Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гаряче джерело Водолій в Краснодарському краї

  1. Опис джерела, користь і протипоказання
  2. База відпочинку «Водолій»
  3. Відпочинок та розваги

Мінеральна вода прославила Краснодарський край як здравницю, куди їдуть поправляти здоров'я жителі нашої країни і ближнього зарубіжжя. Численні мінеральні і термальні джерела містяться в облагородженому вигляді, при багатьох з них працюють лікарні і санаторії. До подібних належить і гарячий джерело в Краснодарському краї «Водолій». Знаходиться він в Апшеронському районі, поруч зі станицею Нижегородської, недалеко від Гуамское ущелини.

Знаходиться він в Апшеронському районі, поруч зі станицею Нижегородської, недалеко від Гуамское ущелини

Опис джерела, користь і протипоказання

Термальне джерело «Водолій» з мінеральною водою, вибився з-під землі, має температуру +85 ° С, але в басейні, який на ньому побудували, остигає до + 37 + 39 ° С.

У його воді перемішаний цілий комплекс вітамінів, мінералів, мікро- і макроелементів, необхідних для організму людини.

У найбільшій кількості в ній містяться:

  • Кальцій і магній;
  • Нітрити і амоній;
  • Йодид-іон і полікарбонат-іон.

Ці речовини позитивно впливають на профілактику та оздоровлення багатьох серйозних захворювань шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату. Але при лікуванні термальною мінеральною водою не можна забувати про існуючі протипоказання до її застосування. Так, не варто намагатися зцілитися на джерелі тим, у кого проблеми з тиском, нирками, онкологією, а також вагітним жінкам.

У будь-якому випадку, необхідно проконсультуватися з лікарем перед прийняттям ванн з мінеральною водою. Перебувати в басейні з водою з термального джерела слід не більше 15-20 хвилин, між процедурами потрібно робити перерву.

База відпочинку «Водолій»

Щоб зробити відпочинок і лікування на гарячому джерелі доступним і комфортним, на ньому побудували базу відпочинку «Водолій».

Величезна територія комплексу розмістилася в дуже мальовничому місці. Працює база цілий рік, вода з джерела подається в 11 басейнів, з яких 5 доступні для загального користування, а 6 відносяться до індивідуальних котеджів. У холодну пору року воду в басейнах трохи підігрівають. Купатися в загальних басейнах дозволено як туристам, що зупинився на кілька днів на базі, так і заїхав за все на 2-3 години і орендували альтанку з барбекю.

Для проживання на базі є такі варіанти розміщення:

  • Дво- та тримісні номери в головному корпусі готелю;
  • Котеджі на сім'ю або компанію від двох до дев'яти осіб.

Дво- та тримісні номери в головному корпусі готелю;   Котеджі на сім'ю або компанію від двох до дев'яти осіб

Всі будинки і сам готель з побутовими приміщеннями побудовані з натурального бруса, що максимально зближує обстановку з навколишньою природою. У кожному будиночку або номері є санвузол і кухня з необхідною побутовою технікою. При готелі працює кафе, в якому готують страви кавказької і російської кухні. У двох банкетних залах відзначають торжества: ювілеї, весілля, дні народження.

Відпочинок та розваги

На самій базі створено всі умови для приємного відпочинку: ігрові майданчики, дитячий басейн, лавки на посипаних каменем стежках, басейни. З активних розваг адміністрація «Водолія» пропонує кінні і піші прогулянки по околицях, а також поїздки на джипах і квадроциклах. Можна взяти в оренду вудки і порибалити в найближчих озерах, а спійману рибу приготувати на багатті. Якщо є бажання пополювати - ласкаво просимо в тир або на полювання в супроводі єгеря. Відчути себе паряться в хмарах птахом допомагають параплани - з висоти відкриваються неймовірні краєвиди.

Також організовуються короткі і тривалі екскурсії за територію бази відпочинку і найближчого селища.

Також організовуються короткі і тривалі екскурсії за територію бази відпочинку і найближчого селища

Незмінно популярністю користуються такі напрями:

  • Гуамское ущелині. Бере початок у селища Гуамка, що в 10 км від «Водолія». Глибоку ущелину довжиною в 5 км - популярне місце екскурсій серед туристів, які приїхали в Краснодарський край. Дістатися від бази відпочинку до заповідника «Гуамское ущелині» можна пішки, на конях, на машині, на квадроциклі. Так як ущелині іноді сильно звужується, пересуваються по його дну тільки пішки або на міні-поїзді, що ходить вузькоколійкою;
  • Палеонтологічний виставка в станиці Нижегородської, де перед відвідувачами відкривається світ розкопок, древніх скам'янілостей, а також різні морські мушлі і скелет кита;
  • Селище Мезмай, який знаходиться в 30 км від «Водолія». Колишній селище лісорубів сьогодні приваблює туристів ярмарком місцевих сувенірів. У цих краях знаходять натхнення художники, поети і письменники.

У цих краях знаходять натхнення художники, поети і письменники

Проведене на термальному джерелі час запам'ятається надовго, а гірський і лісове повітря, чиста вода зцілять душу і тіло.

Що ще почитати

Новости