Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода в Туреччині в жовтні 2019

  1. Особливості погоди, температура води і повітря
  2. Туреччина в жовтні: вибираємо курорт, де найтепліше
  3. Аланья в жовтні
  4. Сіде в жовтні
  5. Анталія в жовтні
  6. Кемер в жовтні
  7. Мармарис в жовтні
  8. Стамбул в жовтні
  9. Де краще відпочивати з дитиною в цей час?
  10. Що потрібно знати, відправляючись до Туреччини в середині осені?
  11. Ціни на відпочинок в Туреччині в жовтні 2019 року
  12. 5 порад тим, хто хоче відпочити в жовтневої Туреччини

Яскраві барви осені розтанули в холодному повітрі, поступившись місцем похмурому і похмурому жовтня?

Не біда!

Відправляйтеся в сонячну Туреччину і заряд енергії - викупайтеся в теплій воді і отримаєте неабияку частку сонячного світла.

У цій статті ви знайдете:

  • Яка погода в Туреччині в жовтні, температура води і повітря.
  • Який вибрати курорт для жовтневого відпочинку?
  • Яка вартість відпочинку в жовтні 2019 роки?

Особливості погоди, температура води і повітря

На початку жовтня на курортах ще можна насолодитися окремими жаркими днями, які не поступаються за кількістю сонячних променів «високого сезону» - липня та серпня. Але кінець сезону на пляжний відпочинок вже близько: в кінці жовтня повітря ледь прогрівається до + 18 ° C навіть вдень.

Погода в Туреччині в жовтні 2019 року Курорт Днем Вночі Температура води Стамбул +16 ... 21 ° C +15 ... 17 ° C + 17 ° C Аланья +21 ... 26 ° C +20 ... 22 ° C + 23 ° C Кемер +18 ... 23 ° C +15 ... 17 ° C + 17 ° C Мармарис +23 ... 25 ° C +18 ... 20 ° C + 19 ° C Сіде +22. ..27 ° C +20 ... 22 ° C + 24 ° C Анталія +21 ... 24 ° C +17 ... 19 ° C + 18 ° C

Детальніше: Погода в Туреччині по місяцях 2019 року

Море на початку місяця ще залишається по-літньому теплим. Температура води біля основних курортів Туреччини доходить до + 23-24 ° C, і в ясну погоду навіть дітям можна дозволити покупатися досхочу. Осінь - ідеальний час для поїздки на турецький берег Середземного моря. Вода на узбережжі в цьому регіоні тепліше, ніж на курортах Егейського моря, і пляжний сезон закривається трохи пізніше.

Купатися і засмагати краще в середині дня, коли повітря максимально прогрітий.

Ближче до вечора на узбережжі холоднішає. Навіть якщо не зарядить дощ (що в жовтні вже трапляється і в курортних зонах), вологість повітря буде досить висока, а мінімальний порив вітру і досить низька температура (близько + 17 ° C) перетворять погоду з «приємно прохолодною» в «мерзлякувату».

На вечірні та нічні прогулянки варто брати куртку або шаль. Про нічних купаннях під місяцем доведеться забути до наступного літа. Погода в кінці місяця змусить захопити з собою не тільки теплі речі, але і парасольку.

Туреччина в жовтні: вибираємо курорт, де найтепліше

Туреччина в жовтні: вибираємо курорт, де найтепліше

Щоб застати останні дні «оксамитового сезону», встигнути позасмагати і наплаватися в море до настання холодів і сезону дощів, варто вирушати на курорти, розташовані на узбережжі Середземного моря. У цих районах температура повітря і води зазвичай вище, ніж на берегах Егейського моря, а погода майже завжди безвітряна. Якщо влітку такий клімат швидше недолік, ніж перевага, то в середині осені плюси спокійного моря стають очевидні.

По темі: ТОП-7 курортів Туреччини в 2019 році

Для відпочинку в жовтні на морському узбережжі відмінно підходять популярні курорти Туреччини:

  • Аланія;
  • Анталія;
  • Стамбул;
  • Кемер;
  • Мармарис;
  • Сіде.

Навіть в зазвичай гучною і яскравою Анталії восени змінюється контингент. В середині осені сюди можна відправитися на відпочинок з дитиною.

Сезон тут триває до глибокої осені. Якщо в липні-серпні деякі туристи не ризикують вирушати в жарку Аланію, то в жовтні саме цей курорт стає найбільш відвідуваним. Вибираючи тур в Аланію, варто подумати про ранньому бронюванні - попит на путівки на цей курорт до середини осені тільки збільшується.

У перших числах місяця можна вирушати на будь-який курорт Туреччини - рівну засмагу і можливість поплескати в теплій воді гарантовані. Ближче до кінця місяця вже немає сенсу їхати в Бодрум або Сіде - море остигає, а замість сонця туриста очікує похмура дощова погода.

Аланья в жовтні

В Аланії можна цілком комфортно відпочити на пляжі навіть в середині осені. Найтепліший і посушливий з курортних міст Туреччини продовжує приймати гостей з інших країн, ніби на дворі стоїть спекотне літо, а осені в природі не трапляється.

Якщо в «високий сезон» в самому кінці літа в Аланії може бути занадто жарко, то в жовтні встановлюється ідеальна для розслабленого відпочинку погода. Повітря приємно теплий, його температура майже дорівнює температурі води.

В цей час в Аланії можна отримати рівний загар, не побоюючись опіків і теплового удару. Правда, замість сонцезахисного крему з собою доведеться везти пару-трійку теплих светрів, щоб комфортно було не тільки лежати на сонечку, а й прогулюватися по вечірньої набережної.

На початку жовтня вода в районі Аланії може прогріватися до цілком річної температури - до + 26 ° C. Лише до початку листопада море остигає до + 24 ° C.

Зрідка відпочинку можуть заважати дощі - короткочасні, але досить сильні.

Погода в Аланії в жовтні 2019 року Днем, ° C Вночі, ° C Температура води, ° C + 21-26 ° C + 20-22 ° C + 23 ° C

Чим можна зайнятися і що подивитися в Аланьї в жовтні?

  • Звичайно, на першому місці - отримання засмаги та купання в морі. Місцеві пляжі - одні з кращих у всьому світі. Найулюбленіші туристами місця знаходяться в селищах Окурджалар, Конакли, Махмутлар, в селі Авсаллар і в районі Обагой.
  • Багатьох напевно зацікавить могила Аскебе Турбесі, що знаходиться на території Червоної Фортеці. Ця усипальниця викладена з цегли і каменю, в ній - два зали. В одному з них спочиває сам султан, в іншому розташовані ще три усипальниці.
  • Відвідування печери Дамлаташ часто рекомендують тим, хто має астматичні захворювання. Здоровим же людям краще сюди не приходити.

пляж Окурджалар
пляж Окурджалар

Печера Дамлаташ
Печера Дамлаташ

Могила Аскебе Турбесі біля Червоної Вежі
Могила Аскебе Турбесі біля Червоної Вежі

Сіде в жовтні

За температурі повітря Сіде нагадує Кемер. Середня температура вдень в перші дні жовтня - до + 24 ° C, а кінця місяця холоднішає до + 20 ° C.

Купатися в Сіде можна і в середині осені, але температура води помітно знижується з кожним днем.

Море біля Сіде восени спокійне і чисте. Крім купання, варто вибрати час для прогулянки на яхті в один з останніх погожих днів.

Погода в Сіде в жовтні 2019 року Днем, ° C Вночі, ° C Температура води, ° C + 22-27 ° C + 20-22 ° C + 24 ° C

Детальніше: Погода в Сіде в жовтні 2019 року

Чим зайнятися і що подивитися в Сіде в цей час?

  • Звичайно ж, варто викупатися в променях сонця. Пляжі тут в основному піщані, вхід в море пологий практично скрізь. На заході мілководді, на сході часті гості - молодь, спортсмени та закохані пари.
  • Якщо ви не проти поїздки в селища, розташовані по сусідству, вирушайте в аквапарк. Хороші варіанти знаходяться в Белеку, в Анталії, Аланії. Однак поспішайте - швидше за все, в другій половині жовтня вони вже будуть закриті.
  • Обов'язково прогуляйтеся по самому місту. тут безліч найдавніших пам'яток, оглянути які можна безкоштовно. Якщо говорити про історичну частини міста, по ній ходить невеликий автобус, хоча відстані тут невеликі, і більшу частину шляху можна пройти пішки.

Сіде
Сіде

Пляж в Сіде
Пляж в Сіде

Аквапарк в Белеку
Аквапарк в Белеку

Анталія в жовтні

В Анталії до жовтня встановлюється рівна погода - сонячна, досить тепла і суха. В кінці місяця ідилія закінчується. Закінчення сезону «відзначено» грозами і сильним вітром, після яких курорт фактично переходить «в зимовий режим».

З початку місяця при ясній погоді стабільно падає температура повітря. До кінця жовтня теплої + 24 ° C в Анталії не буває, а з початком наступного місяця знижується і температура води.

Погода в Анталії в жовтні 2019 року Днем, ° C Вночі, ° C Температура води, ° C + 21-24 ° C + 17-19 ° C + 18 ° C

Чим зайнятися і що подивитися в Анталії в цей час?

  • Місцеві пляжі облаштовані шезлонгами, неподалік - кафе, ресторани, доступні водні розваги. Саме узбережжі галькові. Головні пляжі знаходяться в західній частині міста - в Аланья.
  • Тут же, на заході Анталії, знаходиться відомий торговий центр - «Migros 5M», а також аквапарк, міський парк, Акваріум, луна-парк «Актур».
  • Ви можете подивитися на руїни стародавнього міста Перга - до наших днів дійшли арки, капітелі колон і надгробні скульптури. В околицях ви також знайдете руїни інших міст - у Кемері - Фазеліса, в Белеку - Аспендоса.

руїни Перга
руїни Перга

Пляж в Аланья
Пляж в Аланья

Міський парк
Міський парк

Кемер в жовтні

У перші жовтневі дні в Кемері ще досить тепло - близько + 24 ° C. До кінця місяця повітря нагрівається тільки до + 20 ° C в денний час. Вечорами ще холодніше - до + 15 ° C.

Покупатися на курорті ще можна, але вода досить прохолодна - близько + 21 ° C. Для дорослих такий «температурний режим» не страшний, а для маленьких дітей море може бути занадто холодним.

Штормів і сильного вітру в Кемері в жовтні не буває - бушувати море почне тільки через місяць. Дощі трапляються рідко і в основному в кінці місяця.

Погода в Кемері в жовтні 2019 року Температура днем ​​Температура вночі Температура води + 18-23 ° C + 15-17 ° C + 17 ° C

Детальніше: Погода в Кемері в жовтні 2019 року

Чим зайнятися і що подивитися в Кемері в цей час?

  • Для відпочинку з дітьми Кемер підходить ідеально - дітям буде комфортно на пляжі «місячне світло», облаштованому і відмінно обладнаному. Поруч багато кафе зі смачними стравами.
  • Серед водних видів спорту туристи вважають за краще віндсерфінг, дайвінг, параглайдінг, водні лижі.
  • Сподобається тут і дайверам - вони найчастіше направляються в бухту «Акваріум», в печеру «Кабарджік». Тут мешкають баракуди і мурени. Ціна на екскурсії невисока, порівняно з дайвінг-центрами в інших країнах.
  • Приголомшливі пейзажі можна бачити на горі Тахтали - гості міста іноді приходять сюди зустрічати світанок, забираючись наверх по канатній дорозі.

Пляж Місячне світло
Пляж Місячне світло

Параглайдінг в Кемері
Параглайдінг в Кемері

Гора Тахтай
Гора Тахтай

Мармарис в жовтні

На відміну від інших курортів Туреччини, в Мармарисі в середині осені набагато комфортніше, до того ж, тут менше туристів з Росії. У повітрі відчувається приємний аромат ефірних масел хвойних лісів, спека спадає.

За весь місяць всього 2 дня похмура погода, 23 - ясна. Опадів випадає 113 міліметрів, що становить 10% від річної норми. Відносна вологість повітря - 56%.

Погода в Мармарисі в жовтні 2019 року Температура днем ​​Температура вночі Температура води Мармарис + 23-25 ​​° C + 18-20 ° C + 19 ° C

Чим зайнятися і що подивитися в Мармарисі в цей час?

  • У перші дні жовтня вирушайте на пляж. В 7 кілометрах від курорту знаходиться пляж Ічмелера, в північній частині півострова - Дженнет, Турунч і Кумлубука. У самому ж Мармарисі є Міський пляж.
  • До середини місяця працюють аквапарки - наприклад, «Аква Дрім». Це найбільший аквапарк на курорті. Видно його з будь-якої точки міста, він займає цілих 44 кілометри.
  • У торгових центрах є атракціони, луна-парки. У міських парках є дитячі майданчики. Дитині тут буде чим зайнятися.

Мармарис
Мармарис

Аква Дрім
Аква Дрім

Стамбул в жовтні

У середині місяця в Стамбулі випадає 108 міліметрів опадів - це 13% від річної норми. Відносна вологість повітря становить 71%. Всього три дні йдуть дощі, два тижні погода ясна.

Погода в Стамбулі в жовтні 2019 року Температура днем ​​Температура вночі Температура води Стамбул + 16-21 ° C + 15-17 ° C + 17 ° C

Чим можна зайнятися і що подивитися в Стамбулі в жовтні?

  • Хоча погода в жовтні у Стамбулі вже по-справжньому осіння, іноді можна насолодитися зігріваючими променями сонця і ясним небом. Такі дні ідеально підходять для поїздки по Босфору або на Прінцеви острова, прогулянки по місту, або дослідження фортечних стін Румелі Хисар.
  • У вересні в Стамбулі починається виставка сучасного мистецтва серед художників і фотографів. Відвідати її можна і в середині осені.
  • У жовтні місцеві жителі відзначають День Республіки - це вихідний день, в який по всьому місту проходять паради та армійські огляди. Ближче до ночі на площах виступають музичні ансамблі, небі видно салютом.

Прінцеви острова
Прінцеви острова

День республіки в Туреччині
День республіки в Туреччині

Виставка сучасного мистецтва
Виставка сучасного мистецтва

Де краще відпочивати з дитиною в цей час?

З дітьми в Туреччину краще вирушати на початку місяця. До кінця жовтня в готелях «згортають» дитячі програми, а температура води в деяких регіонах може виявитися занадто низькою для купання малюків. Розраховувати на багату «культурну» програму для дорослих також не слід. Основні розваги в осінньої Туреччини - походи по виставках, музеям, екскурсійні поїздки і пляжний відпочинок.

  • Одним з кращих курортів країни є Белек - він ідеально підійде для сімейного відпочинку. Дитяча інфраструктура тут розвинена добре, можна знайти безліч розваг.
  • Деякі сім'ї відправляються в Бодрум. Готелі міста надають дитячі клуби, майданчики. Тут працює відмінний персонал.
  • Курорт Лара. Він знаходиться всього в 25 хвилинах їзди від Анталії, і пропонує прекрасно обладнані піщані пляжі, лунапарк, аквапарки і анімацію. Перш ніж бронювати номер в готелі, краще уточнити, чи є у них в наявності дитяче меню.

Що потрібно знати, відправляючись до Туреччини в середині осені?

В середині жовтня бурхливе життя на вулицях курортів заспокоюється, сезон близький до завершення. Численних кафе і крамничок, які стали звичним «прикрасою» курортних міст, може не виявитися.

Щоб не бути прив'язаними до «розпорядком» гідів і екскурсійних бюро, які також знижують активність до осені, варто продумати для себе особистий туристичний маршрут. На огляд визначних пам'яток варто вибирати не громадським, а орендованим транспортом - на таксі або авто.

Креми від засмаги в середині осені в Туреччині вже не знадобляться - сонце досить м'яке. Замість них в чемодан варто скласти теплі речі - куртку або светр. Якщо поїздка запланована на кінець жовтня, парасольку також буде в багажі не зайвим. Не завадить і туристичне взуття - оглядати археологічні знахідки восени зручніше в кедах або кросівках, ніж в пляжних капцях.

Ціни на відпочинок в Туреччині в жовтні 2019 року

Ціни на тури в Туреччину в жовтні 2019 року Кількість зірок у готелі 7 днів 10 днів Стамбул 4 * від 33 000 руб. від 35 000 руб. Аланья 4 * від 34 000 руб. від 37 400 руб. Мармарис 4 * від 33 000 руб. від 35 000 руб. Кемер 4 * від 33 000 руб. від 40 000 руб. Сіде 4 * від 32 200 руб. от 39 000 руб. Анталія 4 * від 55 300 руб. від 70 500 руб. Ціни на самостійний відпочинок в Туреччині в жовтні 2019 року Курорт ціни авіаквитків (в одну сторону) Ціни на номер в готелі (1 доба) Ціни на оренду квартири (1 доба) Стамбул від 6900 руб. від 820 руб. від 970 руб. Аланья від 14 200 руб від 360 руб. від 850 руб. Мармарис від 14 200 руб. від 900 руб. від 1190 руб. Кемер від 14 200 руб. від 1000 руб. від 1400 руб. Сіде від 14 200 руб. від 200 руб. від 1200 руб. Анталія від 14 200 руб. від 891 руб. від 770 руб.

Детальніше: Ціни на відпочинок в Туреччині в жовтні 2019 року "все включено"

5 порад тим, хто хоче відпочити в жовтневої Туреччини

  • Восени готелі роблять хороші знижки на сиситему «все включено», що є ще однією причиною, щоб відправитися в цю східну країну в жовтні.
  • Також є шанс купити брендовий одяг або взуття за хорошою ціною. Восени турецькі магазини влаштовують розпродажі.
  • Не проходьте повз фруктових ринків - радимо скуштувати смачні плоди, дозрілі зовсім недавно. Кращі фрукти можна купити за цілком доступними цінами.
  • Вибирайте місце для проведення відпустки в районі, який знаходиться не надто близько до гір. Сонце в середині осені світить вже не так довго, і рано ховається за горами. Тому ви можете, неправильно вибравши місце, вкоротити свій сонячний день.
  • Не радимо відвозити з собою з Туреччини різні сувеніри. В аеропорту при огляді можуть вилучити навіть звичайний камінь, узятий з пляжу.

Що потрібно знати, відправляючись до Туреччини в середині осені?
Який вибрати курорт для жовтневого відпочинку?
Яка вартість відпочинку в жовтні 2019 роки?
Що потрібно знати, відправляючись до Туреччини в середині осені?

Новости