru.

Де скупатися?

Новости