Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вода: користь і шкода, яку воду потрібно пити і як правильно приготувати талу воду

  1. користь води
  2. шкода води

Всі ми чули про користь прийому двох літрів води , Але мало де написано про те, що це може принести шкоду. Майже всі поради не враховують вагу, ріст, клімат, фізичні навантаження. Невже автори вважають, що їх усереднені рекомендації однаково підійдуть і 45-кілограмовий дівчині, і 100-кілограмового бугая? Чому про це ніхто не замислюється? Або про те, що є різні типи води, які абсолютно по-різному впливають на здоров'я: сира, кип'ячена, тала.

води

І ось зі статті в статтю кочує аксіома про двох літрах води в день, абсолютно не враховує вишенаписанное. А деякі люди п'ють набагато більше води, вважаючи, що її мало не буває. Радимо заздалегідь дізнатися, до чого призводить надмірне вживання рідини, особливо сирої або кип'яченою.

Нижче ми докладно розберемо деякі популярні міфи, а також розглянемо користь і шкоду води для організму людини.

користь води

1. Якщо без їжі багато людей можуть прожити місяць, то без води - лише кілька днів. При цьому вже через 2 дня починаються серйозні порушення в організмі. Тому дуже важливо регулярно пити воду, зрошувати свій організм живильної вологою. Ні в якому разі не можна допускати зневоднення організму - від цього страждають всі внутрішні органи, і особливо серце. При нестачі води людина відчуває втому, іноді з'являються головні болі, знижується імунітет.

2. При достатній кількості води шкіра стає більш пружною. Звичайно, в 40 років вона не буде такою ж, як в 20, але принаймні сповільниться її в'янення.

Звичайно, в 40 років вона не буде такою ж, як в 20, але принаймні сповільниться її в'янення

3. Вода виводить з організму солі і токсини , Якщо вживається в достатній кількості. Насправді вона вимиває все, тому для здорової людини приймати величезні дози рідин буде шкідливо. Про це - нижче.

4. Користь води і в тому, що вона зменшує апетит, особливо, якщо випити її за 5-10 хвилин до їжі. А це сприяє схудненню.

шкода води

1. Якщо людина неправильно харчується і взагалі веде нездоровий спосіб життя, то пиття води буде сприяти очищенню його організму від токсинів. А ось тим людям, які харчуються правильно, мають дозоване фізичне навантаження і відмінне здоров'я, велика кількість води пити шкідливо. В цьому випадку будуть вимиватися всі корисні мікроелементи .

2. Вживання води і взагалі будь-яких рідин після їжі розбавляє шлунковий сік, що робить засвоєння їжі набагато гірше. Деякі можуть заперечити: «Так як раз від їжі всухом'ятку і бувають гастрити!» На що можна відповісти: «Жувати її краще треба, кожен шматочок мінімум 50 разів, а краще - 70. Тоді виділяється більше слини, яка не тільки змочує пишу, але і сприяє кращому перетравленню ». Після їжі максимум можна випити чверть склянки води. А якщо ви їсте на перше суп, то і цієї кількості краще уникнути.

3. Більшість людей п'є кип'ячену воду і в великих кількостях. При кип'ятінні вода втрачає свою структуру, і організм витрачає величезні зусилля, щоб знову її структурувати (а в іншому вигляді вона просто не може знаходиться в тілі). Тому, вживаючи кип'ячену воду в межах рекомендованої норми в 2 літри, ми сильно зношуємо свій організм.

4. Знаючи це, деякі люди переходять з кип'яченої води на сиру фільтровану. При цьому потрібно пам'ятати, що фільтри не затримують бактерії, і, вживаючи 2 літри води в день, ми робимо організм розсадником паразитів. Щоб вода принесла не шкоду, а користь, треба пити або бутильовану воду вищої категорії, або талу воду, яку можна приготувати самостійно.

Невже автори вважають, що їх усереднені рекомендації однаково підійдуть і 45-кілограмовий дівчині, і 100-кілограмового бугая?
Чому про це ніхто не замислюється?

Новости