Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

червоновуха черепаха

  1. Короткий опис даного виду
  2. Середовище проживання
  3. Чим годувати червоновухих черепаху
  4. види корму
  5. розмноження
  6. Яким повинен бути акватераріум для червоновухих черепахи
  7. Впадіння в сплячку
  8. Цікаві факти

Короткий опис даного виду

Панцир досить дорослої черепахи зазвичай покритий зморшками. Довжина її залежить від певного підвиду і, як правило, досягає 28 сантиметрів. Червоновуха черепаха має невелику пляму біля очей. Особливістю є те, що забарвлення у них різноманітне й має властивість змінюватися з плином років. Таким чином, в молодості вони мають зелене забарвлення, а в старості - абсолютно чорні. Черевний щит панцира має яскраво-жовтий колір з темнуватими круглими плямами. Зростає черепаха наступним чином: перші півтора року життя їх зростання досягає 7,5 см, потім темп стає повільніше і в рік вона збільшується лише на 1,25 см. За два роки зростання може скласти більше 20 см, тобто помилково вважати її карликової. І зовсім не варто слухати продавців, які переконують у протилежному.

Довжина виду Scripta Scripta досягає приблизно 27 см. Ця черепаха має яскравий жовтим Заочноямкові цяткою. Її пластрон насиченого жовтого кольору.

Інший підвид - Елегантна, має довжину в 28 сантиметрів. Червона Заочноямкові смуга розташована на голові, а на підборідді є вузькі смужки. Черевний щит панцира має великі цятки на всіх щитках.

Третій вид черепахи - Scripta Troostii, має найменшу довжину серед усіх - близько 21 сантиметри. На голові розташована вузька Заочноямкові смужка жовтуватого кольору, а на підборідді є широкі смуги. А пластрон її складається з незвичайних малюнків у вигляді «вічок», а буває і зі звичайних маленьких чорних цяток.

Середовище проживання

Черепахи живуть в дрібних озерах, що мають заболочені низькі берега. Знайти їх можна в США у Флориді, Вірджинії, Канзасі, Оклахомі, Нью-Мексико, а також в Мексиці, у всій Центральній Америці, на півночі Колумбії.

Чим годувати червоновухих черепаху

Що стосується молоденьких черепашок, то їм потрібна для активного життєвого зростання організму тваринна їжа. У зв'язку з цим її потрібно давати один раз в день, але не більше. Також, в акваріумі повинні бути різні водорості і будь-які інші рослини, які є їстівними для черепах.

Дорослі черепахи - це особини, які набагато більші 12 сантиметрів. Вони повинні харчуватися їжею раз в два або три дні і половину їх раціону обов'язково повинна складати якась рослинність. У акватерраріуме повинні знаходитися будь-які їстівні рослини, щоб черепахи могли їх є між прийомами тваринної їжі.

Кількість дається корму визначається виходячи з розміру черепахи. Для малюків норма - це два-три шматочки по одному кубічному сантиметрі, а для черепах доросліші - два-три шматки в кілька разів більше за розміром.

Потрібно стежити за тим, щоб корм був підходящої кімнатної температури і обов'язково сирої консистенції. Важливо пам'ятати про те, що молоді черепахи - це, перш за все, хижаки. Їх основний вид корму - це риба. Можна додавати в акваріум живих рибок, яких ні зможуть їсти. Потрібно урізноманітнити дається раціон і не загодовують тільки гаммарусом і сухим кормом. А дорослі черепахи всеїдні. Вони їдять і тваринний, і рослинний корм.

види корму

З риби черепахам корисно їсти минтай, бички, тріску, путасу і будь-яку іншу, але не жирну. Лівер може бути яловичий, а також можна давати печінку, куряче серце. З комах і ракоподібних: не сухий гаммарус, дощових черв'яків, рачків дафній, цвіркунів без лапок, жуків. Урізноманітнити подається їм їжу можна і за допомогою маленьких равликів, молюсків, кальмарів, жаб, маленьких пуголовків, морськими продуктами захоплюватися не варто, так як будь-яка черепаха сама по собі морська. З рослинного корму не заборонені водяні рослини: ряска, гіацинт і інші. До того ж, це може бути кульбаба, маргаритки і будь-які не отруйні лугові квіти і рослини. А овочі, крім моркви і листя салату, давати небажано.

Категорично не можна давати їсти черепахам з м'яса: будь-який фарш, сосиски, яловичину, ковбасу, баранину, курку, свинину і інше. Заборонено жирна риба, сир, фрукти і хліб. Краще уникати сухий корм.

Якщо акваріум добре облаштований, має ультрафіолетове освітлення, відповідні температурні умови, то вітаміни можна не включати в раціон. Але, в разі, коли умови далеко не ідеальні, то про вітамінно-мінеральну основу пам'ятати потрібно обов'язково. Спеціально для цього в корм вже включені вітаміни.

розмноження

Статева зрілість настає у самок і самців по-різному і на це також впливає їх спосіб життя. Якщо вони знаходяться в неволі, то цей період починається з 4 років у самців і з 5-6 років у самок. А на волі зрілості досягають вони приблизно до 8 років. Сезон парування починається з весни: в березні - квітні місяці. Процес у них наступний: самець дуже близько підповзає до самки, утикається в неї мордочкою і лоскоче її підборіддя довгими кігтями.

Відкладаються яйця за розміром не перевищують 4 см. Відкладаються вони на суші, а не в воді. Але місце для яєць повинно бути вологим, тому самка його змочує водою з анальних міхурів і потім вириває невелику ямку. У свої гнізда черепахи - самки відкладають не більше 10 яєць, які згодом закопуються. Період інкубації - аж до 150 діб. Цікава особливість з температурою. Якщо температура зберігалася вище 30 градусів, то вилуплюються самки, а якщо нижче 27 - самці.

Яким повинен бути акватераріум для червоновухих черепахи

Він повинен бути досить довгим, але в той же час нешироким і невисоким. За обсягом не менше 120 л. Рівень води повинен відповідати пропорціям панцира Вашої черепахи, щоб вона мала можливість перевертатися. У акваріума слід обладнати невеликий берег. Водну температуру підтримувати в межах 25 градусів, на суші - 31 - 33 градуси. Щоб температура залишалася на рівні, повинен бути передбачений спеціальний нагрівач.

Воду необхідно міняти і чистити в залежності від ступеня її забруднення. Але можна використовувати і спеціальний фільтр. Для молодих черепах переважно зовнішній, а для дорослих особин - тільки внутрішній. Не завадить і лампа-ультрафіолет, але вона повинна розташовуватися не низько, приблизна висота - 25 см, щоб черепаха не отримала опік очей. Ще одним варіантом облаштування акватераріума є лампа розжарювання з такими ж вимогами. Вони обидві мають відключатися на ніч.

Якщо за вікном гарна тепла погода, то намагайтеся частіше виносити черепах грітися. Але пам'ятайте, що в перший раз не потрібно тримати її на сонці довше 5 хвилин. І важливо збільшувати час перебування на свіжому повітрі поступово. Вони потребують і в темному містечку, куди зможуть періодично ховатися від сонця, так як схильні до перегріву.

Були розроблені деякі рекомендації щодо підтримуваної температури і тривалості освітлення для всіх черепах цього виду. Це не є обов'язковим, але дуже бажано для дорослих особин.

Так, для інших двох черепах з січня до березня температура повинна становити 18 градусів, а тривалість освітлення - 8 годин, квітень - 21/8, де 21 - це температура, а 8 - тривалість освітлення, травень - 24/10, червень - 27 / 13, липень - 28/13, серпень - 28/11, вересень - 25/10, жовтень - 22/8, листопад і грудень - 18/8.

А для Trachemys scripta troostii вимоги такі: січень - березень - 18/8, квітень - 20/8, травень - 21/10, червень - 23/13, липень - 26/13, серпень - 25/11, вересень - 20 / 10, жовтень - грудень - 18/8.

Впадіння в сплячку

Деякі вчені стверджують, що Trachemys scripta впадає в сплячку і що це їм необхідно. Але досить-таки складно уявити цей процес в домашніх умовах. Логічніше було б не створювати собі труднощів і не завдавати зайвого шкоди для здоров'я черепахи, організовуючи їй сплячку.

Цікаві факти

Червоновухі черепахи живуть до 45 років, а європейські болотні можуть протягнути і до 80.

Багато рибалки використовують їх яйця для приманки риби.

Будьте обережні, тому що черепахи можуть вкусити не тільки собі подібних, а й людини! Але якщо вони привчені до рук, то боятися нічого.

І не забувайте, що збалансоване харчування заставу активного росту черепахи і її довголіття!

Відео огляд

Новости