Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Значення води в житті людини

  1. Вода - джерело життя Питна вода - важливий елемент необхідний для існування всього живого на планеті....
  2. Користь води для організму

Вода - джерело життя

Питна вода - важливий елемент необхідний для існування всього живого на планеті. З давніх-давен люди при виборі місця для поселення віддавали перевагу місцевості, що знаходиться поблизу будь-якого джерела цілющої вологи: річки, озера, моря, океану. Освоєння ділянки під будівництво житла починалося з визначення місця проходження ґрунтових вод для зведення колодязя.

Вирушаючи в далекі мандри, будь то по морю або по суші, мореплавці і мандрівники обов'язково дбали про запаси питної води. Нічого не має такої цінності для подорожнього в жаркій місцевості, як ковток води. Важливіше тільки повітря, без якого життя нереальна. Без можливості втамування спраги, життя в тілі людини підтримується всього 2-3 дня. Без їжі можна протриматися значно довше. З цієї причини слід з повагою і вдячністю ставиться до дарів природи.

Здоров'я людей безпосередньо залежить від екології та водних резервів. Наше дбайливе ставлення до водних ресурсів, дозволить якісно витрачати і так невеликі їх запаси. Адже придатною води для пиття трохи, всього 1% від загальної площі, переважання води над сушею.

Вода - основа життя людини

Тіло людини на 60-70% складається з води. Цікаво, що ембріон на п'ятому місяці життя в утробі матері, складається на 94% з води. Але людський організм так влаштований, що з віком він втрачає вологу. Починаючи з дитячого віку, показник рівня вмісту води становить 85% всього тіла. З віком коефіцієнт наповненості водою вже стає 85-70%. У літніх людей рівень насиченості вологою знижується до 70-50%.

Всі живі істоти складаються з води: тварини - на 75%, морські мешканці - на 80%, молюски - на 99% Всі живі істоти складаються з води: тварини - на 75%, морські мешканці - на 80%, молюски - на 99%. Більшість овочів мають в своєму основному складі воду: огірки - 96%, помідори - 95%, яблука - 85%, картопля - 76%. Рекордсменом за змістом води серед харчових культур є кавун, він на 97% складається з води.

Людині необхідна для використання вода протягом всього його життя: для втамування спраги, приготування їжі, умивання, купання і т.д. Одним жителем планети за рік споживається приблизно від 30 до 60 тонн води тільки в процесі харчування. Щодня ми втрачаємо велику її кількість з потом, диханням і за допомогою інших видільних систем. Очевидно, що ці втрати потрібно неодмінно заповнювати. Не слід обмежувати себе в питті. Людині для поповнення внутрішніх водних запасів потрібно щодня випивати від 1,5 до 2 літрів чистої, фільтрованої, не газованої води. При цьому корисніше пити потроху і часто. Обов'язково перед прийомом їжі і не раніше, ніж через 1 годину після трапези.

Користь води для організму

Дотримуватися питного режиму необхідно на протязі всього життя. Щоб уникнути таких неприємних симптомів, як швидка стомлюваність, млявість, дратівливість, підвищення артеріального тиску та інших показників. Доведено споживання чистої води до необхідної норми збільшує тривалість життя в середньому на 15-20 років. Вода стимулює повну регенерацію тканин і всіх функціональних процесів організму. Вона покращує травлення, беручи активну участь в засвоєнні необхідних елементів, одержуваних з їжею. Тим самим, сприяючи прискоренню обміну речовин і відновленню функцій імунної системи. За рахунок чого відбувається швидке оздоровлення і омолодження всього організму, нормалізація ваги.

Вода підвищує загальну енергію. Відомо, що людський організм отримує «швидку» енергію з двох джерел: вода і вуглеводи (цукор). Погодьтеся, перший варіант набагато краще за багатьох факторів! Все тому, що вода легко переробляється і виводиться організмом, попутно захопивши з собою ще й шлаки з токсинами. Чого не скажеш про вуглеводи - їх надлишок перетворюється на жирові запаси, від яких дуже складно позбутися. Відчуття голоду і спраги виникає одночасно при зниженні рівня енергії. Людина, плутаючи ці сигнали, прагне задовольнити один з них, найчастіше голод. Чи не здогадуючись про те, що жага часто маскується під апетит. Не потрібно поспішати є при перших ознаках голоду. Спочатку необхідно заповнити водні запаси свого організму, допомагаючи тим самим йому очиститися, відновитися. І попутно підготувати травну систему до наступного прийняття їжі.

Всіма перерахованими вище очисними, оздоровлюючими, відновлюють і омолоджують властивостями володіє саме вода. Вона повинна бути обов'язково чиста, високої якості і ступеня очищення. Тому що всі напої, такі як чай, кава, соки і тому подібні - сприймаються організмом як їжа. Також вода має першорядне значення в засвоєнні організмом їжі, збагачуючи її необхідною енергією. Після чого частинки їжі, розщеплені на мікроелементи, доставляють всі поживні речовини разом з енергією всьому організму. Виявляється, без води продукти харчування не мають ніякої живильної і енергетичної цінності, так як просто не засвоюються. Без участі крові, що складається на 90% з води, поживні речовини не здатні самостійно транспортуватися до органів і тканин людського організму.

Отже, можна підвести підсумки, що вода не тільки джерело життя, гарантія здоров'я, і ​​повноцінної життєдіяльності організму. Вона гарантія бадьорого самопочуття, гарного настрою і привабливого зовнішнього вигляду на багато років. Здоров'я - це так просто!


Новости